Den arme chauffør

– Der er gået fuldstændig hysteri i sagen. Den arme chauffør bliver afkrævet sit hoved på et fad, fordi han har tilladt sig at afvise en passager, der havde tildækket hele hovedet, så man kun kunne se øjnene. Der var jo ikke kun tale om et tørklæde, som de sagde i Radioavisen.

Peter Skaarup, retsordfører i DF, taler århusiansk busafvisningspolitik.

4 tanker om “Den arme chauffør”

  1. Jeg er ikke nogen fan af burka eller niqab, og jeg håber bestemt ikke at de bliver mere udbredte. Jeg kan ikke abonnere på den etik, der ligger bag et ideal om at kvinder skal gemme sig for andre mennesker.

    Men omvendt skal folk også have lov til at bestemme selv. Der er f.eks. andre mennesker her i landet, der er fuldstændig ublufærdige og går i swingerklub. Det er en anden etisk stillingtagen, jeg har svært ved at abonnere på. Men det skal man også have lov til.

    Det er typisk at Dansk Folkeparti o.lign. pludselig “opdager et problem” og reagerer med at kræve et forbud. Elefanthuen er den gode analogi, som Jens påpeger.

  2. Så du tror heller ikke en velopdragen mand i elefanthue havde fået lov at komme med i den kommunale bus?

  3. Jeg synes nu den chauffør er ret sej. I et demokrati skal der være plads til, at man kan se hinanden i øjnene (!). Det er svært når benhårde ideologier gemmer sig bag en uskyldig kvinde og hendes påklædning.

  4. Peter Skaarup er ikke bare retspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti, han er faktisk formand for Folketingets retspolitiske udvalg.

    Samme parti var hurtigt ude med forslag om et totalt maskeringsforbud. Der er en vis præcedens for disse tanker, da der allerede findes lande, hvis lovgivning bestemmer hvordan folk må gå klædt – nemlig Iran og Saudiarabien.

Skriv et svar