Det sker i Roskilde

Årets Roskilde Festival starter officielt i dag, efter flere dages opvarmning. Blandt dagens sceneudbud skal herfra peges på – og anbefales – amerikanske At The Drive-In, som denne side oplevede for et par måneder siden i Berlin. Det gendannede og meget atypiske punkband har faktisk aldrig været bedre end nu, og årene borte har ikke gjort deres publikum dårligere heller, som kan opleves på dette klip fra den nylige Europa-tour…

Do you ever wonder why I sing these love songs?

Missing in action: Over to år er gået siden vi fik Hamilton Leithauser’s fine solodebut efter The Walkmen gik på ekstrem pause. Sidste år bød på et nedskrællet og øjensynligt ret uforpligtende fritidsprojekt med guitar-es Paul Maroon fra The Walkmen. Men en udbyggelse af solokarrieren, der i den grad smager af mere, hvad bliver der af den?! Mens vi venter på nyt om den sag, så er her åbningsnummeret fra hans Black Hours

Springsteen-setlisten liveblogges her i aften

23.46: Tak til alle jer der fulgte med i dette ret spontane forsøg på en live-blogging omkring Springsteen-aftenen på Nya Ullevi. Måske det er noget vi snart prøver igen. Sangen her ovenfor er til jer og en god en at gå til ro på; Springsteen’s version af Suicide’s ‘Dream Baby Dream’ – sleep tight, good night!

Cl_GMooWgAAF6V9

23.41: Det er forbi for i aften. Her den endelige setliste, som, går det først op for mig nu, lykkeligvis udelod ‘Sunny Day’…

 1. Marys Place
 2. Out in the Street
 3. My Love Will Not Let You Down
 4. No Surrender
 5. Something in the Night
 6. Candy’s Room
 7. She’s the One
 8. Sherry Darling
 9. You Can Look, But You Better Not Touch
 10. Two Hearts
 11. Independence Day
 12. Hungry Heart
 13. Jole Blon
 14. The Price You Pay
 15. The River
 16. Racing in the Street
 17. Lucky Town
 18. The Promised Land
 19. I’m a Rocker 
 20. Working on the Highway 
 21. Darlington County 
 22. I’m on Fire 
 23. Tougher Than the Rest
 24. Because the Night
 25. The Rising
 26. Badlands 
  + + + 
 27. Jungleland
 28. Born in the USA 
 29. Born to Run 
 30. Ramrod 
 31. Dancing in the Dark 
 32. Tenth Avenue Freeze Out 
 33. Shout
   + + +
 34. This Hard Land (acoustic)

> > >

23.35: The E Street Band og Patti Scialfa forlader scenen til stort bifald. Springsteen alene tilbage med sin guitar spiller ‘This Hard Land’.

> > >

23.33: Det er i aftenens løb blevet mørkt på det store stadion, der ser klart bedst ud i mørke…

c9637ca0-4f26-4989-8990-e74d6c93ab78_1000

> > >

23.26: ‘Is there anybody alive out there?!’, råber Springsteen, mens bandet går i flæsket på….’Shout’.

Det er denne Isley Brothers-classic, der lige nu svedes til under det hvide lys på Nya Ullevi…

> > >

23.23: Den store hyldest til afdøde Clarence Clemmons ruller nu; ’10’th Avenue Freeze-Out’ ledsages af skærmbilleder af The Big Man, og er så sent i settet med sine soulfulde beats en kærkommen afveksling fra rungende lyd og stadionbombast.

Eneste store spørgsmål nu er formodentlig om Nya Ullevi nu får ‘Twist & Shout’, istedet for ‘Shout’ som i lørdags. GBG og ‘Twist & Shout’ og Springsteen er en hellig historisk treenighed.

> > >

23.15: Festmaskinen kører smurt afsted med aftenens sang # 31: ‘Dancing In The Dark’.

> > >

23.07: Jeg hader den live. ‘Ramrod’, grimt øjeblik fra The River. All muscle, no grace.

> > >

22.58: GBG-stadionjukeboxen spiller nu ‘Born To Run’. Og ligesom i Parken i onsdags, og på Nya Ullevi lørdag aften, er der tændt skarpt hvidt lys på hele stadion nu. Det må være en amerikansk tradition. 😉

> > >

22.54: England er ude af EM, efter en totalkollaps mod Island. Imens er Springsteen gået på ekstranumre, startende med ‘Born In The USA’.

> > >

22.43: ‘Jungleland’ er en drøm af en kæntret teenage-symfoni fra Born to Run. Sangen gives sjældent, men lige nu går GBG amok til den.

> > >

22.35: Den mest ærketypiske af alle ærketypiske Springsteen-sange, måske lige med undtagelse af ‘Thunder Road’ og ‘Born To Run’: ‘Badlands’.

