Alle har været små

brucefreshmanphoto2.jpg

Selv Bruce Springsteen. Her er han i sin skoletid i Noo Joizee, midtfor til venstre på 2. række, meget længe før nogen så meget som tænkte på at kalde ham Da Boss. Springsteen som voksen er lige nu aktuel med en 2cd-liveudgivelse, hvor den igen ikke får for lidt med irsk The Pogues-style musik. I sig selv måske ikke utilfredsstillende, men come on! For de af os der først så hans verdens lys gennem livsændrende rocknroll-albums som Born To Run, Darkness On The Edge Of Town og The River, allesammen regulære Technicolor widescreen-oplevelser, er Bruce Springsteen’s nu årslange hyldest til De Gyldne Løver ved at være en alvorlig prøvelse. Okay, for at pointere hvor god han kunne være, et vilkårligt kig tilbage på dags dato, d. 14. juni 1978, hvor Bruce Springsteen & The E Street Band’s da 3-uger gamle Darkness Tour kom til Omaha, Nebraska. Her en mundvandsfremkaldende setliste fra den aftens show i Music Hall:

Badlands
Night
Spirit in the Night
Darkness on the Edge of Town
For You
The Promised Land
Prove It All Night
Racing in the Street
Thunder Road
Jungleland
———————————– intermission
Paradise By the “C”
Fire
Adam Raised a Cain
Mona
She’s the One
Growin’ Up
Backstreets
Rosalita (Come Out Tonight)
+ + +
The Promise
Born to Run
Tenth Avenue Freeze-Out
Quarter to Three

11 tanker om “Alle har været små”

 1. Springsteen er en af hjørnestenene i min pladesamling men hans River Dance møder Dubliners projekt er i mine øre slemt. Nuvel jeg har kun hørt Seeger Sessions en gang fra ende til anden.. Og så har jeg hørt de enkelte snapse, der findes et par gange. Heldigvis er der ingen tvivl om, at BS kan gøre det bedre.
  Han er eftersigende i gang med E-Street igen. Jeg ser frem!

 2. Greasy Lake er skam dansk – Karsten er en af verdens største Springsteen-nørder 😉

 3. på Svingninger er det også en “weed” – fungerer perfekt hvis ellers folk er seriøse med det. Og det er de som oftest!

 4. En “vine” ? Interessant. Det er det, man på alt.music.replacements kalder “weeding”.

 5. Hey pete1970.

  Prøv under ‘Trading’ i ‘Bruceleg-Distribution’-afsnittet på forummet (‘The Circuit’) på den store amerikanske Springsteen-side Greasy Lake (http://www.greasylake.org/).

  Du signer først (gratis) op som medlem (nemt og hurtigt gjort), poster så et par ydmyge (!) spørgsmål ang. hvordan du som ny Springsteen-samler får fat på det og det show du ikke længere kan leve foruden, og med en smule held samt lidt kommunikation med de gode mennesker derinde, kommer der snart pakkepost fra både USA og Europa, indeholdende de hjemmebrændte 3cd-shows, som mange Springsteen-tilhængere på Greasy Lake ser det som deres hellige pligt vederlagsfrit at udbrede til ligesindede. Det er næsten for godt til at være sandt!

  Du kan også sammesteds blive del af en såkaldt ‘vine’, en slags CD-kædebrev, hvor du modtager en koncert, du har mailet dig på til, som du så kopierer før du selv sender den videre til næste interesserede på maillisten. Simple stuff.

  God jagt!

 6. …hmmm, hvor kan man monstro finde de fem (yderst interessante) bootlegs af Bruce? Jeg har søgt og søgt…uden held…et hint ville være fremragende?

 7. Nej – men nu varer det da ikke længe før jeg gør…

  Summertime Bruce lyder ikke dårligt.

 8. Fandt også selv Seeger Sessions-pladen forfriskende og vellykket. Men først med en udvidet American Land-genudgivelse og nu altså den der Dublin-dbl-live-cd med DVD, er mit irske bæger fuldt.

  Lever i håb om at Springsteen en dag ikke bare laver sin ‘mest okay’ plade siden Tunnel Of Love, men den BEDSTE siden The River/Nebraska-tiden. Store forventninger, der indtil videre ikke kan finde hjem.

  belmondo, kender du mon de 5 bootleggede radiotransmitterede koncerter fra 1978-touren? Drejer sig om ‘Roxy Night’ (7. juli, The Roxy, Los Angeles, California), ‘Summertime Bruce’ (9. august, The Agora Club, Cleveland, Ohio), ‘Passaic Night’ (19. september, Capitol Theatre, Passaic, New Jersey), ‘The Same Old Played Out Scenes’ (30. september, The Fox Theatre, Atlanta, Georgia) og ‘Winterland Night’ (15. december, Winterland, San Francisco, California). Bedre bliver INTET, ialfald hvad live-plader/shows angår!

 9. Jeg er også helt på Bruces side her.
  Koncerten i parken sidste år var endda endnu mere vital og medrivende end Seeger albummet i sig selv.

  Synes egentlig også Dublin holder vand – men ok, der er stadig et stykke vej til 75-85 og Hammersmith Odeon optagelserne.

 10. Jeg synes nu Springsteen lyder mere vital end længe på Seeger Sessions – og de liveoptagelser fra touren jeg har smuglyttet. Efter min mening hans mest vellykkede album siden Tunnel of Love.

 11. Det er underligt som Bruce Springsteens Seeger ting skal nedgøres hele tiden? Jeg spotter en form for fascination, men alligevel kommer navne som De Gyldne Løver og dets lige op og vende hele tiden – det er ikke helt fair – i hvert tilfælde ikke i min bog.
  Jeg er begejstret for Springsteen – og var gået mere end død på ham i nogle år – hvorefter jeg atter har fundet glæde ved Springsteen netop pga Seeger tingene…. Jeg synes rent faktisk at det klær ham at folde sig ud med brass band og violiner som understøttelse!
  Bevares – han er nu også god alene med en akustisk guitar….Men mon ikke han også har tømt bægeret nu mht Seeger. 2 (3?) udgaver af albummet (hvor American Land Edition er klart bedst) og nu den tre dobbelte Live In Dublin….
  Efter at have undersøgt de musikalske rødder, skulle han måske genopdage sine egen musikalske rødder/sange…..?

Skriv et svar