Arcade Fire

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-52741.jpg

Arcade Fire’s debut Funeral blev årets plade næsten overalt i Europa. Jeg kom ikke op på den massive hype, men efter at have set ovenstående AF-plakat, må jeg vist høre det canadiske band igen. Hvis Funeral kan levere bare halvt så meget svævende undergang som det måneskinsbelyste pariserhjul, vil jeg med…

6 tanker om “Arcade Fire”

 1. Well, man kan både gå i Billes grøft og hænge desperat fast i de navne man kunne lide i 70’erne og 80’erne og ikke anerkende at noget nyere holder (vidste I at han også skrev noter på de der firseropsamlinger, Magi i luften? Måske han får procenter. Kanonen som insiderhandel – der er en historie for EB 😉 – eller man man lefle for sin egen hype som NME og kalde den plade der kom i mandags for den femtebedste nogensinde.

  Men der er heldigvis en gylden mellemvej. Og heldigvis er der også via nettet forfærdelig let adgang til at høre musik på en måde man ikke kunne for bare ti år siden. Men det må man vist ikke skrive detaljeret om uden at der bliver problemer 😉

 2. Jamen så hjælp mig…!!! Jeg kan ikke komme væk fra 80’erne.

  Jeg ved ikke, hvorfor engelsk 80’er musik har en særlig plads i mit hjerte, for jeg var jo kun lige startet i børnehave i 1985 (?)

  Jep, jeg tænker ikke sundt, i know… Men jeg har verdens bedste musik smag:-)

 3. Pastoren:
  “Hvilke albums fra 2006 er langtidsholdbare? Det ved vi først i 2011, vil jeg hævde.”

  Hvis man spørger Bille og resten af kanon-isterne er der ikke kommet nogen plader af reel betydning de sidste 15 år i Dk. 🙂

  Set i forhold til NMEs Top 100 og den efterfølgende debat på denne weblog, må diskussionen omkring langtidsholbarhed nødvendigvis også indbefatte samtiden og de kulturelle strømninger, der påvirker denne. Zapperkultur gør sig i høj grad gældende og kravet om non-stop underholdning og oplevelser er skadeligt for klarsyn i forhold til hvad der holder og hvad der kun er et midlertidigt lydtapet til der kommer noget der virkelig er værd at lytte til.

 4. Jens har naturligvis ret. For hvad betyder “bedst”? Ofte betyder det “det, jeg synes bedst om”.

  Britisk rockmusik fra 1980’erne vil altid have en særlig plads i min samling, men det skyldes nok mest, at jeg var i tyverne dengang og havde en masse rastløshed i sjælen. Nu er jeg dobbelt så gammel som jeg var i 1985, og tilværelsen er en helt anden. (“Now that I am older, my heart colder…” som Arcade Fire interessant nok synger et sted.)

  Hvilke albums fra 2006 er langtidsholdbare? Det ved vi først i 2011, vil jeg hævde.

  Jeg ved ikke om man vil høre Arcade Fire om mange år, men min personlige fornemmelse er, at Funeral er et album, jeg også vil høre om et par år. Nu fik jeg også først fat i albummet efter al hype‘n var døet hen, og jeg kunne høre sangene som blot og bart nye sange.

  Problemet (hvis det da er et problem) er, at der bliver udsendt enorme mængder musik i mange forskellige genrer nu om dage. Det er svært at følge med, men man skal prøve. Ellers bliver man en gammel stivstikker.

 5. “Engelsk musik fra 80′erne vil altid være bedst”

  iben, er bange for du har ret, men sådan kan det ikke være sundt at tænke. Så ender man ligesom gamle mennesker, der ikke har set lyset siden Papa Bue’s Vikingejazzband slukkede det:-(

 6. Jeg er med… Synes det er super fedt! Men typisk med nye bands holder de ikke så længe i min verden!

  Engelsk musik fra 80’erne vil altid være bedst:-)

Skriv et svar