Det er bare en hjemmeside

– Desværre er det sådan – og det er jeg ikke den eneste, der synes – at det hér i forummet efterhånden er HUNDREDE PROCENT forbudt, at sige noget som helst, som ikke indikerer en absolut røvslikning af Jens og Pastoren. Det virker kun som om I kommer hér for at finde ting ved folk I kan rakke ned (og ja, desværre er Pastoren og Jens jo ikke meget bedre hvad det angår).

Ovenstående citat er en kommentar i en diskussion her på siden, om Mikael Simpson’s koncerter sidste weekend. Nu er det jo en lidt svær størrelse, sådan at være negativ overfor det negative, uden selv at blive en del af det man kritiserer, men lad gå.

Selv oplever jeg os ikke som åndeligt fastlåste i en ensretning. Der hersker ofte markant uenighed blandt de tilstedeværende, også mellem Pastoren og jeg, det både hvad musik og livsholdninger angår. Og heldigvis for det. Hvis man har læst lidt med, er det svært at få øje på den påståede manglende brug af selvstændig ytringsfrihed. Så den noget hånlige ‘røvslikker’-generalisering af sidens brugere skal derfor ikke tage mere plads.

En mere åben diskussion er det med den omtalte nedrakning. Synes der anbefales og skrives positivt om så meget forskellig musik her, det ofte udfra simpel, sulten, bruger-opsøgende interesse for de store øjeblikke, den kan give. Selvfølgelig vil der i det game også være skuffelser som pestilenser undervejs, og helt ærligt, hvorfor skulle vi, i sagens tjeneste, ikke også tale frit om disse?

På samme måde som man ikke klager over meteorologen der melder dårligt vejr, sendes nok heller ikke hademails til den kulturredaktion, der nu og da må bringe sine ‘negative’ 2-stjernede anmeldelser. Ofte er det ikke kritikeren, men det han/hun dumper, der fejler noget. Kan ikke være forkert, at sætte de rette ord på det, man synes er åbenbart. Synes aldrig vi der har været for urimelige eller blodtørstige. Siden ville omvendt være svag i ånden, hvis ikke den turde kalde en flad skovl for en spade.

Selvfølgelig er det også en snak om, hvad musik er for en størrelse. Den gode mand bag citatet ovenfor hudfletter i samme indlæg Mikael Simpson’s ‘politiske’ koncert-kommentarer og tekstændringer, for som han siger: ‘Jeg ved også, at når jeg kommer ud fra koncerten, så er verden fuldstændig samme sted som da jeg gik ind. At ændre texten på en sang til en koncert ændrer altså ikke noget – andet end selve sangen.’

Se, det er jo noget vrøvl. For alle der har været til nu Mikael Simpson’s shows, tager netop hans specielle sind, hans varme, hans markante holdninger, hans kontante kommentarer og observationer med ud derfra, og det er den slags fine særegenheder, der i rigt kulturelt mål og på sigt kan være med til ændring af verdensbillede som tidsånd lokalt, nationalt, globalt. Kan ikke nævne noget relevant moderne musik, der ikke, på den ene eller anden måde, har levet i en elastisk forbindelse med sin samtid, dens forhold, normer og værdier.

Hvilket også er det som er så cool omkring live-musik. At den blot er en ramme, der kan puttes hvadsomhelst ind i, alt efter afsenders temperament, behov og sindelag. Synes derfor det er en tung misforståelse at gå i brok over, at det man nu engang får til et Mikael Simpson-show, står i vejen for ’selve’ musikoplevelsen. Nix, Simpson, med Pia K-statements, med AGF-jokes, med valgkommentarer, med sit instant-karisma i sange, tekst-twists og høj lyd ER musikoplevelsen. Nyd da den og ham helhjertet, uden så puritanske forbehold. Det samme kunne måske gælde siden her.

12 tanker om “Det er bare en hjemmeside”

 1. Jeg har væddet med et ledende medlem af Dansk Magisterforening om at VC-regeringen også vinder næste valg. Det snart traditionsrige væddemål med Mølleren er der naturligvis også.

