I dag er det Johnnys fødselsdag

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-jmarr.jpg

I dag bliver Johnny Marr 43. Mange af os forbinder ham naturligvis med The Smiths. Nu er han faktisk blevet medlem af amerikanske Modest Mouse, som han tilmed skriver sange til.

14 tanker om “I dag er det Johnnys fødselsdag”

 1. Ydermere har Marr skrevet sangen, Concrete Sky sammen med Beth Orton, hvor Ryan Adams også medvirker på…Den er ganske fortrinlig

 2. Top 2 er i min verden de to sange han skrev med Kirsty MacColl på albummet Electric Landlady:

  1. Walking down Madison
  2. Children of the revolution

  Se, dem havde I helt glemt…………..

  .

 3. Rozzer, uden at negligere Marr’s fine indsats på Dusk bør det nævnes at meget af den guitar man tror er Marr faktisk blev spillet af Matt Johnson selv. (Det læste jeg engang i et interview med Johnson.)

  Pete1970, der er aldrig noget så godt for en debat som unuancerede bastante udsagn. 🙂 Jeg indrømmer at jeg kun har hørt singlerne Get The Message, Get The Message og den med Pet Shop Boys. Fortæl mig hvorfor jeg skulle spilde mere tid på dem. 😉

 4. Electronic er IKKE crap! Derimod en fremragende forening af såvel Johnnys meloditæft som Bernards (ikke)vokal!

  Jeg er sgu ret vild med Electronic!

 5. Syntes nu stadigvæk at dusk tæller med som en Johnny Marr plade omend jeg selvfølgelig godt ved at Marr ikke fungerer som sangskriver derpå. Dog er Marrs guitar over hele pladen både forrest i lydbilledet på adskellige sange og så har Marr selv udtalt at Dusk er den plade han er mest stolt af efter The Smiths dagene og når man hører Dusk kan man godt forstå det usagn

 6. Ak, ja – til lykke til et af de største talenter men samtidig mest uforløste potentiale i nyere engelsk musikhistorie.

  Som ung mand i The Smiths viste han sig som en fantastisk sangskriver, guitarist, multiinstrumentalist og til sidst også producer. Efter bruddet med Morrissey kunne man med rette have forventet at The Smiths kun havde været begyndelsen på en fantastisk karierre, men fakta er desværre at alt (pånær The The hvor han kun spillede en birolle på to plader) har været crap.

  Electronic var crap (undskyld Rozzer!) og The Healers er crap.

  Hans karrieres lavpunkt var dog da han til Linda McCartney Tribute koncerten gik på scenen sammen med The Pretenders og sang og spillede Meat Is Murder.

 7. God titel til hans bog, men hvordan kan man tage Simon Kvamm og hans pisstake-sange med? De kunne passende blive analyseret i en bog om revytekster… :-/

 8. The The’s Dusk er en fantastisk plade, men Marr er vel ikke co-writer på nogen af sangene eller hyr?

 9. Tillykke til Johnny!

  Electronic havde sine momenter, men ellers har der været langt mellem perlerne fra hans hånd sans Morrissey. Har nogen mod på en post-Smiths Johnny Marr top 5?

Skriv et svar