Jo, det ligner en klovn

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-Klovn.jpg

Var ude syd for Sjællands Odde i sidste uge. Meget idyllisk, oh yes, men….den ganske egn var overalt smurt ind i gule og lyserøde cirkusplakater, det endda fra hele 3 konkurrerende maneger.
Må tilstå vi desværre ikke sætter høj pris på den slags her. Savsmuld og gøglere. Trapezzer og dresserede udyr. Stakkels elefanter og klovne.
Specielt klovnene er ikke okay. Fra vores barndom husker vi 3 ting om dem: De drikker. De lugter af pis. Og de er IKKE sjove.
Den romantiserede myte om klovnen der græder bag sit smil tror vi aldrig mere på. Og vi kan slet ikke se det værdige i at grandvoksne mænd med vilje sætter sig ned i en lagkage. Ej heller forstår vi hvorfor den hvide klovn altid skal være den ondeste af alle.
I Amerika findes der hjemmesider for folk der er traumatiseret af cirkus. Der kan skræmte sjæle finde trøst i at udveksle cirkushistorier. Samt kigge på billeder og skitsetegninger af specielt ubehagelige klovne (se ovenfor).
Engang troede vi godt vi kunne lide cirkus, men nu er vi sikre på at vi faktisk slet ikke kunne alligevel!

2 tanker om “Jo, det ligner en klovn”

  1. Cirkus er noget underligt noget. Mange steder bliver dyr behandlet dårligt i cirkus; et omrejsende cirkus er for så vidt én stor dyretransport. Se f.eks. http://www.circuses.com om cirkusdyrs kummerlige forhold.

    Mange af traditionerne i “gammeldags” cirkus siger mig ikke noget. På den anden side har jeg stor respekt for de artister, der kan lave komplicerede numre med få ingredienser. Jonglører og kaskadører – wow.

    Og så er jeg blevet fascineret af det franske Cirque Archaos, som jeg nåede at se flere gange, da de havde deres storhedstid først i 1990’erne. Høj rockmusik, motorcykler, jonglører med motorsave o.s.v. Ingen dyr. Fascinerende og meget anderledes. Har også hørt at Cirque du Soleil (heller ingen dyr her) skulle være interessante.

  2. Haha:-D

    ps. Jeg så i weekenden en par cirkusplakat for Cirkus Arena, hvor Søs Fenger og Dario Campeotto er på som henholsvis cirkusprinsesse og cirkusdirektør. Hvad er nu det for noget?

Skriv et svar