  Om få år er jeg to flasker rigere.

  Se http://politiken.dk/politik/article438308.ece

  Jens vil ikke engang vædde med mig. Det viser, hvor sikkert VC-regeringen er funderet i de kommende 12 år.

  (Indrømmet: Det er en trist baggrund at opbygge min vinsamling på.)

 2. Meget kan DF klandres for – og det meste med rette. Men interessant er det, at Danmark som et af meget få europæiske lande oplever stigende stemmeprocenter ved folketingsvalgene – over 87% ved dette valg. Den mest nærliggende forklaring er, at det skyldes Pias evne til at mobilisere en stor gruppe danskere, der ellers ikke ville stemme.
  Set fra den vinkel sørger Pia & co for et sundere demokrati…

 3. Jeg anerkender, at Dansk Folkeparti har mange mandater. Men det betyder ikke, at jeg også skal respektere deres holdninger eller at jeg skal forsøge at tækkes hende.

  Dansk Folkeparti er ikke nazister. Situationen i Danmark i 2007 er anderledes end situationen i Tyskland i 1933. Der er imidlertid ubehagelige ligheder mellem den retorik, Dansk Folkeparti anvender sig af, og den retorik, der er blevet anvendt af alle andre nationalpopulistiske grupperinger. I 1930ernes Tyskland, og 60 år senere i det tidligere Jugoslavien og i Rwanda var det en sådan sprogbrug fra magtfulde grupper, der banede vejen for et udbredt had blandt et flertal i befolkningen. Det var et had, der endte med massakrer.

  Ord er ikke uskyldige. Det er de andre politiske partier og vi, der stemmer på dem, heller ikke. Pia Kjærsgaards stemme og holdninger runger i vore hoveder, uanset hvad vi ellers har som politisk holdning.

  “…men vi skal have en stram udlændingepolitik, og vi accepterer 24-års-reglen.” er blevet en fast besværgelse hos de partier, der går efter den politiske magt.

  Mange af de ubehagelige politiske tiltag, vi har set, skyldes nemlig kun indirekte Dansk Folkeparti. F.eks. er den såkaldte “starthjælp” (hvilken Orwellsk genialitet af et ord) oprindelig formuleret i 1998 af den daværende regering. De afskaffede den efter massiv kritik, og VC-regeringen genindførte den.

  Først den dag, vi holder op med at være bange for Pia Kjærsgaards had, er fortryllelsen brudt.

  Først den dag, hvor andre politiske partier begynder at ignorere Pia Kjærsgaard og hendes postulat om at repræsentere “det danske folk”, når de formulerer deres holdning, kan vi få et ordentligt Danmark tilbage.

 4. Ja, det er utroligt, at man kan opnå så stor en vælgertilslutning i Danmark ved at kalde muslimerne “en pest over Europa” eller småracistisk at kalde sin politiske modstanders argumentation for tæppehandlerlogik.

  Respekt er ikke noget man får hos mig i kraft af mandattal eller evner som agitator.

  Jeg forbeholder mig min demokratiske ret til at have lige så meget (eller lidt) respekt for de fleste af DF’s folketingsmedlemmer som Mogens Camre for Naser Khader.

 5. Det er en kende interessant, at der er så mange, der har travlt med at nedgøre DF. Er det ikke, når alt kommer til alt, en mangel på respekt for demokratiet. At kalde dem for nazister er for mig at se far out. Jovist de er menneskefjendske og har ikke megen respekter for det, der minder om indvandrer.

  Men når alt kommer til, må man respekterer, at de har fået så mange mandater. Det kan jeg kun have respekt for, og at det så måske kun er fordi, at Pia K. er så glimrende en agitator – det er en helt anden sag.

  Men drop dog den politiske korrethed og acceptér, at DF er blevet en magtfaktor i dansk politik!

