Stjernerne i vores øjne

 19820924saltlageret.jpg

“Der er ingen stille dage i Kliché. Selv om gruppens stående bemærkning er “vi er ikke punk”, er musikken alligevel hård og pågående. Den ligger i forlængelse af grupper som Velvet Underground, XTC og måske Talking Heads og Wire. Og først og fremmest Roxy Music: Lars Hug er rent vokalt Danmarks bedste – og eneste – svar på Bryan Ferry’s lillebror, og gruppen har et Brian Eno-nummer på reptoiret, ‘The True Wheel’ fra Eno’s ‘Taking Tiger Mountain’-album’. Kliché’s sæt strækker sig fra kendingsmelodien, ‘ Havets Blå’, over ekskapistler som ‘Lise’s Land’ (komplet med Velvet Underground-drive og håndklap) og ‘Hawaii’ (porno/is/grillbar/ø) til sange om den danske dagligdag, ‘Ved At Blive Sindsyg’, ‘Bodyguard’ og supermarkedssangen, ‘Magasin’.”

© Anders Rou Jensen, 1978, uddrag fra ‘Da græsrødderne gik grassat’

19800904aarhus.jpg

6 tanker om “Stjernerne i vores øjne”

  1. Skide træls, at der er mere end en håndfuld rigtigt fine Kliché sange fra omkring Supertanker-tiden, som aldrig har set dagens lys på vinyl, eller hvad det nu hedder nu om dage.
    Flittige Damer, Lises Land, 8 Timer På Fabrikken osv., ville dælme være rare at kunne lytte til, uden “koncert i en skotøjsæske”-bootleglyden, komplet med tilråb fra fulde folk, der samtidigt kaster op og smadrer ølglas på gulvet…

  2. JensK . WigWam blev jo solgt via BilletNet, der dermed scorede en slat – meget kan det ikke have været – da vi jo ikke kunne få refunderet billetterne. Men de penge var jo det rene snot i forhold til, hvad Niels “show off” Lindgren satte til. Og de fik da vist aldrig pengene igen de gode bands?

  3. Rock On…Dem ses vi da ikke med, Hans Christian???
    Kan på stående fod ikke lige erindre, om der også var en billetprovision note på de famøse wigwam billetter…

  4. På en relativt useriøs note i forhold til denne meget lødige post vil jeg spørge, hvad “excl. billetprov.” under de rørende billetpriser mon står for? Billetprovenu kunne det måske være, men hvad betyder det?

Skriv et svar