Spøgelsesmålet

_41108999_garcia203.jpg

Det er den betegnelse træner Jose Mourinho påhæfter ovenstående scoring, der alene for to år siden, efter to meget tætte kampe mod Liverpool, sendte hans Chelsea ud af semifinalen i Champions League. At målet i tilfælde af underkendelse fra officials retvist ville være blevet erstattet af rødt kort til Chelsea-målmand Petr Cech og straffespark til Liverpool, er ikke noget der forstyrer Mourinho’s opfattelse af, at Chelsea her blev frarøvet sin deltagelse i den legendariske finale, Liverpool siden vandt i Istanbul over AC Milan.

Jose Mourinho har bitchet lige siden, som vel kun han kan gøre det efter nederlag. I Premier League er det lykkes at få et par klare revancher, men i to knock-out-kampe – FA-cup-semi og Charity Shield-finale – er han igen blevet udmatchet af Liverpool. Onsdag aften kommer så endnu en stor mulighed for at give igen på Anfield-ydmygelsen, da de to klubber atter har trukket hinanden i en Champions League-semifinale.

Begge hold er blevet markant forstærket siden, og ikke mindst Chelsea ligner nu på papiret en næsten uovervindelig modstander. Da Liverpool ret ubesværet vandt 2-0 hjemme over dem i Premier League tidligere på året, blev dette nederlag af Mourinho og mange andre tilskrevet forsvarsmidtpunkt John Terry’s skadesfravær. Han er med igen onsdag aften, hvor næsten ligeså vigtige Essien til gengæld mangler grundet karantæne. At Essien tidligt mandag morgen blev anholdt og sigtet for spritkørsel, gør derfor ingen umiddelbar forskel. Carvalho meldes tvivlsom og Ballack, der humpede af banen i søndagens dyst i Newcastle, ligeså. Hos Liverpool er Luis Garcia, Chelseas onde ånd, langtidsskadet, ligesom sidste sæsons lyspunkt på venstrefløjen Harry Kewell heller ikke er i omdrejninger. Ellers synes alle klar.

Liverpool’s force de seneste par sæsoner i Champions League står i den grad med baggrund i træner Rafa Benitez’ taktiske evne til at kunne læse sine modstandernes svagheder og udnytte dem. Det så vi ikke mindst i 1/8-finalen’s første udekamp, hvor hjørnestenen til samlet sejr over de regerende mestre FC Barcelona, blev lagt på en super-disciplineret opstilling, der låste hjemmeholdets normalt så sprudlende midtbane og angreb. På samme facon har Benitez ved flere lejligheder vist sig istand til, at pacificere Mourinho’s Chelsea, der spiller en anderledes forudsigelig – men kraftfuld og knusende effektiv – fodbold.

Vinderen af de to samlede kampe vil kunne se frem til finalen i Athen, hvor – vi tipper helt uden tvivl – Manchester United venter. At tabe til Chelsea i en CL-semi vil gøre ondt på alle fra Liverpool, men at slå dem og så gå ned til netop hadsrivalerne fra Manchester United – vi taler altså Ferguson, Neville, Ronaldo, Scholes, Rooney! – i en CL-finale, fremstår som moderen af alle ydmygelser. Omvendt vil en triumf over United i den største finale af dem alle, føles bedre end nogen overhovedet kan beskrive. Så jo, der er mere end meget på spil mellem de tre engelske klubber – det kan komme til at gøre rigtig, rigtig ondt!

Manchester United – AC Milan, tirsdag, kl. 19.30, TV3+
Chelsea – Liverpool, onsdag, kl. 19.50, TV3+

11 tanker om “Spøgelsesmålet”

 1. Nu er jeg i den heldige situation at jeg skal over til returkampen på Anfield – så jeg glæder mig lige nu over at det ikke blev mere end 0-1 i aftes, for Chelsea så skarpest ud det meste af tiden.

  Men hjemmebanen betyder meget, selv i disse tætte og rent engelsk opgør. Jeg tror at Steve G og Carra fører Liverpool til en 1-0 sejr på Anfield, og så må man jo tage en halv time mere – og her afgøres kampen med endnu et Liverpool-mål.

  Ønsketænkning? Ja da. Men lad os se om ikke den holder hjem….

 2. Liverpool spillede langt under forventet niveau og tabte alligevel kun 1-0. Hvad skal det ikke kunne blive til i returkampen, hvis det der lykkes at ramme optimal form!?

