Det er en New York-ting

Husker denne Vampire Weekend-sang gjorde indtryk for tre år siden. Dens specielt fragmenterede nærmest opklippede musik, dens rummelige og bløde produktion, klassisk start/stop, der hele tiden andrede sig og gav ny baggrundsstruktur. Disse kvaliteter må ikke mindst være kommet fra nu ex-VW-medlem Rostam Batmanglij, for de findes også i rigt mål på I Had a Dream That You Were Mine, Hamilton Leithauser’s nye album med Rostam…

Danmark får ny Nationaldag

ls_national

Ovenpå dagens ærgelige nyhed, at Det Løse Liv’s hvide vinylrelease grundet fejl i trykken er udsat til 28. oktober, har vi et gevaldigt plaster på såret til alle skuffede. Fredag 14. oktober udsendes Love Shop-albummet National for første gang nogensinde på vinyl. Hvis man er til skilsmisseplader, er dette en heftig en af slagsen, da den står som sidste studieplade op til bruddet mellem Hilmer Hassig og Jens Unmack, hvis ikke små interne uoverensstemmelser mere end bare fornemmes undervejs i dens gnistrende, konfrontationssultne musik. Et meget specielt og højelektrisk LS-album, der både finder plads til klassiske Unmack-popøjeblikke som ‘Sig Det Aldrig Mere’, ‘Nordlys’ og ‘Paradis DK’, samt signatur-Hassig-lydkatedraler som ‘Bin Laden Blues’, ‘Legendarisk Nedfald’ og ‘Skønhedsoperation’. National udsendes remastereret og – i førsteooplaget – på transparent mørkeblå vinyl.

Side 1:
Skip Intro
Sig Det Aldrig Mere
Bin Laden Blues
Susie
Saturday Night Believer
Uforelsket

Side 2:
Legendarisk Nedfald
(Før Vi) Kører Galt
Nordlys
Carpenters
Skønhedsoperation
Paradis DK

Det løse liv / en dag går det galt…

Vinyludgivelsen af Det Løse Liv nu på fredag må desværre udsættes. Her en meddelelse af dags dato fra Universal til pladeforhandlerne, der forklarer nærmere:

VIGTIG MEDDELELSE VEDR. ’DET LØSE LIV’ VINYL LP:

Ved gennemgang og kvalitetskontrol af vinyludgaven af ’Det Løse Liv’, er det blevet konstateret at albummet ikke lever op til vores strenge kvalitetskrav og førsteoplaget er derfor blevet destrueret.
Det betyder at ’Det Løse Liv’ ikke udkommer nu på fredag som oprindeligt planlagt, men istedet bliver udsat til vi har modtaget et nyt optryk som vi kan levere til alle involverede butikker.

Vi beklager de gener dette må afstedkomme, men vi håber på forståelse herfor samt at I kan se vigtigheden i at kunderne får det bedst mulige produkt der overhovedet kan leveres til jer.

Ny releasedato bliver fredag d. 28. oktober!

Med venlig hilsen
Universal Music (Denmark) A/S

Morrissey synger The Ramones

På Kings Theatre i Brooklyn lørdag aften var Morrissey’s første ekstranummer en uventet overraskelse i form af The Ramones’ ‘Judy Is A Punk’…

Ja, vi har også lagt mærke til det: Stakkels Boz Boorer kan ikke holde tempoet og må derfor spille dovent ned/op på sin guitar, istedet for det Ramones-essentielle og langt mere punk rock-påtrængende ned/ned.