> > >

22.29: ‘The Rising’. En sang der lyder som den er skrevet til at kunne blive spillet til en stadionkoncert. Er det ikke det bedste, man kan sige om den?! Jo, og så har den vist et ok-forløsende C-stykke.

> > >

22.23: ‘Because The Night’ skrev Springsteen til Darkness, men kunne ikke få den til at makke ret. Forærede derfor sangen til Patti Smith – der indspillede i studiet ved sidan af i NYC – som fik et stort hit med den. På denne tour er ‘Because The Night’ en fast hjørnesten hver aften, henne mod slutningen af settet. Også en af de store oplevelser i København i onsdags. Den sang på aftenen hvor Nils Lofgren for alvor stråler på sin guitar.

Crazy at give så god en sang væk. Kun Springsteen der har så mange, han kan tillade sig det…

> > >

22.18: Ritt Bjerregaard havde engang en sponsoreret cowboyjakke, som aftenens næste sangs titel stod på ryggen af: ‘Tougher Than The Rest’. Det håber vi hun er. Sangen fra skilsmissepladen Tunnel of Love spilles ikke ofte, men vækker stor glæde når den endelig kommer med sit værdige, langsomme swing. Engang i Parken lød den helt fantastisk.

I aften i GBG synger Bruce og Patti balladen i en og samme mikrofon.

> > >

22.13: ‘I’m On Fire’ fra Born in the USA. Den fik København også forleden i en fin og underspillet version. En sang mange har lavet cover af. Her er den med The Man In Black, Johnny Cash…

> > >

22.06: ‘Darlington County’. Showet er inde i den periode, hvor det hele godt kan fremstå for uforpligtende happy-go-lucky i forhold til, hvad Springsteen gør bedst. Eller er det bare mig?

> > >

21.59: Springsteen kører i disse uger med en fast 1-2-kombi af de vel to svageste sange fra Born in the USA; ‘Workin’ On A Highway’ over i ‘Darlington County’. Førstnævnte spilles nu.

Der er jo masser af store sange på den plade. Lørdag aften på Nya Ullevi blev forkælet med en meget smuk version af denne:

> > >

21.57: En sjælden nitte kommer op af Springsteen-tombolaen: ‘I’m A Rocker’ fra The River. Der er få øjeblikke under en Springsteen-koncert, hvor man ikke glemmer tid og sted. Det her er et af dem.

> > >

21.54: En opsummering af aftenen til dette øjeblik:

Mary’s Place
Out in the Street
My Love Will Not Let You Down
No Surrender
Something in the Night
Candy’s Room
She’s the One
Sherry Darling
You Can Look, But You Better Not Touch
Two Hearts
Independence Day
Hungry Heart
Jole Blon
The Price You Pay
The River
Racing in the Street
Lucky Town
Promised Land

> > >

21.51: En af de stærkeste sange i København i onsdags var ‘Promised Land’. Den spilles lige nu oppe på den svenske vestkyst.

> > >

21.46: ‘Lucky Town’ fra 1982. Sådan en halvbagt sang, men ikke helt fatter han kan sætte efter en kronjuvel som ‘Racing…’. Tid til at hente øl på Nya Ullevi.

Her er en så langt bedre sang fra Lucky Town:

> > >

21.36: Herregud. Evigt melankolske ‘Racing In The Street’ fra Darkness. Roy Bittan er en mageløs klaverspiller. Regnen i GBG er ikke regn længere; den er tårer. Hør her hvorfor…

> > >

21.28: Et af hver aftens højdepunkter er den sørgmodige men majestætiske version af ‘The River’, der lige nu spilles ud på Nya Ullevi i GBG. I København lød mundharpen dog mere af en lidt tonesøgende Bob Dylan end af vanlig Springsteen, og sådan er det igen i aften.

> > >

21.23: I disse minutter er setlisten – og dermed aftenen – på vej det rigtige sted hen. Louisiana-nummeret følges op med underskønne ‘The Price You Pay’, endnu en af de sjældent spillede sange fra The River’s mere moody afdeling.

> > >

21.18: Endnu en sjældent spillet sang, ‘Jole Blon’, en traditionel Louisiana-sang, arrangeret/produceret af Springsteen til New Jersey-soulsangeren Gary US Bonds, følger. GBG er i disse minutter Europas cajun-hovedstad.

> > >

21.15: Som ses på billedet er hustru Patti Scialfi med på touren igen. Hun var fraværende i Berlin og i Parken.

600-1

> > >

21.10: ‘Hungry Heart’. Kan vel ikke undgåes, kan den? Men gad vide om der virkelig er nogen Springsteen-tilhængere, der længes efter at høre den? Det mest spændende ved ‘Hungry Heart’ er vel efterhånden, at Springsteen skrev den til The Ramones. Tror nu næppe at deres version havde været bedre end hans egen. 1-2-3-4…

> > >

21:04: Og nu bliver det godt. Underskønne ‘Independence Day’ i bandversion. Indledt af en monolog, hvor Bruce snakker om ungdommens idealisme og efterfølgende kompromiser for at kunne skabe sig et liv.

