Et øjebliks stilhed

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-2006_11_yokoonoad.jpg

Jeg kan ikke lade en 8. december passere forbi uden at minde om, at det var i dag i 1980, John Lennon blev myrdet – af en såkaldt ‘fan’. Lennons musik og store inspiration til andre lever videre, morderens navn skal gå i glemmebogen.

Og på samme dag 24 år senere blev guitaristen Dimebag Darrell (fra Pantera) skudt under en koncert – også af en såkaldt ‘fan’.

Jeg har ikke altid syntes så godt om Yoko Ono, men hendes enkle avisannonce i dagens udgave af New York Times er bevægende. (Se billedet.)

8 tanker om “Et øjebliks stilhed”

 1. Jeg har en lille julegave til alle Lennon-fans her på jensunmack.dk.

  I 1970, lige efter sammenbruddet i The Beatles, interviewede gundlæggeren af The Rolling Stone, Jann Wenner, John og Yoko i New York. Interviewet blev bragt i de første to udgaver af bladet og betragtes af mange som det måske væsentligste Lennon gav hele i sin karriere.

  Lydbåndene fra interviewet, der er Lennons definive opgør med Beatles-myten, blev sidste år offentlig gjort sidste år, og blev bragt i en radioudsendelse på BBC: http://www.bbc.co.uk/radio4/arts/lennon_wenner.shtml

  I interviewet lægger Lennon afstand til alt og alle – McCartney selvfølgelig ikke mindst, men også Mick Jagger blandt mange andre må stå for skud.

  Jeg har uploadet radioprogrammet til download her:
  http://www.megaupload.com/?d=CG7VM31G

  The Dream Is over.

  Enjoy!

  aakjaer

 2. Slå dem alle ihjel? Eh, er der en reference til det? 🙂

  Hvad jeg har kunnet læse om ham er, at han har været en mønsterfange, har fået sine psykologiske problemer ordnet (man skal huske at han ikke er i forvaring, men fængsel) og derfor tre gange har bedt om løsladelse fra sin “20 to life”-dom – og fået det afslået på grund af ‘forbrydelsens karakter’.

  Uden at det på nogen måde skal opfattes som støtte til hans gerning, så synes jeg det er en uacceptabel forskelsbehandling, når folk både får kortere straffe og tidligere prøveløsladelser for at skyde folk der ikke var i The Beatles…

 3. Nu har selvsamme person jo udtalt at han vil slå alle The Beatles medlemmer ihjel. Skæbnen har så hjulpet ham lidt på vej, så der kun er to tilbage og en enkelt Yoko. Jeg kan da godt forstå at hun (Yoko Ono) har udtalt at hun ikke føler sig sikker hvis han løslades.

 4. Måske et upopulært synspunkt i en tråd med engagerede John Lennon-fans, men jeg synes egentlig Chapman har udstået sin straf, og at det er urimeligt at man løslader og resocialiserer folk der har skudt Tom, Dick eller Harry efter ti eller femten år, men ikke en tydeligvis mentalt svækket person der har skudt en musiker med en masse fans.

  At prøveløsladelseskomitéen sidder og lader kæmpe underskriftsindsamlinger fra folk der helt enkelt godt kunne lide Lennons musik tælle med, har ikke meget med retfærdighed at gøre. Det virker på mig som om format ville være at erkende, at livet går videre 26 år senere.

 5. Hvis den nar bare havde kunnet holde sine psykiske lidelser for sig selv og sin Hawaii-kæreste, havde vi måske haft Lennon endnu. Det mst skræmmende er nok billedet taget nogle timer før mordet, hvor Lennon signerer en plade for hans senere morder. Godt at han (Chapmann) endnu engang fik et nej til prøveløsladelse for nylig. Og så alligevel ikke, for der er vel lynchstemning nok omkring hans person ude i offentligheden, til at han hurtigt ender i helvede. Selvom man ikke er fan af Mark Chapmann, kan man jo godt skyde ham alligevel.

 6. God is a concept
  By which we measure
  Our pain
  I’ll say it again
  God is a concept
  By which we measure
  Our pain

  I don’t believe in magic
  I don’t believe in I-ching
  I don’t believe in Bible
  I don’t believe in tarot
  I don’t believe in Hitler
  I don’t believe in Jesus
  I don’t believe in Kennedy
  I don’t believe in Buddha
  I don’t believe in Mantra
  I don’t believe in Gita
  I don’t believe in Yoga
  I don’t believe in kings
  I don’t believe in Elvis
  I don’t believe in Zimmerman
  I don’t believe in Beatles
  I just believe in me
  Yoko and me
  And that’s reality

  The dream is over
  What can I say?
  The dream is over
  Yesterday
  I was the Dreamweaver
  But now I’m reborn
  I was the Walrus
  But now I’m John
  And so dear friends
  You’ll just have to carry on
  The dream is over

  John Lennon © 1970

 7. I respekt for Lennon;
  “Happy X-mas, war is over”

  Drop Wham til julefrokosterne i aften og spil i stedet den bedste pop/rock-juleklassiker.

  Og evig aktuelt:
  War is over over, if you wan´t it
  war is over – now

Skriv et svar