 3. Jose, efter kampen: “I don’t think anybody can say it was not a penalty. It’s happening and happening and happening.”

  Han er altså seriøst ikke rask. Forsætligt eller ej, det er svært at sige – men det foregik for sæven en dagsmarch uden for feltet.

  Spøgelsesstraffe 🙂

 4. kampen i dag er jo bare opvarmning til den store revanche. og som bekendt er det jo de blå jeg er med 🙂

  Pete, du vandt væddemålet sidste gang med Chelsea Liverpool kamp. Vores fck esbjerg væddemål endte i ingenting.

  skylder dig stadig en øl til vega koncerten.

  Kvit eller dobbelt på den her kamp?

  men rigtigt, Champions League er alfa og omega for os i år. Ingen tvivl om det. Det er turneringen der skal vindes!
  og med øje for både revanche mod Liverpool, og chancen for at gøre den blamage af en dårlig kamp mod Newcastle – fuck sake, vi har chancen for mesterskabet og blower det totalt – god igen, burde vi være topmotiveret og klar til onsdagens brag af en kamp.

  Mine bud set over de to kampe er dog en meget spinkel Chelsea advancement. Den første her ender med garanti uafgjort selvom jeg håber på en sejr til de blå

  – let’s face it. det år vi snakker om “spøgelsesmålet” mødte de jo hinanden fire gange i CL regi. og hvad sker der, 4 uafgjorte. samme stil i ligaen tit med de to hold. Ofte mere uagjort end sejre til en af siderne.

 5. Jens – jeg har en fornemmelse af, at du ikke har set deres seneste to hjemmekampe, mod Sheffield United og Boro. De altså meget slidte ud der, og det var de kampe jeg henviste til, ikke 2007 som helhed 🙂

  Noget andet er, at nok skal svinge sig ekstra op når det er en stor modstander det gælder. Men om de har kræfterne til det er et åbent spørgsmål. Milans alder gøres der i alle fald for meget ud af – Dida er 33 og Maldini er 38, men at van der Sar er 36 er knap et problem for Man Utd, og Maldini viste mod Bayern at han stadig har høj klasse. Resten af startopstillingen er ikke over 31, og Gattuso, Seedorf og Pirlo skulle nok kunne følge med i selv intense midtbaneslag.

  I alle tilfælde stillede jeg hellere med et rutineret forsvar end med et der for 100%’s vedkommende er andetvalg – og hvor den ene hedder O’Shea 🙂

 6. Man.U så ikke for godt ud i weekenden, men det kan selvfølgelig være at dagens kamp allerede har siddet i hovedet. Hvis de vil slå Milan er de i hvertfald nød til at finde noget andet spil frem.

 7. “Umanerlig trætte og slidte…” – Man U. har altså en målscore på 14-3 i de seneste 360 kamp-minutter! Og 14 sejre, 3 uafgjorte, 2 nederlag er hvad statistikken siger for spillede kampe hidtil i 2007…

  Vil ønske du får ret, men har svært ved at se de påpegede svaghedstegn, udover altså nævnte forsvarsskader, som ikke bør betyde det helt store, om højt tempo og presspil fra midtbanen kører som vanligt i Manchester.

  Milan’s meget ældre spillere vil mørnes og udmattes af den intensitet.

 8. Jeg ville ikke være så sikker på at Man Utd er videre. Deres hold, og især deres forsvar, er for alvor plaget af skader. Ingen Vidic, Ferdinand, Neville eller Evra. De hænger på Wes Brown, O’Shea og Darren Fletcher! Det er ikke nogen betryggende modstand at give Kaka.

  Desuden ser de umanérlig trætte og slidte ud, mens Milan har kunnet spare kræfter efter behag på det seneste, nogenlunde sikre på kval til endnu en CL-sæson, men uden chancer for at nå guld eller sølv.

  Jeg tror sagtens at Milan kan give Man Utd en grim overraskelse. De kan få svært ved at styre Utd’s offensiv, men det improviserede forsvar, som havde så store problemer mod tyksakken Viduka i lørdags, kan få endnu større vanskeligheder mod en snu rad som Inzaghi, manden der er født offside 🙂

  At Liverpool vinder turneringen tror jeg til gengæld ikke der er nogen tvivl om.

Skriv et svar