Hvem skulle have troet?

_44091509_torres2_getty300.jpg

They are at the top of the Premier League for the first time since August 2002 and the goals are flowing with a rapidity and style to evoke memories of their halcyon days. What is more, Liverpool have found a level of form that even Chelsea and Manchester United will struggle to match. A sublime quality blew Derby away and left supporters to rejoice in the team’s best start to a season in nine years. And all this without Steven Gerrard.

Trevor Haylett, The Sunday Telegraph

– Even taking into account the poverty of Derby County, Liverpool were in glorious, free-wheeling, free-scoring form and from their joyous reaction, the Kop clearly senses that this might just, at last, be their season.

Ronald Atkin, The Independent

– From start to finish, this was a dominant display, inspired by Xabi Alonso’s midfield generalship, Jermaine Pennant’s prodigious work on the wings, stellar finishing by Fernando Torres and a workrate and ambition that glowed throughout the team and was a sight to behold. Liverpool, in short, were magnificent.

Brian Doogan, The Times

26 tanker om “Hvem skulle have troet?”

 1. Nej, okay, en italien-Frankrig-dyst kan bruges selvfølgelig. Men kampe som den, med to mægtige og næsten ligeværdige hold, er jo efter Østeuropas opsplitning i snesevis af mindre nationer blevet en decideret sjældenhed i kval-helvedet op til enhver slutrunde.

  Enig omkring den medieskabte national-sødsuppe, som Danmarks kampe er pakket tungt ind i. Hører Gunnar Nu Hansen og forrige århundrede til. Ikke at Dennis Ritter & co. synes at have opdaget det…

 2. Hov, sent svar, men tråden ser da ikke ud til at være helt uddød endnu.

  Jo, jeg er enig i at vejen mod slutrunderne er en plage, men helt udspillet sin rolle synes jeg nu ikke landsholdsfodbolden har. Det der gør at det kan føles sådan er dog 1) åndssvage og helt unødvendige træningskampe som den mod Irland – hvor meget synes M. Olsen egentlig han kan bruge den manøvre til nu?, 2) skideirriterende ligalandsholdsture i februar, der sikkert er fine for de involverede spillere personligt, men som spolerer klubbernes sæsonforberedelser, 3) at landsholdet på hjemmebane altid skal serveres i en klæg patriotisk sovs på TV2 af folk som Morten Stig, Flemming Toft og Dennis Ritter, der taler inderligt ned til én, samt 4) de ulidelige uskikke fra dette årti med flere gange på året at suspendere alt i godt 1½ uge for at kunne holde spillerne i nationalt regi fra mandag til den følgende torsdag.

  Klubkampe i weekenderne, landskampe om onsdagen, tak.

  Men når de er spændende, er de da virkelig spændende. Et tip er Italien-Frankrig her på lørdag, der desværre overlapper med Danmarks kamp i Sverige, som de fleste i éns selskab nok vil se. Den VM-revanche i Italien virker ærlig talt en kende mere spændende. Danmark er det vel kun Morten Olsen der tror på en VM-billet til.

 3. Og for lige at vende tilbage til den røde klub i byen ved Merseyfloden, som var udgangspunktet for dette blogindlæg:

  Så var der mere stil over Robbie Fowler, da han engang i 1990´erne viste en t´shirt, som støttede de strejkende havnearbejdere i Liverpool….

 4. Trøjer med tvivlsomme budskaber er nu ikke forbeholdt landshold. En vis Zidan fremviste budskabet “Tudefjæs” på et tidspunkt…

 5. Hehe ja den gestus burde have udløst 100 års karantæne.

  Og hvor er det dog ærgeligt at den rigtige Møller ikke skal kommentere på lørdag. Ham kommer jeg virkelig til at savne. Kompetent og munter at høre på.

  Så ham i opvisningskampen i sommers mod veteranlandsholdet. Troede faktisk ikke at manden fysisk kunne blive større, men nej hans dunk fyldte nærmest hele midtercirklen – et prægtigt mandfolk 🙂

 6. Landsholdets nuværende relevans blev i forsommeren nådesløst eksponeret af sprinteresset Dennis Rommedahl, som, efter scoring ude mod….var det Estland, Letland, Hviderusland, Georgien eller Litauen, trak den røde trikot over hovedet og flashede sit eget håndskrevne budskab på undertrøjen: ‘Boing Boing’…!

 7. Har du ganske ret i MortenK2, men spillerne og diverse forbund, internationale som nationale, er altså med til at dræbe landskampe, både venskabskampe og kval efterhånden.

  Når en spiller skades i en landskamp taler man først og fremmest om han misser vigtige klubkampe… jamen hvad med den normalt vigtige kamp han spiller for sit land?

