98 tanker om “Og nu mod Aalborg > Odense > København”

 1. En hurtig rundtur til et par af byens vinylpushere gav ikke resultat, men hos gode gamle Fona på Strøget var der bid!

  Ikke noget feinsmeckerprodukt at få i hånden. Det kan ikke være 180 grams vinyl der er brugt? Omslaget er også ret tyndt – har man set de seneste udgivelser fra f.eks. Simpson eller Sommer, så ved man hvor fedt det kan gøres. Købte den ikke. Sorry.

 2. Ja Goldmine Records lukker også nu. Det er dog svært at være helt nede over det, da indehaveren er af en sjælden arrogant og fjendsk karrakter, men det er trist med Circle

 3. Efter at have lyttet til Dagene Løber Som Heste en del gange må jeg sige det er en rigtig god plade. Nogle rigtig fine numre og Jens synger bedre end nogensinde. Det er en spændende nyskabelse med strygerne, selvom jeg synes de på nogle numre er lidt for dominerende. Om pladen vitterlig er det mesterværk som mange brugere herinde og nogle anmeldere også har påpeget, det ved jeg ikke.. det må tiden vise. Jeg synes der mangler lige et par standout sange for at jeg vil gå så langt i min bedømmelse, men rigtig godt album er det.

 4. Efter snart 14 dage med “Dagene Løber Som Heste” kan det konstateres, at det er en rigtig fin plade, som bliver ved med at vokse på mig.

  Det er en noget mere afdæmpet plade end vi hidtil har været vant til, og jeg kan ikke lade være med at tænke, om den Unmack/Nørlund turne har haft sin indflydelse gældende på sangene

  Jeg var meget spændt på, hvordan strygerne ville virke og jeg er glad for at de ligger mere tilbage i lydbilledet på langt de fleste af numrene. Det virker godt.

  Det har også været sjovt at læse en del af anmeldelserne inden at have hørt pladen. Der er i hvert fald ting som nogle af anmelderne har refereret til, som jeg overhovedet ikke kan genkende.

  Jeg ser frem til koncerterne i Århus og Radiohuset, hvis jeg når den med.

  Fem af seks stjerner herfra.

 5. Backstage optages i Studie 2 i DRs nye koncerthus. Studie 1 er den store koncertsal, der ellers ville være fin til netop en strygersektion – lyden er superb derinde!

 6. It’s just a question of time…
  så hvornår kommer vinylen?
  og er man helt idiot, hvis man endnu ikke har fanget, hvor optagelserne til Backstage foregår?

 7. Så har jeg lyttet ”Dagene løber som heste” igennem flere gange. Et mesterværk, fantastisk magi. Et album der vokser for hver gennemlytning. Ikke meget sovs her, som et par anmeldere skriver, da strygerne jo ligger bunden. Intet overflødigt her. Når et musikstykke sovses til er strygerne jo netop ikke substansen; men noget man har kørt ind over til sidst, for at skjule at melodierne og musikken ikke kan bære sig selv. Og så bliver det først ulækkert, klamt og kedeligt. Det styrer Jens Unmack fuldstændig uden om på dette meget poetiske album. 10 fantastiske numre som hænger sammen både stilmæssigt og indholdsmæssigt.

