Airbag saved my dub

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-radiodread.jpg

Ret mange her holder vist af Radiohead, så en anbefaling på sin plads: New Yorker-reggaekollektivet Easy Star All-Stars, baseret omkring pladeselskabet Easy Star, er ude med albummet Radiodread, der betår af samtlige sange fra OK Computer i radikale reggae-versioner. Nu er Radioheads ultrahvide angst-rock nok alt andet, end hvad man umiddelbart forbinder med jamaicansk kultur, men nej, pladen er ikke en kitschet joke. Gæstevokalister én masse – Horace Andy, Sugar Minott, Toots & The Maytals, The Meditations, etc. – er fløjet ind fra Kingston og synger en let genkendelig, dog meget anderledes OK Computer ud med ophøjet ro og stolthed. Arrangementer er i klassisk roots-stil, og når man først vender sig til den anderledes tilgang, er der absolut nyt at hente i disse, Radioheads mest kendte sange. Tjek som eventuel indgang f.eks. Frankie Pauls spirituelt løftede Lucky, eller hvordan Karma Police, udført af Citizen Cope, på bedste vis låner ikke så lidt fra Burnin’/Catch A Fire-era Bob Marley & The Wailers – stor musik af Radiohead, stor lyd af Jamaica!

4 tanker om “Airbag saved my dub”

 1. Jo – de har lavet en version af Pink Floyds “Dark side of the moon”. Den hedder vist nok “Dub side of….”

  Jeg ser frem til at få hørt deres udgave af “OK Computer”.

 2. fantastisk og absolut skræmmende optræden af thom yorke, er dybt imponeret over hans guitar-evner. Btw. stod thom og co. efter min mening for årets koncertoplevelse i kb hallen tilbage i maj måned…

 3. … og apropos Radiohead var Thom Yorke gæst hos Jools Holland i Later i fredags. Jeg erkender at det ikke kan være for alle, og at små børn kan blive bange, ja faktisk synes jeg, at din joke, Jens, med Skriget er helt relevant i denne sammenhæng …

  http://www.youtube.com/watch?v=0gevgQuadwY

  … men jeg glæder mig SÅ meget til det kommende Radiohead album!

 4. Det er nemlig en fantastisk plade, der viser, at selvom der er 7.500 km mellem Oxford og Kingston, så holder de sange 100%. Jeg vil også gerne fremhæve Toots & the Maytal’s version af Let Down.

  Jeg mener at de samme folk har lavet en tilsvarende plade med et Pink Floyd album.

  Et andet eksempel på noget lignende var da Señor Coconut og hans “band” af chilenske musikere lavede en plade med Kraftwerk-numre udsat for panfløjter, maracas, ukuleler og hvad det ellers er de spiller på. Igen kan man vel ikke forestille sig noget mere fjernt fra hinanden end tysk elektro og sydamerikansk indianermusik, men numrene holder 100%!.

Skriv et svar