Brasilien-Kroatien: 3-1

brkr1

En lidt ujævn åbningskamp ved dette års VM, men alligevel pænt spændende. Der var noget gribende over afsyngningen af nationalsangene; det var meget tydeligt at hjemmepublikummet glædede sig. Men første halvleg begyndte med en overraskende kroatisk føring på et overbevisende selvmål ved Marcelo. Chokket stod malet i de brasilianske spilleres blik. De næste to brasilianske mål var straks bedre for Brasilien – og skyldtes begge Neymar. Anden halvleg startede lidt kedeligt, og straffesparket der gav det andet brasilianske mål, var lidt tvivlsomt. Til sidst fik kroaterne flere gode chancer – de er faktisk ikke et dårligt mandskab. Men så scorede Brasilien igen. Værtsnationen var gennemgående lige en tak bedre end Kroatien, så på den måde var sejren ikke ufortjent. Om Brasiilien så kan tage guldet, ved jeg ikke ikke rigtig. Selv om de vandt, er der dog andre kampe, hvor de har spillet bedre end de gjorde her til aften.

I al fald:  Jeg genopdager det altid med fire års mellemrum: Det er spændende at følge med i VM.

4 tanker om “Brasilien-Kroatien: 3-1”

 1. Jeg ser heller ikke Brasilien som favorit til VM, selvom Neymar fik en flyvende start, der kan give ham den selvtillid og “momentum”, som det hedder på nudansk.

  Men offensive spillere som Fred og Hulk mener jeg slet ikke lever op til det niveau, et verdensmesterhold skal have. De er i al enkelhed ikke dygtige nok.

  Hvem vinder så? Det gør Tyskland!

 2. Det straffespark var en skandale…

  Jeg tror ikke på Brasilien som verdensmestre efter gårsdagens præstation – af to grunde:

  1) Deres forsvar ser svagt ud. Marcelo virker rystende usikker og David Luiz har jo et efterhånden velkendt lavt bundniveau krydret med deciderede hjerneblødninger! Tosset at den mand er verdens dyreste forsvarer. De gav et væld af chancer væk i går og hvis Mandzukic havde været med, kunne det let være gået helt galt for Brasilien…

  2) De synes at mangle en rigtig styrmand! Neymar og Oscar er (som en stor del af truppen)unge og relativt uerfarne og jeg tvivler på, at de kan stå for presset! At en erfaren og atter nogenlunde spillende Kaka ikke er udtaget er en kæmpe gåde….

 3. Så vi den samme kamp, Pastor? Det straffespark var ikke ‘lidt tvivlsomt’ set herfra, snarere ikke-eksisterende. Og på min skærm var Kroatien indtil da i 2. halvleg det farligere og bedst sammenspillende mandskab af de to. Ialfald synd at en så dårlig dommerpræstation skulle plette et helt nyt VM allerede på førstedagen. Forkert af FIFA at lade en dommer fra en beskeden liga som den japanske få en så massiv og vigtig kamp som denne.

Skriv et svar