  Spillerne virker oftest uengageret når de spiller uanset deres betydning. Oftest gælder det som sagt om at undgå skader eller andre formdyk.

  forberedelserne til kampene er så minimale at spillet oftest er klosset og grimt og usammenængende.

  Tilskuer antallet er dalende heraf, hvilket dræber atmosfære og stemning omkring kampene. hvilket igen påvirker spillet på banen.

  dækningen af disse kampe er ofte henvist til kanaler der ikke har det samme flair for tv dækning og medie håndtering som dem der viser liga bold.

  Jeg anser landsholdsbold som en uddøende ting, rent betydningsmæssigt. slutrunder vil være der, men efterhånden vil det kun være symbolsk betydning hvis man ikke gør noget for at bringe interessen tilbage for landskampe generelt.

  Jeg kan da sagtens og gør det også, hepper på Danmark på lørdag. Men jeg står stadig ved Klubfodbold er langt mere interessant og større.

 8. Klubfodbold rules IKKE (udelukkende). Selv er jeg OB fan, men det forhindrer mig ikke at heppe på det rød-hvide hold.
  Landsholdsfodbold er dejlig fri for amerikanske invasioner og transfervinduers klapren.

 9. Hehe glad for jeg ikke er den eneste der lettere negativ og ikke så optimistisk ang. landsholdet.

  har hørt Morten Olsen satser på Thomas Sørensen. hvis det er rigtigt, flot at tage en målmand der ikke har spillet i denne sæson, er dømt til bænken i sin klub mod Jesper C der godt nok stod en skidt kamp mod Irland, men ellers har stået godt i sin klub på både nationalt som internationalt niveau og som har spillet i Champions League og UEfa Cup – noget Thomas Sørensen aldrig har eller for den sags skyld kommer til medmindre han vender hjem til en klub i DK. og ja helveg er også for gammel.. en ting er han klarer sig fint i OB, men det er trods alt ikke mod spillere af Zlatans niveau.

  Tror nemt vi kan sige bye bye EM på lørdag mod Sverige. og formentlig bye bye Morten Olsen.

  men faktisk, det hold kan ikke hidse mig op. Klubfodbold rules.

  og et tillykke til liverpool fra en chelsea fan herfra ang. den gode start. håber vi får et two horse race med jer istedet for United.

 10. Desværre har jeg ikke set nogle Liverpool kampe i år. Håber dog holdet kan holde formen og det opløftende spil, når det efter landskampspausen skal møde Portsmouth, Birmingham og Wigan i rap. Jo, flere hold, der blander sig i topstriden, jo bedre for Premier League.

 11. Med hensyn til landsholdet så er jeg tilbøjelig til at gve dig ret Jens. Vi ville pt have svært ved at overleve. Der er meget, meget få klassespillere på det hold, hvilket såmæmd heller ikke bliver bedre af, at Morten Olsen vælger en 97-årig Thomas Helveg, hvilket må betragtes som en offentlig fornæmelse af alle aktive fodboldspillere i DK.

  Et 0-4 nederlag til et hold som Irland er simpelthen også en skandale, træningskamp eller ej. Man savner nærmest ord for, hvor pinligt det var og vi var ikke langt fra stærkeste opstilling. Denne slutrunde og muligvis den næste også synes ganske og aldeles uden for rækkevide

 12. Tja fire kampe med ti points til følge og en målscorer på 11-2, kan faktisk ikke givet andet end smil på læben som Liverpoolfan.

  Læg dertil at Chelsea og Utd har været utroligt ringe spillende og heldige med indtil flere af deres points, tjaa så er det svært at være pessimist 🙂

 13. Og Vermouth, Aston Villa som du nedgør, er ikke dårligere end at de lige slog Chelsea 2-0 i går…! Ditto tog Sunderland 3 points mod Tottenham i premieren og var lidt uheldige med ikke at få uafgjort ude mod Manchester United lørdag.

  Men det opløftende er da ikke så meget dem LFC har slået, som måden det er sket på.

 14. Og der er jo mange af spillerne fra FCK på landsholdet, så det alene garanterer jo faktisk kvaliteten (og så ikke et ord om Irland) 🙂

  Måske er der nogen, der mener, at Liverpool har vundet på en billig baggrund. Men Chelsea blev jo faktisk holdt helt i skak og var kun farlige én gang, da de mødtes, på et straffespark som dommeren siden har erkendt, var forkert. Så “der er ikke noget at komme efter”, som vores alle sammens landsfader siger.

  Liverpool viser klassen mod alle, store og små.

 15. Før Liverpool-forummet vokser ind i himlen, så er sejrene altså kommet i hus over to oprykkere og nedrykningskandidater, Sunderland og Derby County. Et typiske midterhold, Aston Villa, der sidste sæson tilmed var ved at ryge ud. Plus uafgjort mod mesterskabsaspiranten Chelsea.