 6. DF er mine øjne nazister der kun ønsker DK skal blive ramt af et terror angreb så de kan skrue endnu mere på knapper for udlændinge politik (synes gentagne gange de har forsøgt at provokere muslimer siden Muhammed krisen; den “lækket” video med muhammed tegninger og andre fornedrende syn/udstillinger af muslimske kvinder, deres valgplakat med en ny muhammed tegning, hagekorstørklæde udtalelser, blot for at nævne nogen)

  så for at holde det i røvslikker trådens ånd 😉

  Møller jeg kan ikke være mere enig. Derfor skræmmende så stor indflydelse de har på vores politiske scene (fyldt med gøgl og sørgelighed)

 7. Til 1888

  Angående avisartiklen i Information er de citerede mennesker dog selv noget nær de mest forudsigelige, som kan gå på denne jord. I særdeleshed Hans Hauge har i gennem mange år besudlet professortitlen med en række indlæg i JP og Berlingske Tidende, der marginalt hæver sig over de argumenter, som kan forefindes på en midtjysk bodega mellem fire og fem søndag morgen. Et eksempel er et indlæg skrevet i 2003 med overskriften:”EU-tilhængere lyver altid” !!!!

  Selve artiklen har da også samme præg. Man hæfter nogle mærkater op på sine modstandere med en løs gang tågesnak ud fra devisen: Jeg er gammel ergo har jeg ret. Det er simpelthen for slapt !!!!

  Angående Michael Simpsons Pia K kommentarer, er det for mig meget svært at være uenig med ham, uanset hvor velartikulerede kritikken end er. Pia K og DF er objektivt set noget nær det mest umenneskelige og usympatiske et frit og demokratisk samfund kan opbyde. Der nasses nærmest konstant på ytringsfriheden, hver gang Pia eller hendes partikammerater åbner munden. Eksemplerne på dette er talrige. Et af de grelleste er Søren Espersens langvarige forsvar for den serbiske etniske udrensning i Kosovoprovinsen bl.a. med henvisning til, at Europa bør undgå flere muslimske stater. Sådan en mand, sådan et parti kan jeg kun have den dybeste afsky for !!!!!!

 8. Bortset fra GF-jokes er den gode Simpson jo meget godt kørende…

  Og når vi nu snakker GF.. Var det så muligt at se Superliga på tv i Berlin Jens?
  Jeg tænker naturligvis på en mandagskamp for et par uger siden på et Viborg Stadion, der var mere blåt og hvidt end grønt!
  Hvis ikke opdaterer jeg dig gerne:-)

 9. Skal der slikkes røv, er der jo en helt ny mulighed, som flere har taget 😉

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2327264949

  Jeg synes denne blog er langt mere interessant når folk ikke mener det samme. Så der bliver forhåbentlig ved med at være plads til det – det synes jeg også der har været hidtil. Så lad mig lige sige at jeg dybest set er enig i substansen af Lloyds synspunkt: at jeg også kan blive småirriteret af prædiken i en koncertsituation, hvis det virker limet på eller forhammeragtigt serveret. For nu at tage eksemplet Simpson, der jo er skidegod: de fleste gæster har jo nok set ham flere gange, og så går det fra morsomt og tankevækkende til… en del mindre morsomt og tankevækkende.

 10. Jeg tror mange har en tendens til at være lidt selvcensuristiske og derfor ikke får skrevet de negative indlæg de måske burde, men holder deres mund i stedet.

  Med hensyn til koncerter, så giver det da lidt liv at nogle tekster bliver ændret – Bjørn Lomborg er blevet skiftet ud med Pia Kjærsgård, det går nok – det er jo ikke fordi hr. Simpsons tekster, efter min mening, er de mest fortællende.

 11. Mht. Simpsons Pia K kommentarer er det fristende at genbruge en artikeloverskrift fra gårsdagens Information:

  Det er rødt, det er tamt, det er alt for forudsigeligt

 12. Jeg har ikke læst pågældende indlæg, men det siger vel meget om denne hjemmeside, at man ikke skal have godkendt sit indlæg førend man poster det (eller hvad det nu hedder!!!!). Så kan man som bruger vel bare se at komme i gang med at skrive sine kritik eller hvad man nu har på hjertet. Det omtalte indlæg må henføres til rent tudefjæs !!!

Skriv et svar