  Disse nye hjerteskærende sange hører til de mest forfinede i Jens Unmack-sangbogen, smagfuldt akkompagneret af de udsøgte strygere, som aldrig påkalder sig unødig opmærksomhed, men stille og roligt smyger sig om såvel sangene som lytteren, udvider klangbilledet og åbner for nye hvirvelstrømme og faldgruber i de smukke og dystre kompositioner. Det er ganske enkelt hjerteskærende og man lader sig endnu engang gribe allerinderst inde af en intenst lysende melankoli. Misforstå mig ret! Melankoli er ikke at være trist, men melankoli er en guddommelig følelse. Trist er, når man er nøgen og udsat. Melankoli kan virkelig åbne op, så der bliver hul igennem til nogle dybere liggende lag, og man virkelig kan føle. Der er en slags katarsis i melankolien og i disse sange. Der er tale om både skønhedssøgende og deprime sange, udført med stor originalitet af en kunstner, hvis varemærker er en uhørt finhed, intelligens og troværdig dybfølthed. En aften da jeg kørte i bilen og hørte disse sange fik jeg pludselig et billede af et stort og stærkt træ med en tæt krone, som giver de forbipasserende skygge, hvis de da bemærker det ensomt stående træ. Et træ den moderne, hjemløse romantiker kan gribe fat i, når hun er ved at blive slynget af kloden pga. livets hastighed og tilværelsens alt andet end ulidelige lethed.

  Både teksterne og musikken på “Dagene løber som heste” er kunst og vi kan erkende os selv i disse musikstykker, som alle rammer os et eller andet sted og kan få os til at tænke over vores liv og bedrifter; men håbet og troen på fremtiden ligger jo også lige om hjørnet, hvilket vi ikke skal glemme. De fleste vil dog det bedste for sig selv, sine nærmeste og andre.

  Til sidst vil jeg blot bemærke, at mange har det med kunst på følgende måde: Musik skal være muzak, gå ind ad det ene øre og ud ad det andet, det skal ikke få os til at stoppe op og tænke, for det er forstyrrende. Billedkunst skal være udsmykning. Hvor vil alting dog blive kedeligt, hvis vi ikke havde en Jens Unmack eller en Michael Kvium og andre af samme kaliber.

  Med “Dagene løber som heste” er en ny dansk klassiker født – intet mindre.

 8. Har nu fået hørt DLSH en del gange og bliver mere og mere glad for den. Men specielt “Stjernelys” og “Mænd uden ord” synes jeg godt om.

 9. Lækkert, fantatisk og pissegodt.

  Hvor har det været en fornøjelse at lytte til det nye album, det er det ene gode nummer efter det andet, og en fin forlængelse af Aftenland Express. Specielt “Hvis Du Tager Mig Med” og “Mænd Uden Ord” er blevet ørehængere herhjemme, de er sublime og hænger godt sammen med “København i Dine Øjne”. Symfonierne passer godt ind i det samlede billede, og jeg drømmer mig allerede frem til en stille sommerdag, og sidde og lytte til albummet på iPod’en mens jeg kigger ud over havet på Mols. Har altid forbundet teksterne med noget lyst og sommerligt. Tror det bunder i noget fra 1990-albummet?

  Jeg glæder mig så meget til at høre livekoncerterne, og bliver jo nok nødt til at tage til et par stykker.

  Godt gået Unmack og Nørlund (Selvom jeg aldrig forstod Rhonda Harris???)

 10. Vil lige sige at, hvis nogen her ønske en plade personligt signeret, er det bare at dukke op til et af vores shows, så skal jeg med glæde tage mig af det!

 11. Ja det er godt nok surt for folk som Jens som gerne vil stå med coveret i hænderne.
  Men før i tiden var der releasesigning i GUF når enten LS eller Jens udgav en plade. Disse har jeg normalt mødt op til og dermed støttet en fysisk pladeforretning, til trods for at jeg bor i Ringsted. Men nu skal pladen købes på nettet hvis den skal have en underskrift, lidt et skråplan efter min mening. Der er sikkert en forklaring på hvorfor det er sådan.

 12. Kære Jens, vil gerne ønske dig et stort tillykke med dit nye album – det er helt fantastisk. Glæder mig til at høre numrene live i Pumpen 🙂

 13. Til dem der er gået forgæves i Axel Musik kommer en mulig forklaring her:

  http://ibyen.dk/musik/article676720.ece

  Jeg har netop været i Stockholm og her har en butik som Pet Sounds stadig et udvalg, som giver det meste herhjemme baghjul. Det kan altså betale sig at satse på kvalitet – i Sverige.

