Cincinatti på Amager

I forvarslet tropevarme i aften starter den københavnske efterårskoncertsæson på Amager. The Afghan Whigs, Cincinatti, Ohio’s vel – undskyld, Isley Brothers! – bedste band ever, vil tage sit helt specielle sammenstød af blødende soul, machismo, hård alt-rock og altings forgængelighed ind på Amager Bio’s scene som del af den nordeuropæiske klubtour, der lige nu bl.a. byder på smagsprøver fra How Do You Burn?, det til september kommende nye album. Der er stadig billetter at få til besøget af Greg Dulli’s band, der her ses i et overbevisende liveklip fra dengang, dets musik velsignede TV…

10 tanker om “Cincinatti på Amager”

 1. Tak fordi du siger det. Nu har jeg også fundet den:
  https://www.youtube.com/watch?v=zr-41_f0HQM

  Først kunne jeg heller ikke placere nummeret. Tænkte – jeg kender godt den tekst, men hvad søren er det… Den er taget ned i tempo (så det nærmest er stadion-singalong) og så gør han den på en eller anden vis til sin egen.
  Og dette er jo outtroen. Efter at de har fyret den af i halvanden time (kun afbrudt af et par stille numres intermezzo, hvorefter det fortsatte over stok og sten). Her er sætlisten:
  https://www.setlist.fm/setlist/the-afghan-whigs/2022/amager-bio-copenhagen-denmark-53b26b8d.html
  Nu kiggede jeg også lige på de gamle sætlister fra deres koncerter i Danmark. Har åbenbart set dem alle de gange, de har været på Sjælland (6 af 8 i DK), det er lidt hyggeligt at tænke på.

 2. Mange tak begge to.
  Fandt den endelig på YouTube – heavy og langt fra originalen, men alligevel…
  Because I want to see people, and I want to see life, driving in your car, oh please don’t drop me home

 3. Du har en pointe, hr. Jens.
  Jeg synes, det virker til, at Politiken mest prioriterer efter hvad, der har bred appel/mange clicks. Virker det ikke sådan? Af rockrelateret var det så senest Thomas Helmig (poprock?) og ”skandalekoncerten” med The Strokes på Roskilde, tror jeg. Og anmeldelserne fungerer mere som reklame i dag, lidt ligegyldigt.

  Jeg kunne godt lide, Afghans sluttede med Smiths-cover; take me out tonight… (”There is a light that never goes out”). Og folk talte om det udenfor bagefter – var det ikke The Smith? De plejer at fortolke frit. Flette covers ind i egne sange, laver et medley eller andet sjov. Så pludselig tænker man, hov, hvad er nu det? En genkendelighed, fra et helt andet verdenshjørne eller en anden tid. Ofte bliver et cover dårligere, synes jeg, man skal bare lade være. Men Dulli kan gøre det, og vores egen Michael Møller (Moi Caprice) er også fremragende. (Selvom det jo ikke ligefrem er fordi de mangler repertoire).

 4. De spillede The Smiths. Om det fungerede afhænger nok af ørerne, som hører. Jeg synes, det gjorde. Men det kan konstateres, at det var en fortolkning, som lå langt fra originalen.

 5. Fantastisk – jeg vil høre dem og smile stort igen og har lige købt til London i november.
  Sluttede de med The Smiths – og fungerede det?

 6. Jeg sætter stor pris på et solidt lydniveau. Men det må tilstås, at jeg synes, at det i går gik lidt ud over nuancerne i lydbilledet. Lydmuren var ikke specielt sofistikeret.
  Det til trods var det en god start på koncertsæsonen. Elsker koncerter, hvor (stærke) numre bare leveres ud i en køre uden så meget pjat. Der burde være flere bands som Afghan Whigs.

 7. Nej, men man kunne tænke sig, det nok også er lidt nemmere og ikke så lidt mere interessant at spille voksenmusik.

  Er Politiken iøvrigt helt og aldeles holdt op med at anmelde rockkoncerter?!

 8. Nå okay, så er det ikke bare mig. Det var meget smittende, man er i rigtig godt humør i dag. Og hvilken start. Tre numre regulær heavy ud over stepperne – så er vi i gang!
  Jeg ser, Politiken skriver om Bieber i Bøgeskoven, at han bliver ved med at spille koncerter, selvom han virkelig ikke ligner en, der synes det er særlig fedt. Det var ikke noget problem i Amager Bio i går. 30 år senere…

 9. Det var virkelig, virkelig stærkt. Men altså…den lydmand tog ingen gidsler. Har ikke oplevet så HØJ en koncert i meget lang tid. Det ringer endnu.

 10. Det var fedt i går, hva’? Har stadig lidt ondt i kinderne af at smile så bredt. (Og har heldigvis fået hørelsen fint igen, det bekymrede mig lidt).

Skriv et svar