Om Joyride-turneen

Pastoren og Jens har taget en lille snak om den forestående Joyride-turné.

Musikerne på turneen er ikke de samme som dem, der var med på dit album. Hvem er med?

Fra pladen har jeg været heldig både at kunne få Nicolai (Munch-Hansen, bas) og Rune (Kjeldsen, guitar) med.

Jakob (Hoyer, trommer) har travlt et sted ude i verden med Raveonettes, så istedet er Jesper Lind – som Rune spiller sammen med i Kira & The Kindred Spirits – på. Og alle siger han er en super trommeslager.

Love Shop’s Mikkel Damgaard kan heller ikke deltage – en lang tour for ham med Sanne Salomonsen spænder ben for det. Så keyboards vil her blive spillet af Nikolaj Torp fra bandet Warwick Avenue.

I Love Shop fornemmede man at det var Hilmer, der var “kapelmester”? Hvordan er rollefordelingen i turnébandet?

Da vi endnu ikke er kommet igang med at træne, kan jeg ikke sige noget om nogen rollefordeling endnu. Jeg er ret åben omkring samarbejdsformer, så vi får se…

Love Shop gav til sidste mange koncerter rundt om, og ensemblet var efterhånden usædvanligt godt sammenspillet. Nu er det nye ansigter. Hvordan forbereder I jer til denne turné? Er der noget, der vil være anderledes i forberedelserne?

LS-live var i den grad bygget på teknik, så en stor del af forberedelsen dér handlede om at få lagt niveauer mellem det pre-programmerede og så det vi selv spillede.

Så det er klart at tingene nu, op til en tour helt uden sequencere, bliver anderledes. Nu skal vi kun selv fungere. Det bliver meget anderledes…

Der kommer gamle Love Shop-numre med. Cirka hvor mange bliver det?

Ved det ikke endnu. Jeg har jo endnu kun 11-12 numre selv, så en 3-4-5 bliver det nok til. Jeg havde Rune K og Nicolai Munch heroppe i min lejlighed for et par uger siden, så de kunne høre en hel del forskellige LS-sange. Sjove ved det var, at de musikalsk kommer et helt andet sted fra, så det er ikke meget de kender til LS. Jeg startede med “En Nat Bliver Det Sommer” og den synes de da lød ret okay – spurgte om det var en sang som mange LS-tilhængere kendte:-)

Hvilke kriterier brugte du for at vælge de gamle sange ud?

Det er ret simpelt. Jeg er gået efter dem jeg savner i mit liv.
Samt selvfølgelig, at jeg også til føromtalte møde hørte efter hvilke af disse Rune og Nicolai umiddelbart havde mest lyst til at tage med ud i landet.

Kommer der måske endda andre sange med på sætlisten (f.eks. covers eller numre, der ikke kom med på albummet)?

Nye numre? Jamen, jeg har en hel plade med nye sange med. Synes det er lidt svært med koncerter, hvor man bliver førstegangspræsenteret for alt for mange nye sange. Med covers ved jeg ikke – er der mon virkelig en sang med Johnny De Luxe der tigger om at blive spillet? Jeg tror det ikke…

Du plejer at være meget grundig i din sammensætning af sætlister. Fortæl lidt om, hvordan du går til værks.

I LS var det Hall og jeg, der stod for at sammensætte sætlister. Det er vigtigt at opbygge et forløb med den rette dramaturgi. En “forkert” sætliste kan spænde ben for oplevelsen af en koncert, så vi prøvede at finde nogle hjørnesten, som kunne få aftenen til at gå op stemnings- og energi-mæssigt. Når vi så havde de fixpunkter på plads, var der meget bedre mulighed for, at rykke resten rundt, skifte sange ind og ud, og den slags.

På den nye tour vil jeg ikke have så mange sange at gøre godt med som i LS, så jeg er faktisk slet ikke begyndt på at tænke setliste endnu. Har heller ikke besluttet om den skal ændres fra aften til aften, mht. sangrækkefølge og indhold.

Det er første gang i mange år, du skal spille hele koncerter uden for Love Shop-sammenhæng. Er du nervøs/spændt?

Nervøs er sådan et negativt ord, så nej, men spændt er jeg selvfølgelig! Det er en helt ny begyndelse, og samtidig første gang jeg selv skal op at flyve helt uden det kæmpe sikkerhedsnet LS altid opererede med, i form af føromtalte teknologiske hjælpemidler.

Love Shop turnerede oprindelig sjældent, men fandt med tiden en fast backing-trio og turnerede til sidst temmelig ofte. Tror du at der bliver længe til næste turné?

Vi turnerede så meget med LS, fordi vi havde fantastiske aftener med folk rundt omkring i landet. Det betød meget for os.

Hvis det her går rigtig godt, kunne vi måske tage afsted igen hen på vinteren…

Kommer vi endelig til at høre “På Viborgvej”?

Nix, det er der ingen risiko for.

Skriv et svar

Jens Unmacks officielle weblog