 14. Takker Trabant – jeg fik den i dag – tror mit lokale postbud så min trussel på FB, så han turde ikke andet end at komme med den i dag 🙂 Men ved da at jeg ikke var den eneste på sjælland der manglede DLSH i posten i går, så det kan være at færgen over storebælt har været plaget af overisning eller noget andet uforudset.

 15. Erling K, jeg modtog min signerede version fra imusic rettidigt – dvs. med posten i går. Håber, du snart er ligeså heldig.

 16. Jeg var på Zoologisk Museum for nylig. Min søn på tre år ville gang på gang tilbage til sneleoparden, fordi det er et farligt dyr. Grrr…

  Selvom coveret var sluppet ud, slog det mig ikke engang, at det var det, som var motivet.

 17. Jeg har så købt den på iTunes. Og efter de første 5 numre tænker jeg “Hold kæft jhvor er det en fantastisk plade”. Da jeg så hører sang nr. 6 tænker jeg “den har jeg s’gu da hørt før”…
  Det viser sig at iTunes har fucket fuldstændig op hvad angår “Dagene Løber Som Heste”. Der er kun 5 sange med – til gengæld er de der to gange!!! Æv, jeg vil høre resten af dette – indtil videre – fremragende album…

 18. Jeg er så desværre en af dem som har bestilt DLSH i en signeret udgave via imusic – men ak ingen CD i posten i går og oven i det et internet ser var så sløvt i går at jeg ikke kunne logge ind på TDC Play hvor jeg ellers kunne hente pladen gratis, så hørt den har jeg desværre ikke endnu.

  Heldigvis virker nettet og TDC Play her til morgen, så kan man da for lov at høre pladen hele dagen på arbejdet.

 19. Jeg er så desværre en af dem som har bestilt DLSH i en signeret udgave via imusic – men ak ingen CD i posten i går og oven i det et internet ser var så sløvt i går at jeg ikke kunne logge ind på TDC Play hvor jeg ellers kunne hente pladen gratis, så hørt den har jeg desværre ikke endnu.

  Heldigvis virker nettet og TDC Play her til morgen, så kan man da for lov at høre pladen hele dagen på arbejdet.

 20. glæder mig allerede til et hotelværelse, skrive min følelsesmæssige voldsomme slutning på romanen, åbne en flaske champagne og høre “Det eneste vi har”, mens jeg bare ligger i sengen.

 21. Sidder netop på arbejdet og lytter til Dagene løber som heste, efter andre er gået hjem. Fantastisk! Tænk Unmack kan blive ved…Strygerne gør på ingen måde, at skarpheden forsvinder og bliver sovset ind, men underbygger på glimrende vis musikken.

  På sin vis en rød tråd fra Vejen hjem fra rock´n roll, som den minder mere om end Aftenland Express.

 22. Jeg var inde i Axel på Hovedbanegården for at købe pladen. Tænk sig – vi var 3 der gik forgæves !!(Axel havde slet ikke pladen endnu). Alt tyder på, at der er run på pladebutikkerne 🙂

  Mon ikke at 800 af pladens samlede salg på 1000 stk. sker i den første uge…..?

  Jeg synes til min store glæde, at stygerne fungerer OK. Musikken er heldigvis ikke sovset ind i arrangementerne.

  Det er alt alt for tidligt, at kalde pladen et mesterværk. Den skal da lige høres en del gange – og det er (efter min opfattelse) kun når man ser tilbage efter en længere periode, at man kan vurdre, om det er et mesterværk. Men efter 2 gennemlytninger er jeg da også positivt stemt.

  Men jeg tror altså ikke umiddelbart, at sangene vil gøre sig særlig godt live – hvis udgangtpunktet er, at der skal være lidt gang iden. Men det er jo heller ikke sikkert, at det er hensigten.