> > >

21.00: ‘Two Hearts’. Det regner med The River-sange nu. Det er helt sikkert denne del af aftenen Miami Steve nyder mest. Ikke mindst fordi Bruce og han synger duet tilsidst i liveversionen.

> > >

20.56: ‘You Can Look (But You Better Not Touch)’ er endnu en uptempo-sang fra The River. Den findes som en bedre, kortere og mere punket sang kaldet ‘Held Up Without A Gun’, som b-side tip ‘Hungry Heart’.

> > >

20.54: De første ca. tre kvarter har budt på følgende:

Mary’s Place
Out in the Street
My Love Will Not Let You Down
No Surrender
Something in the Night
Candy’s Room
She’s the One
Sherry Darling

20.49: ‘Sherry Darling’, der kom den. Frat rock-feelgood-sangen fra The River. Indeholder en ualmindeligt cheesy saxofonsolo. Dem er der en del af sådan en aften med Clarence Clemmons’ nevø Jake på job for E Street Band.

Springsteen er nu ude blandt folket at hente papskilte med sangønsker på. I onsdags havde han en håndfuld med tilbage. Den sjældentspillede klassiker ‘Roulette’ stod på et af dem. Vi fik ret ligegyldige ‘Pink Cadillac’ istedet. Det er en tombola.

> > >

20.45: ‘She’s The One’, ‘Not Fade Away’-rytmeklonen fra Born to Run. Aldrig en sang der live har gjort det store for mig. Her et scenebillede fra i aften:

600

> > >

20.42: Ikke flere dårlige gæt herfra i aften. Ikke lige med det samme ialfald. For Bruce bryder vanen og tager istedet endnu en Darkness-sang, ‘Candy’s Room’, senest spillet i Berlin for otte dage siden.

Ligesom i Kbh. er der meget lidt snak fra scenen mellem numrene her under koncertens startraket. Istedet buldrer trommer inden næste nummer tælles afsted.

> > >

20.37: Well, wrong. ‘Something In The Night’ fra Darkness istedet. Mere et stående stemningsmætte lydbillede end en egentlig sang. Og noget af en sjælden gæst live. Men ‘Sherry D’ bagefter surely…

> > >

20.32: ‘No Surrender’ nu. Den fantastiske Born in the USA-sang om venskab og ungdom, som også startede monstershowet på Roskilde for fire år siden. Den gad vi godt have haft i København sidste onsdag! Hvem tør sætte penge på at næste sang IKKE er ‘Sherry Darling’…?!

> > >

20.26: ‘My Love Will Not Let You Down’, en uptempo vraget sang, der aldrig kom med på Born in the USA, men findes på Tracks-opsamlingen.

> > >

20.19: ‘Out In The Street’ følger, helt efter bogen. De første fem-seks skud plejer gerne at være uptempo-numre fra The River eller deromkring.

> > >

20.12: ‘Are You ready for a swedish house party??!!’ Aftenes første sang er ‘Mary’s Place’. Ikke ligefrem en drømmesang at starte aftenens show med. Men lang er den.

> > >

20.10: Nya Ullevi begynder at ligne noget. Showstart nærmer sig.

> > >

19.46: En lille halv time før showstart er regnen begyndt at falde ret kontant i Göteborg. PA-musikken udeover et paraply- og regntøjsiklædt Nya Ullevi er lige nu…The Dubliners. Det er ikke altid lige sjovt at gå til stadionkoncert.

> > >

17.34: Med kort varsel prøver vi for et forsøgs skyld at liveblogge udviklingen på Springsteen-showet i GBG i aften lige her. Hvis der er nogen interesse/debat under kommentarer, kan det måske blive sjovt og være noget der kan gentages her i anden sammenhæng. Showstart er kl. 20.00…

Soundcheck her sidst på eftermiddagen bestod af:
‘Who’ll Stop The Rain’
‘Into The Fire’
‘Mary’s Place’

Førstnævnte Creedence Clearwater Revival-sang var med i Parken  i 1999, som aftenens åbningsnummer på Reunion-touren, idet regnen væltede ned. Og vejrudsigten for Göteborg i aften er ikke helt god, så mon ikke derfor, at den er blevet støvet af? Og nu vi er ved den slags, har ‘Mary’s Place’ – en pænt overvurderet sang – ikke også et stort ‘let it rain’-stykke undervejs?!

