Indkøbsseddel til mandag

Hvad spændende nyudgivelser angår har det endnu været et beskedent år. De sidste uger her er mest gået til Clap Your Hands Say Yeah’s Some Loud Thunder, en noget ujævn men indimellem helt fænomenal affære, Lucinda Williams, hende med den sprukne, ensomme stemme, hvis West har overbevisende americana-øjeblikke, og Richmond Fontaine, som på 13 Cities ikke for alvor river med. Mandag bringer måske et tiltrængt hifi-vagtskifte med følgende interessante releases:

ARCADE FIRE – “NEON BIBLE”
Nogle er begejstrede, andre allerede skuffede, men ikke meget tvivl om at Neon Bible fra Arcade Fire nok bliver et af de centrale albums foråret vil dreje sig omkring. De sange vi selv har hørt derfra – specielt den overjordiske Intervention – giver slet ingen betænkning vedrørende anskaffelse.

GRINDERMAN – “GRINDERMAN”
Nick Cave’s nye band, som koncertdebuterede i Operaen, København forrige efterår, udsender en debut, som forvarsles ond, bestialsk, larmende, umelodiøs. Grinderman skal naturligvis købes, for enhver Cave er bedre end ingen Cave, men sidste års Proposition-soundtrack, indeholdende en gold musik, som var meget svær at holde af, skræmmer dog. Tiden her savner bandet Nick Cave & The Bad Seeds. Tænk hvis man kunne komme til koncert med dem i Ungdomshuset, Jagtvej 69 i aften…!

BRYAN FERRY – “DYLANESQUE”
Midt i arbejdet med Roxy Music-comeback-pladen har Bryan Ferry indspillet et soloalbum, der udelukkende består af Bob Dylan-sange. På papiret måske et faretruemde projekt, men kender man Ferry’s udsøgte version af Dylan’s A Hard Rain’s A-Gonna Fall (fra coverpladen These Foolish Things) er der ikke voldsom grund til bekymring. Ferry har i sin lange karriere ofte vist sig som en stor og personlig fortolker af andres sange, og de første rapporter fra England taler om en direkte og vital Dylanesque uden kvælende respekt, men istedet på sangerikonet Bryan Ferry’s helt egne præmisser.

8 tanker om “Indkøbsseddel til mandag”

 1. På min mandagsliste stod der, for mig, to elskelige navne:

  Weeping Willows og Tracey Thorn

  Har dog kun kunne skaffe den førstnævnte…..

  .

 2. så fik vi også hørt Arcade Fires neon bible, og damn nice album. Synes dog Intervention var et ret kedelig. kunne personligt bedre li Keep the car running og Ocean Of Noise.

 3. Nu har jeg hørt hele Grinderman albummet og WOW….. jeg er solgt. Jeg synes det er…. ja. WOW. det rammer mig. dejlig veloplagt og frisk Cave, et ligeså veloplagt band i ryggen… det er mere end godkendt.

 4. Har ikke hørt Arcade Fire endnu, men den og Grinderman er begge købt i dag….

  og ja so far kan jeg da godt li Grinderman. dejligt at høre Nick Cave igen. Synes både han og musikken virker mere veloplagt end man længe har hørt Cave være.

 5. Midt i Ungdomhus-debatten vil jeg gerne gøre opmærksom på en ny plade fra et 78-årigt countrykoryfæ. Nemlig, Charlie Louvin, den ene halvdel af The Louvin Brothers, brormand Ira, døde tilbage i 1965. Her er hvad man finder på pladen, i parentes de kunstnere, som medvirker på numrene.

  1. Must You Throw Dirt In My Face (w. George Jones)
  2. Great Atomic Power (w. Jeff Tweedy)
  3. Blues Stay Away From Me (w. Bobby Bare Sr. & Tom T. Hall)
  4. The Christian Life (w. Eef Barzalay of Clem Snide)
  5. When I Stop Dreaming (w. Elvis Costello)
  6. Waiting For A Train (w. George Jones)
  7. Kneeling Drunkard’s Plea (w. Alex McManus of Bright Eyes)
  8. Worried Man Blues (w. Kurt Wagner of Lambchop)
  9. Grave On The Green Hillside (w. Tift Merritt & Joy Lynn White)
  10. Knoxville Girl (w. Will Oldham)
  11. Ira
  12. My Long Journey Home (w. Paul Burch)

 6. Lige en STOR anbefaling… Cold War Kids og deres debut Robbers&Cowards… Den kører i selvrotation på min iPod pt….

 7. Lyt lige til Ferry før du køber, den er cirka lige så nosseløs “Time Goes By” – Grinderman er ikke for børn og Arcade Fire er canadiere så jeg har forudfattede meninger om, at det er gøglermusik.

Skriv et svar