  Tillykke med de flotte anmeldelser Jens.

  Det er jo ikke nyt for dig, men det må da være rart for selvtilliden. Men man kan jo ikke betale regninger med selvtillid og flotte anmeldelser og du er næppe på finansloven længere. Nu håber jeg, at der bliver solgt en masse plader.

 23. Må tilslutte mig koret.

  Jens, da jeg endelig havde fået nummer ordningen på plads, så var/er albummet i sin heldhed uovertruffent.

  Det er følgelig nogle nummer der allerede nu stikker ud, men jeg finder albummet ganske homogent og storslået.

  Det vil være at finde i øregangen i lang tid fremover.

  Så som “fellow” LFC supporter, vil jeg ligesom drengene i går, give dig 5 stjerner.

  YNWA!

 24. DLSH bliver nødt til at finde sig i flere kærlighedserklæringer! Jeg er i knæ – hold da op hvor er det smukt og inderligt! Et fremragende album, som kommer til at skubbe megen anden musik til side de kommende uger. Det være sig i hjemmet. På køreturen. Og alle andre steder, hhvor jeg vil erstatte roen med de rolige toner fra DLSH.

 25. Kaster mig på mine knæ i tilbedelse. Lige kommet hjem fra noget der minder om arbejde, og fået hørt Dagene Løber som heste igennem…

  NEJ…. NEJ DEN ER FANTASTISK… ER HELT HØJ. svæver mellem vind, sol og stjerner – helt alene.

  Du har begået et mesterværk. intet mindre. Lyrikken er i vanlig god form, men musikken er da bare.. helt vildt vidunderlig.

  Kan man blive forelsket i et album? det er jeg her.

 26. Hey Rozzer.
  Det er slet ikke iorden, det du skriver – jeg beklager! Har straks sat A:larm/MBO på sagen!
  XXX Jens

  OPDATERET KL. 11.08: Viser sig at fejlen – der meget hurtigt skal blive rettet, håber vi – ligger hos iTunes, der også lige nu kalder ‘Stjernelys’ for….’Stjernedrys’ i nummeroversigten! Synes du skal klage til dem over at der er fejl i informationerne på den vare du har betalt for.

 27. Hej Jens og andre…

  Har her til morgen købt din nye plade over Itunes.

  Har glædet mig rigtig meget til at høre den. Men desværre har I-tunes fucket helt op i tracklisting – og navnene på sangene. Således at “Piloten På Sin, bliver til “Det Eneste Vi Har” Und so videre… Andre der har det problem, og hvad jeg (vi) evt kan gøre for at rette det?

 28. Ha,ha. Det er ikke kun højrefløjen, som Hr. Unmack Larsen kan skyde på. I denne omgang får Bondam og indirekte også venstrefløjen et par hug.

  Sådan! En sand kunstner og debattør skal kunne kritisere i alle retninger og ikke sætte sig selv i bås på et bestemt sted.

 29. Glæder mig så meget. Hver dag tæller jeg bare ned til den her Unmack insprøjtning lige i hjertet, lige i blodet, sindet, ørene, og inspirationen.

  Om tre uger sidder jeg på et hotel til et sponseret skriveophold til en roman, og ja. Den her cd bliver det eneste udover computeren jeg tager med.

  Hvad skønnere musik at høre end den nyeste Unmack når man skriver om vampyrer…

 30. Og nu er det ikke kun på P3, man kan høre Piloten På Sin Allersidste Dag. I morges var den i P4 København. God start på dagen!

 31. Jeg beklager, at jeg nu blander emnerne sammen, men jeg bliver simpelthen nødt til at poste et af mine tidligere indlæg igen – med håb om bedre held denne gang:

  Kan plakaten (http://multimedia.pol.dk/archive/00299/kult_hilmer__299695c.jpg) som blev solgt til støttekoncerterne købes nogen steder? Eller er der en venlig sjæl, som fik købt en for meget?