2e198cab-937b-490d-8e93-3222a814de56_800

40 skr. ekstra for én Pripps?! Nej uden tak. Baby, we were born to run…

Dying in the dark

Fremragende og alt for oversete The Gun Club’s sanger og sangskriver Jeffrey Lee Pierce ville i dag kunne have fejret sin 58. fødselsdag, hvis ikke han allerede som 37-årig var bukket under for underholdningsbranchens fristelser til et liv i nydelsernes yderste overhalingsbane. Her er han på The Gun Club’s 1981-debutsingle ‘Sex Beat’…

Dancing in the dark

Cl3oA1cWEAILDXV

Lørdag nat stod Nya Ullevi endnu, efter at Bruce Springsteen & The E Street Band havde spillet et massivt show, der bare i tidsomfang var tre kvarter længere, end den i forvejen ikke ligefrem korte seance i København tre aftener tidligere. Så i aften går det løs samme sted i Göteborg igen. Vil stadion falde sammen? Hvilke sjældne favoritter er pludselig på setlisten? Hvad vil i det hele blive spillet? Hvor lang tid vil det vare? Og kan vi holde ud ikke at være tilstede?

Introducing…Rat Patrol From Fort Bragg

clash_ratpatrolblog_splash2_650

Vi bringer med glæde i dag The Clash’s aldrig udsendte Rat Patrol From Fort Bragg, dbl-albummet Mick Jones producerede i New York City fra november 1981 til januar 1982, høj på de mange nye lyde og musikstilarter, han hørte i den amerikanske storbys undergrund. Kort sagt var de andre tre i bandet, dets management, samt pladeselskabet CBS slet ikke komfortable ved Jones’ modige musik, der fortaber sig langt fra datidens middle of the road. Han blev regulært fyret, og den etablerede mainstream-producer Glyn Johns blev istedet hyret ind til at ‘redde’ projektet. Udfra Mick Jones’ optagelser mixede han fermt et anderledes, mere slankt, mere strømlinet og mindre udfordrende album, der samme forår til stor succés blev udsendt som Combat Rock. Hvilket altsammen er fint, men ikke kan overskygge, at Mick Jones’ version – der lige siden har gået under sin oprindelige arbejdstitel Rat Patrol From Fort Bragg – er et klart mere spændende og banebrydende værk. Her følger hele albummet, som Mick Jones oprindelig forestillede sig det. Og lidt mere indgående læsning om dens tilblivelse og skæbne er der lige her. Enjoy!

Tracklist:
1. 0:00 – The Beautiful People Are Ugly Too
2. 3:45 – Kill Time
3. 8:54 – Should I Stay Or Should I Go
4. 12:00 – Rock The Casbah
5. 15:48 – Know Your Rights
6. 20:58 – Red Angel Dragnet
7. 26:12 – Ghetto Defendant
8. 32:25 – Sean Flynn
9. 39:50 – Car Jamming
10. 43:45 – Inoculated City
11. 48:21 – Death Is A Star
12. 51:03 – Walk Evil Talk
13. 58:40 – Atom Tan
14. 01:01:26 – Overpowered By Funk
15. 01:04:39 – First Night Back In London
16. 01:07:40 – Cool Confusion
17. 01:10:04 – Straight To Hell

Rat Patrol, please!

Det eneste The Clash-medlem vi nogensinde her har mødt og snakket med, deres musikalske ankermand, guitarist og producer Mick Jones, fylder år i dag. Her er han først i 80’erne ovenpå New York City, med stolte Twin Towers, der i dag er borte præcis som The Clash, endnu knejsende stolt nede for enden af Manhattan. Er det iøvrigt ikke snart på tide at Sony Music Entertainment udsender Rat Patrol From Fort Bragg, Mick Jones’ oprindelige, længere og langt mere spraglede version af Combat Rock?!

Jonesnyc

Springsteen-låtlista, første aften i GBG

The Promise (solo/klaver)
Badlands
Out in the street
The Ties that bind
Sherry Darling
My lucky day
Wrecking ball
Spirit in the night
Save my love
Hungry heart
My city of ruins
You can look (but you better not touch)
Death to my hometown
My hometown
Johnny 99
Youngstown
Murder inc
The River
American skin (41 shots)
Promised land
Working on the highway
Darlington county
Waiting in on sunny day
I’m on fire
Drive all night
Tunnel of love
Shackled and drawn
Because the night
The Rising
Land of hope and dreams
+ + +
Born in the USA
Born to run
Seven nights to rock
Dancing in the dark
Tenth avenue freeze out
Shout
Bobby Jean
Thunder road
(akustisk)

The Felice Brothers er tilbage

Catskill Mountains-kultbandet The Felice Brothers, der specialiserer sig i Dylan-orienteret, Replacements-kaotisk, blåøjet, rablende og strictly håndspillet folk’n’roll udsender i dag deres nye album Life in the Dark. Her den første single derfra, en slingrende bastard ved navn ‘Plunder’…

Jens Unmacks officielle weblog