Jag är inte rädd för pop

Kent vårturné 2012


24 maj – Köpenhamn (Danmark) – Vega

25 maj – Oslo (Norge) – Rockefeller

26 maj – Stockholm – Cirkus

30 maj – Göteborg – Trädgårn

31 maj – Eskilstuna – Lokomotivet

02 jun – Malmö – KB

Tre lyt igennem det nye Kent-album og hvad er lært? Jag Är Inte Rädd För Mörkret er ikke den tilbagevenden til det guitarbaserede Isola/Hagnesta Hill-rockband, som et par udtalelser fra bandet har lokket os til at tro. Guitar-es Sami Sirviö indtager her samme diskrete rolle, han har haft siden efter fremragende Du & Jag Döden i 2005. Ja, faktisk er det kun førstesinglen ‘999’ som tilnærmelsesvis peger i retning af dén mere guitarbårne tilgang. På JÄIRFM er det atter de seneste års lag af lyse programmerede keyboards, der bærer Kent’s sange afsted langs iørefaldende verslinier og omkvæd. Produktion er denne gang behæftet med klanglige informationer i en grad, så der ofte ikke bliver meget rum i den lette men kompakte wall-of-sound, der toppes af enkle keyboardtemaer og Joakim Berg’s som så ofte før popmelodisk sikre, nordisk blå beretninger om kvalte drømme og uforløst voksenliv. Bedst umiddelbart er føromtalte ‘999’, ‘Petroleum’ med sit smukke forløsende chorus a la Vapen & Ammunition, ‘Ruta 1’, der vel nemt kunne have været en Pet Shop Boys-ballade i slutfirserne, og så uptempo-schlageren ‘Låt Dom Komma’ med de slingrende vers-synths. Må lytte mere og videre senere i dag. For dette er kun førstehåndsindtryk. Og al god musik kræver tid at vokse.

…Tror du att det finns något okänt där ute
som mirakulöst förblev oupptäckt
Något som gömmer sig i djupen
som bidar sin tid
och drömmer om petroleum och kristaller
som drömmer om fossil och döda koraller
som drömmer om strålskadade atoller
i natt…

18 tanker om “Jag är inte rädd för pop”

  1. Den plade holder! Jeg savner hverken dit eller dat – det har jeg jo allerede. Jeg bliver lykkelig af brudstykker af tekster som sætter sig, de velkomponerede melodier og den gennemgående blå tone som Kent som ingen anden kan. Joakim Berg er vel nogenlunde samme sted i livet som mange af os herinde, og rammer lige ned og får formuleret det, man (jeg) ikke altid selv kan – og i hvert fald ikke poetisk som han kan. I’m in love 🙂

    Det skal blive spændende at se, hvad koncerten i Vega kan blive til. Var dybt skuffet over både koncerten i KB Hallen og Tap1 pga super dårlig lyd. Det blev til gengæld ophævet af en fænomenal koncert hinsidan på Sofiero en smuk sensommeraften forrige år. Yep, jeg glæder mig .

  2. Jeg bliver mere og mere begejstret for den. Når Joakim Berg finder sange frem som “Ruta 1” så er han urørlig, når det gælder nordisk melankoli og magi!

    Mange af sangene vinder ved intensiv genhør. Og som en anden skrev, så gør det altid ved Kent. Permanent klasse fornægter sig aldrig.

  3. ABBAs landsmænd er de ikke for
    ingenting hva’ klaver angår….

    Jeg bryder mig heller ikke om alt det
    “synth” på vokalen… øv.

    Mand jeg savner guitar!!!

  4. ‘Beredd På Alt’ er god.

    Hvorfor så meget klaver? Akkorderne på adskillige af de her sange, måden de falder indbyrdes på, lyder som de er skrevet på keyboard. Så måske derfor. Der er ikke mange vintage-Kent-guitarrifs.Hvilket man godt kan savne, uanset hvad.

  5. Det er endnu for tidligt (efter udgivelsen) til, at jeg har mod på at komme med en nagelfast holdning til albummet. MEN det tyder godt og er i mine øre noget bedre end det forrige.. Beredd På Allt kune godt gå hen og blive en af favoritterne..

  6. Den er god. Og siden jeg hørte Tillbaka till samtiden, affærdigede den, og måneder senere fandt ud af at den var strålende, har jeg ikke været nervøs: De kommer til én, det gør de altid.
    Men alt det klaver? Hvorfor så meget klaver? De får det hele til at lyde som Ultravox!

  7. Jamen Christian, jeg sagde jo ikke noget om at jeg ikke gerne vil med 🙂
    Så jeg er også at finde på Billetlugen fredag kl.09.00 🙂

  8. Yugo St. – jeg er for så vidt enig. Men jeg har fortrudt, at jeg ikke så dem i Tap1 sidste år, så jeg vil besøge Billetlugen på fredag.
    (Check din inbox, hvis ventetiden, til vi har vores hard copies, bliver for lang.)

  9. Ret skal være ret, Rozzer: en almindelig (tynd) fadøl koster vist kun 55 kr. Ønsker man Classic med en anelse mere substans er vi oppe i 60 kr.
    Dertil kommer den der småfascistoide “obligatoriske garderobe” til 20 kr. Jeg skal nok lægge jakken, men det irriterer mig at det er obligatorisk. Hvis jeg vil stå i min jakke inde i varmen er det vel min egen sag?
    Og alligevel vil jeg til enhver tid nævne Vega som Københavns bedste spillested…..

  10. Umiddelbart et mix mellem TTS og EPIS, dog med mere organisk lydbilled og bedre sange. Og et noget mere positivt outlook. Men må – og skal høre mere, inden jeg kan bedømme ordenligt.

    Ingen Vega her. Men sommerens fødseldagsgave faldt tidligt i år, tager Göteborg d. 14/7.

  11. Jeg har forudbestilt på CD-ON, hvorfor jeg får albummet sidst af os alle – så det kan jeg ikke kommentere på endnu.

    Men herligt med en Vega-koncert, omend billetprisen på 420 + gebyr er at stramme den! Og så kommer der et par Vega-øl til 60 kr. oveni……

  12. Sangene holder et langt højere niveau end EPIS, synes jeg umiddelbart. Om det er et top-Kent-album, ja, det kan kun tiden vise. Har ialfald stadig usvækket lyst til flere gennemlytninger efter de første fem. Og det er allerede fire gange mere end den seneste Springsteen-plade kunne trække. 😉

  13. Vi er faktisk ikke så langt fra En plats i solen, som jeg måske havde troet. Men er det et godt album? Det vil tiden vise.

  14. Og jeg glæder mig stort til i morgen, når vejen skal lægges forbi pladebutikken. Umiddelbart lidt skuffende at guitaren ikke for alvor er vendt tilbage. kent har dog aldrig udgivet et gennemført dårligt album, og derfor ses frem alligevel…

Skriv et svar