  Jeg må eje den – om ikke andet, så må jeg købe det originale maleri! 🙂

 32. Apropos sport på 3’eren; Thumbs up til folkene bag for stort set altid at spille et nummer med Jens, Henrik Hall, eller Love Shop.
  Morrissey bliver ligeledes tit spillet, så god smag dér 🙂

 33. Nu er jeg en moden Mand, der bærmer mig 35 Aar og er derfor ikke med på nymodens Apparater, som kan hente Musikstykker ned fra Datamaterne, men venter paa, at jeg kan købe min Musik i Pladeforretningerne.

  I Weekenden fik jeg hørt “Piloten Paa Sin Allersidste Dag” to Gange, da der var Sport i Musikradioen, og det er et aldeles Stykke fremragende Musik, Hr. Unmack har begaaet. Det lover godt for resten.

 34. Hørte her til morgen for første gang “Piloten på sin allersidste dag” på P3. Jeg synes at der var skruet noget ned for strygerne eller er det bare mig der ikke var helt vågen?

 35. Det er muligt at købe et signeret eksemplar på imusic.dk, og hvis man er til Jens U er man måske også til Deep Purple, Lis Sørensen, Mike Oldfield, Sko/Torp og Runrig?!?!?!?!

 36. Er der ikke nogen, der var til Danish Music Awards i Glassalen, som vil bidrage med en Love Shop-rettet øjenvidneberetning derfra – hvad blev der sagt, hvem talte og hvad blev der spillet?

  Ærgrer mig over at det ikke var på TV i år, når man for nærmest første gang var interesseret….

 37. Synes afgjort, at coverbilledet ligner mit yndlingstableau fra Zoologisk Museum. Jeg har som barn brugt mange 70’er-søndage på bl.a. at glane forgabt på denne opstilling af et lille stykke Himmalaya på Jagtvej. Sneleoparden har altid været et af mit yndlingsdyr …

 38. Schorsch, tror nu det er leoparden der skræmmer dem. Og pumaerne også. For dem er der heller ikke mange af. 🙂

 39. Hestene er ikke med fordi de ikke bor 1) i flere kilometer høje sneklædte bjerge 2) lige dér hvor en farlig puma bor.

  Det er nærmere billedet der er løbet sin vej, væk fra der hvor heste løber.

 40. Fedt cover. For mig at se er der også en reference til Interpols “our love to admire” i og med at det kunne ligne en af de der opstillinger med udstoppede dyr fra det naturhistoriske museum i New York som er afbilledet i Interpol-coveret.

  Men øj hvor jeg glæder mig til at høre det 🙂

 41. Arrrgggh, så røg min argumentation – der er satme et par fugle på billedet (dem havde jeg overset). Til gengæld er de så små, at fruen sikkert kan leve med dem….

  Pastor: ingen heste…nu er billedet vældig småt, jeg troede faktisk først, at det man ser forrest i billedet var et hestehoved (resterne..)

  jeg skal ikke analysere på, hvorfor hestene (som løber som dagene) ikke er med i billedet???

 42. Som ejer af dette billede i høj opløsning må jeg desværre afsløre, at de to små sorte, aflange klatter omme bagest i billedet er fugle i flugt.

  Er der virkelig ingen her, der vil kommentere det faktum, at der er fire dyr på billedet, men at ingen af dem er heste?

 43. pete1970, der er faktisk et par ørne på billedet. Jeg vil håbe, der er et meget stærkt indhold til at bære det omslag. Det er vist ikke alle, der kan slippe afsted med den form for æstetik.

 44. SMUKT cover – og dejligt at se et cover UDEN fugle! Efter hvad jeg har set de sidste dage, så er de kommende pladecovers fra THÅSTRÖM (singlen…), MIKAEL SIMPSON og ELISABETH alle udstyrede med fugle!
  Ikke lovende for en pladekøber, hvis kone har en fobi på området. det være sig for fuglene, ikke mine pladekøb (og jo, måske også nogle af dem!)