  Hvad angår landsholdsfodbold, så mener jeg nu nok, at det danske hold kan slå Sunderland og Derby Country. Så, nej, jeg tror ikke vi ville rykke ud af Premier League.

 16. Nej, landsholdet er sgu’ pt. lidt ‘uspændende’.

  Og niveauet rent fodboldmæssigt som hold synes – trods flere af spillernes fine personlige kvaliteter – ikke imponerende. Måske naturligt, når man næsten uden forberedelse skal præstere sammen.

  Et tankeeksperiment: Hvis det danske landshold spillede med en hel sæson i Premier League, hvilken placering ville det så få…?

  Mig, jeg tror vi kunne risikere at rykke ud.

 17. Tjaa jeg ved heller ikke helt med det der landsholdshalløj. På den ene side bliver jeg virkelig irriteret over pauserne fra Premier League.

  På den anden side skal jeg heller ikke underkende mit eget raseri over DK’s kampe mod Sverige og Spanien for blot at nævne nogle. Samtidigt erindrer jeg også tydeligt kampen mod Rumænien i 2003 i parken, hvor der blev udlignet i sidste sekund. Tror jeg blev omfavnet af minimum 55 stive jyder i et enkelt kram, der varede ti minutter. Hvilken fælles eksplosion af lykke !!!!

  Måske skyldes min manglende begejstring over landsholdsfodbold, at vi har et utrolig uspændende landshold pt. og en meget lav chance for at kvalificere os. Jeg kan ind i mellem ikke sige mig fri for, at interessen stiger for mine favorithold, når det går dem godt uanset hvor stor en fodboldaficionado, jeg end prøver at fremstille mig selv som.

 18. Man glædes over Liverpools flotte sæsonstart og det gode spil. Det lader til at de nye spillere næsten alle er faldet meget fint og hurtigt ind på holdet.

  Og så noterer man sig at Enjoy Laudrup i managerligaen nu er ved at få fart på og nærmer sig toppen…..

 19. Uden at lyde nostalgisk så er der en charme ved landsholdsfodbold.

  Du har nu engang det materiale, der er et lands statsborgere. Ikke noget med at købe fra andre lande eller noget. Landene må sørge for at udvikle dygtige nok angribere, højre backs, målmænd osv. og kan ikke bare gribe til checkhæftet, når problemerne opstår.

  Det gør for mig at se landskampe til noget unikt og en god adspredelse fra klubturneringer, hvor jeg accepterer, at det er pengene, der styrer (og kan man ikke acceptere det, må man følge med i serie 1 og rækkerne derunder).

 20. Helt enig, -smølle.

  Har landsholdsfodbold ikke udspillet sin rolle og relevans nuomdage, hvor alverdens bedste boldspillere alligevel møder hinanden på kryds og tværs i Europas bedste ligaer og turneringer?

  Indrømmet er det en treat med en EM/VM-slutrunde, men vejen dertil, med følgende utidige opbrud i klubturneringer og alt for mange uinteressante kval-opgør, er en decideret lidelse.

  Engang, for 15-25 år siden og tilbage, betød landsholdet noget i fælles fodboldbevidsthed. I dag synes det hovedsageligt at tiltrække den slags mennesker, der ikke normalt bryder sig om spillet. Hvilket jo ligesom siger det hele.

 21. Det er simpelthen fremragende og endelig scorer angriberne mål. Landskamps pausen er specieltærgelig nu, hvor de andre klubber har deres nøgle spillere skadet og LFC åbenbart godt kan klare sig uden Gerrard. Selvom man nok også må erkende at både Derby og Toulouse var ustyrlig ringe. Jeg tror ikke Derby får over femten points i denne sæson.

 22. På den anden side: Så er vi sikker på, at Liverpool ligger nummer 1 i hvert fald frem til midt i september 🙂

  Og når det gælder svenskerkampen, så håber jeg inderligt, at Alläck holder det uskarpe niveau, han har haft på det seneste, og så kan han passende hente sit gamle jeg frem, når landskampen er overstået.

 23. Lige nøjagtig..Skæbnekamp mod Sverige, fcuk that nu hvor Liverpool endelig er skudt godt afsted.
  Spillet har været fornøjeligt og ja selv effektiviten har været optimal, noget der virker besyndeligt at skrive, men ikke desto mindre sandt

 24. Det var godt nok længe siden de lå nummer et 😉

  Men de er da i god form, må man sige. De møder dog nok ikke mange hold der kapitulerer på helt så pinligt vis som Toulouse og Derby, må det vel erkendes.

  Hvor er det i øvrigt skideirriterende med den lange landskampspause lige nu, hvor vi endelig er kommet – godt – i gang i de forskellige lande.

Skriv et svar