Ord til en dag der helst vil være mørk

HENOVER HIMLEN

Henover himlen sejler mit øje henover øjet sejler mit lys henover lyset sejler min blæst henover blæsten sejler min hånd henover hånden sejler min hud henover huden sejler min puls henover pulsen sejler mit blod henover blodet sejler min dag og min nat henover dagen og natten sejler mine år henover årene sejler min død. 

© Søren Ulrik Thomsen, fra City Slang (1981)

10 tanker om “Ord til en dag der helst vil være mørk”

 1. Jeg kan godt lide C.V. Jørgensens Tidens tern og (især) Lediggang á gogo. Er de mere slapt retro-beatede end de senere Indian Summer og I det muntre hjørne? Om noget, synes jeg lyden på Tidens tern og (især) Lediggang á gogo er langt mindre fanget ind af datidens produktionsidealer end Vennerne og vejen.

 2. Hej Mølleren – det var udelukkende i forhold til CV’s plader, da han i den senere historieskrivning har stået som eksponent for det ypperste indenfor national rockmusik, det allerede på det omtalte tidspunkt.

 3. Jeg synes personligt også godt om netop de to Gnags-plader, Mølleren nævner. Dér toppede Gnags og indledte i årene derefter rejsen mod hyggerock. Det er jo også kendte navne fra udlandet, der er bag produktionen af Safari og X.

  Det interessante ved City Slang (ud over det interessante i at sætte musik til Søren Ulrik Thomsens digte) er, at den er så anderledes produceret end hvad man ellers var vant til på den tid.

 4. Angående den slappe retro beat hentyder du så til at musikerne og produktioner i Danmark før Cityslang var decideret dårlige eller hvordan ?? Fordi jeg synes egentlig at produktionen og det musiske niveau på Gnags’s plader X (1983) og Safari (1982) er af god kvalitet. Også Sebastians plade 80’ernes Boheme (1983). Er du ikke lidt hård i din bedømmelse ??

 5. Der var jo ingen af os der kunne synge, så vi prøvede os lidt frem. Hug var aldrig ment som endelig forsanger, men gjorde vel mest af alt Hilmer en vennetjeneste, så vi kunne høre vores musik med noget improviseret vokal på.

 6. Fremragende sang, nok den bedste på et fremragende album.

  Angående hans engelsk sprogede album, er jeg bestemt heller ikke vild med det første, men Save me from this rockn’ roll er jeg efterhånden ved at blive glad for.

  Angående Lars Hug som synger sangene fra 1990, var han således i spil som forsanger for Love Shop eller hvordan ??

 7. Ja, der findes et par kassettebånd, hvor han slipper sin galskab løs. Meget improviseret og nok mere underholdende end egentlig godt. Der bliver Kliché-jodlet og snakkesunget – på engelsk – for alle pengene, så vidt jeg husker.

  Naturligvis betaler City Slang-pladen Bowie en del tilbage. Men det var da også nødvendigt, at man kom frem dertil i dansk musiktidsregning.

 8. City Slang er et interessant og godt album – det skylder dog Low, Heroes og Lodger en del. (Men mange på den tid var trods alt inspireret af Bowie.)

  Er der egentlig nogen optagelser derude af Lars Hugs forsøg på at synge sangene fra 1990?

 9. Efter Kliché i 1983 havde slået sig itu – hvem gør ikke det? – på ‘den svære tre’er’, og Lars Hug gik solo, var han urørlig gennem resten af årtiet.

  Vi så hans debut-set på Charlottenborg – som Lars Autoophug – hvot han sammen med Finn Vervohlt, Hilmer Hassig og en spolebåndoptager spillede en håndfuld af sangene fra det, som skulle blive til City Slang-pladen.

  Bortset fra Kliché’s mere uhm…dogmeprægede tilgang og Under En Sort Sol’s kulsorte univers, var City Slang-pladen et afgørende trin ind i en moderne tidsalder for dansk rock. Husk på, at selv f.eks. en CV’s musik dengang emmede af lunkent, hyggeligt hash-øvelokale – sorry boys + girls, men de nådesløse ord aside, var det altså musikalsk set på det tidspunkt en noget slap gang retro-beat fra Birkerøds #1.

  City Slang var anderledes allround-skarp, og solgte måske derfor hovedrystende få copies da den kom. Hug opførte lige efter udsendelsen performance-koncerter i Århus og Kbh. med samme setup som på Charlottenborg + et stk. bilvrag, en meget kropsaktivt truende mandlig skuespiller, samt nogle vakkelvorne byggestilladser.

 10. Søren Ulrik Thomsen er en god digter. Jeg har f.eks. holdt meget af at læse Det skabtes vaklen.

  Og Lars H.U.G. lavede interessant pop i gamle dage. Hvad der siden fulgte af hyggejazz o.lign. efter dagene med Hilmer og Finn V. bør forbigås i tavshed.

Skriv et svar