Med solen i ryggen

ctftfa-wgaawfwh

Kent’s lange afskedstour – hele 28 shows! – begyndte denne weekend i Linköping, hvor svenskerne i Saab Arena fredag og lørdag aften blev trakteret med følgende setlister, som vel giver et godt billede af, hvad vi kan forvente os de næste små tre måneder, inden det endelige farvel i Globen i Stockholm 17 december. Til de af jer, der ligesom os var ærgeligt undervældet af forårets afskedsalbum, skal iøvrigt igen her anbefales de fire spritnye numre på den best of-opsamling, Kent udsendte i fredags. De bærer samlet den klasse, et band som Eskiltuna’s bedste i den grad fortjener sig selv at gå ud på…

23. september:

999
En timme en minut
Berg & Dalvana
Romeo återvänder ensam
Var är vi nu?
Hjärta
Andromeda
Egoist
Vi är för alltid
Innan allting tar slut
Den vänstra stranden
La belle époque
Kärleken väntar
Ingenting
Jag ser dig
Petroleum
Musik Non Stop
Utan dina andetag
747
+ + +
Förlåtelsen
Dom andra
Mannen i den vita hatten (16 år senare)
+ + +
Den sista sången

24. september:

999
Stoppa mig juni (Lilla ego)
Romeo återvänder ensam
Var är vi nu?
Hjärta
Andromeda
Egoist
Vi är för alltid
Innan allting tar slut
Den vänstra stranden
La belle époque
Kärleken väntar
Ingenting
Jag ser dig
Petroleum
Musik Non Stop
Utan dina andetag
Sverige
747
+ + +
Förlåtelsen
Dom andra
Mannen i den vita hatten (16 år senare)
+ + +
Den sista sången

ctjpxowxyaezsoz

Follow that dream

Lad os markere Bruce Springsteen’s fødselsdag i dag med hans fine re-arrangering af Elvis Presley’s ellers helt igennem ligegyldige filmnummer ‘Follow That Dream’. Presley’s glade uptempo-ditty’s længselsfulde ord er hos Springsteen tilsat en musik der kan noget af det samme, og det er nok et rettighedsspørgsmål omkring den så anderledes musik der har gjort, at Springsteen aldrig har udsendt denne version, som iøvrigt blev spillet en meget sjælden gang live til Horsens-showet i juli…

Imens, i nutiden

Når det nu for en gangs skyld er mig, der skriver her, vil jeg bruge lejligheden til at give udtryk for min ukritiske beundring af Okkervil River. Jeg er slet ikke utilfreds med deres nye album Away. Slet ikke. De foregående to albums havde bestemt en masse gode sange, men nåede ikke helt op på siden af The Stand-Ins eller The Stage Names. Her er “Judey On A Street” i en vellykket live-udgave.

Okkervil River giver én koncert i Danmark i år, nemlig den 3. november i Vega (i København, skulle nogen være i tvivl). Mit kvalificerede gæt er desværre, at denne blogs anden forfatter ikke vil være at finde blandt publikum. Selv er jeg formodentlig på vej til Glasgow netop den aften, men her giver Will Sheff & co. heldigvis også en koncert, netop imens jeg er der.

The Clash i København

Nye gode billeder af The Clash er efterhånden ikke noget der ses ofte. Men her er to, og de er endda fra København. For det viser sig min underbo Niels Tholstorf også var tilstede ved koncerten i Idrætshuset 14. maj 1981, og endda havde sit kamera med. Her er to af hans billeder fra aftenen, af henholdsvis Joe Strummer og Paul Simonon. Mesterfotografen er nu igang med at lede efter negativer, da der muligvis/formodentlig er flere Clash-skud på dem.

14354998_10209704209215562_4857941395212363855_n

14440691_10209704209255563_9207025861447673663_n

Kentpedia

Vil du tage en tur ned gennem årnene og genopleve dine berøringspunkter med Kent, lancerede det døende svenske band i nat en såkaldt Kentpedia-tidlinje – god tur i tidsmaskinen! Hvis fortiden ikke er noget, kan du også blive i nuet og herunder istedet høre en af de nye sange på den Best Of-samling Kent udsendte i fredags. Samtlige fire ville have pyntet gevaldigt på forårets sært blodfortyndede afskedsalbum. ‘ Om Du Visste Vad Du Ville’ her udmærker sig ikke mindst via sit decideret Abba-himmelske og åh-så-svensk-fotabte pige/kvindekor på 3:00 og fremefter. Spændende den kommende weekend, hvor Kent indleder sin lange, omfattende afskedstour med to shows i Saab Arena i Linköping, hvad vil blive spillet fra det righoldige sangkatalog.

Jens Unmacks officielle weblog