De længes efter det rigtige Danmark

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-don.jpg

Anders And er ikke den eneste der synes godt pissed over at være blevet blåstemplet i går. Medlemmerene af Savage Rose, hvis første plade ligeledes blev kanoniseret, har ikke glemt deres meningers mod – og godt for det! I en kommentar til GAFFA om kulturkanonen udtaler Thomas Koppel:

– Brian og kompagni er i færd med at prøve at bortlede opmærksomheden fra, at de overhovedet ingen kultur har. Anders Foghs operahelte hos A. P. Møller fragter Donald “Duck” Rumsfelds kanoner og papkalkuner ud til en fup-krig mod et fremmed folk, der var så uheldige at bo oven på et oliefelt, siger Koppel og konkluderer følgende:

– Efter Fogh-regeringens hærgen ses Danmark rundt om i verden ikke længere som en kulturnation, men som en krakelerende fup-præsidents ikke særlig vellugtende kattebakke. Jeg længes efter det rigtige Danmark, der dufter af verdens rødeste jordbær og folkelig, frygtløs, livsnær inspiration. Det Danmark, der er H. C. Andersen, Jeppe Aakjær og Carl Nielsen værdigt.

http://gaffa.dk/nyheder/view.php/news_id=14824

8 tanker om “De længes efter det rigtige Danmark”

 1. Nu har begavet journalistik og Niels Frid ikke en historie sammen, så forvent aldrig andet end smiskende ligegyldigheder fra sidstnævntes eftersnakkende mund.

 2. Det er en farce med både kanoner og prisuddelinger. Ja, de er gode til at starte diskussioner og give input til nye køb, men nogen blåstempling er det i mine øjne ikke.
  Og at Niels Frid i Tv-Avisen kan finde på at spørge Brian Mikkelsen om denne kanon er hans svendestykke som kulturminister fatter jeg simpelthen ikke. Svendestykke??? Han bedt nogle eksperter (Et ord som regeringen ellers ikke bryder sig om) om at udtale sig. Det kræver sandt for dyden ikke megen politisk erfaring…
  Det er spilfægteri og et forsøg på at komme ud til masserne…

 3. Jens og jeg skriver ikke nogen kanon. Vi har trods alt ikke som formål at blåstemple bestemte albumudgivelser og fordømme andre (Coldplay er muligvis en undtagelse her…); vi gør blot status over året, der gik.

 4. I går var problemet alt det, som ikke var med. I dag er problemet at være med….

  Jeg tager ikke sympati for Mikkelsens projekt, men måske burde vi ikke tillægge den kanon mere end den fortjener. Den kommer alligevel aldrig til at styre de frie markedskræfter, så mon ikke Folket stadig har sit at sige. Lad manden have sit projekt, som jo nok går i glemmebogen (især Kim Larsens) så snart næste valg er overstået og Mikkelsen igen er menig MF´er.

 5. Er det nu også så tåbeligt, som i alle vil ha’ det til at lyde ? Vi kan alle være enige eller uenige i de valgte værker, men fakta er, at fokus nu samler sig om dansk kultur i al almindelighed. I disse globaliseringstider er det vigtigt, at vi får gravet arvesølvet frem, hvad enten det er nævnt af smagsdommere eller ej. Debatten og bevidstheden om egen formåen er vigtig. Tag det for det det er, et oplæg.

  Vi muntrer os jo alle over Jens og Pastorens årlige nytårskanon. Enig eller ej i valget, afstedkommer det altid et par nye køb og eftertanke omkring årets anskaffelser.

 6. Beckerlee var i P1 Morgen også rigtig træt af at Gasolin var blevet en del af det elitære pis, som han udtrykte det. Malmros opfattede det hele som en stor selvskabsleg, og havde store betænkeligheder ved projektet. Mest positiv var faktisk den gamle venstrefløjsaktivist og filmand Jon Bang Carlsen, der var ubetinget glad ofr at Solvognen endlig have fået kredit for deres happenings.

  Hør her: http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2006/01/25093713.htm

  aakjaer, der er glad for at min forfader ikke kom med i det elitære pis, men derimod i Thomas Koppels helt private kanon 🙂

Skriv et svar