 45. Unmack med strygere – interessant. Jeg er nu sikker på, at det nok skal give et helt andet udtryk end Tim Christensen.

  Stygere er som sådan ikke sukkersøde, det er vel måden, de bruges på, som er de afgørende!

 46. Well, HA, jeg er sikker på det smager godt….men jeg udholder ikke Beth Hart, så jeg må nok melde pas 😉

 47. Jeg har netop købt billet til koncerten i pumpehuset via billetnet.dk
  Det “fede” er at det kun koster 15 kr at ekspediere sig selv, hvis man altså selv printer billetten….impornerende

 48. Jamen, det er jo godt at have noget at se frem til i kulden!

  Men er der gået inflation i strygere? Først Tim Christensen og nu Jens Unmack… Fik de et pakketilbud?

  Desværre kan jeg lige se det for mig og på trods af lovningen om død og ulykke set gennem en romantisk optik (ja, det stod der at læse i Gaffa) frygter jeg en alt for sukkersød indgangsvinkel.
  Jeg vil bare så nødig skuffes, specielt fordi de to tidligere albums var af så høj klasse!

 49. Ville hellere have smagt den smukt navngivne ret der er på hverdagsmenuen 2. maj: Mama Cash Iron Pot!

  Nu tror jeg måske bare jeg spiser hjemmefra…

 50. … og er du ramt af den finansielle krise, er der for 65 d.kr. mulighed for at nøjes med at købe billet til “hverdagsret til Jens Unmack”, som ifølge hjemmesiden denne dag er kylling med kokosmælk, ingefær og chili!

  Velbekomme!

 51. Gravad Ørredfilet med dressing

  Grillet lammekølle
  med myntecreme

  Krydderstegt kalvefilet
  Med smørvendte grøntsager

  Varme saucer til stegeretterne

  Stor årstidsbaseret salatbar
  Med variation af dressinger

  Hvidløgs marinerede kartoffelbåde
  Små kartofler med rygeostcreme

  Lyder ellers lækkert! 😉

 52. Har nu fundet billetter til koncerten på Portalen i Greve, men kan ikke rigtig finde ud af om jeg skal købe dem med eller uden spisning 🙂

 53. Mange tror at Billetlugen er brudt ned på grund af Madonna, men sandheden kender vi jo 🙂

 54. Er jeg den eneste, som ikke kan finde billetter til Pumpehuset? Var det ikke i dag, salget skulle starte?

 55. Så flytter vi den til Parken.

  Det er i sig selv en præstation at Studenterhuset i Aalborg vil lægge lokaler til. Se allerede nu frem til en 2011-12 stykker, hvor Jens måske igen kan spille der.

 56. Kan der siges noget om hvornår man kan lytte til en singleforløber ?

  p.s. Når koncerten i pumpehuset bliver udsolgt på en lille uges tid, flyttes den til ?

 57. Pladens titlen lyder umiddelbart som noget, der kunne være en direkte oversættelse af navnet på et canadisk indieband eller noget i den dur (mol, høhø)… synes ikke desto mindre godt om den – flere dyr i danske pladetitler nu!!

 58. Heh, så er det ham den gamle dranker U2 huggede den linie fra… godt vi har en litterat blandt os for os der bedst husker 90’erpop som litterær reference 😉

 59. Flot titel. Men ang. associationer, ringer mine klokker nu mere ved en løs oversættelse af : ” The days run away like wild horses over the hills ” Novellesamling fra 1969 af den vel legendariske Charles Bukowski. måske bare et sammentræf…? 😉

 60. Det er da noget af en titel….men jeg ser frem mod albummet 🙂
  Dog er jeg stærkt utilfreds med datoen for Pumpehuset, jeg er nemlig forhindret 🙁

Skriv et svar