Citadel Express

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-AE.jpg

Ligesom det gjorde sig gældende sidst, er det københavnske hipster-månedsmagasin Citadel også denne gang ude med allerførste anmeldelse af det nye Unmack-album. Men hvor Citadels bedømmelse af Vejen Hjem Fra Rocknroll var temmelig forbeholden og afmålt, er musikredaktør Peter Albrechtsen denne gang mere bevægende positiv. I sin Aftenland Express-anmeldelse, der får “tommelfinger op”-karakter, skriver han bl.a. følgende:

“Der er ingen tvivl om, at Jens Unmack er blevet revitaliseret af at have lagt Love Shop bag sig.

Som solokunstner har den snart 43-årige pop-feinschmecker fået helt ny spændvidde i sin sangskrivning, og Aftenland Express er den forfriskende lyd af en veteran, som ikke er bange for noget – ja, faktisk når albummet endnu længere ud i hjørnerne end forløberen Vejen Hjem Fra Rocknroll. De Nikolaj Nørlund-producerede sange rækker fra kras højspændingsrock over elektronisk lirumlarum til ballader af den mest melankolske, støvede slags. Selv gotisk guitarpop er der søreme blevet plads til i “Hvem Skulle Have Troet?”. Det gør altsammen Aftenland Express til en dejlig dynamisk skive, som vokser med tiden.”

17 tanker om “Citadel Express”

 1. Jamen Yugo jeg glæder mig da til at se resultatet, det lyder interessant. Første problem er nok at finde et billede af Jens i saksesparkspositur, men man kunne jo klippe ham ind i en anden spiller.

 2. Jeg synes at coveret skulle have været Jens iført den røde spilledragt, hængende i et sakseparkssekund på et fyldt Anfield med en himmel sort af coke liverbirds cirklende omkring i stadionlysets skær. Måske det ville kræve lidt Photoshop-arbejde også…

 3. Hep Joe!
  Selve coveret er absolut fint – en noget anden stil de forrige plader og hurra for det. Det er mere pr-billedet, som jeg synes, er for meget lag-på-lag. Det er simpelthen for tydeligt, at manden bag det hele er “sakset” og “limet” på…

 4. Collage-billedet peger både på noget storby og noget mere landligt i form af træpaneler, og så tilsat lidt fest og farver à la Boca i Buenos Aires i form af det farverige papir i baggrunden.
  Med andre ord peger billedet måske i samme retning som pladen, hvis altså man skal tro Citadels anmeldelse: der er lidt for enhver smag, både elektronisk og håndspillet, neonlys og træ etc. find selv på flere

  Og hermed er det lykkedes mig at indlede en analyse af en plade jeg ikke har hørt. Jeg glæder mig da vist ret så meget hva’?

  En anden ting – har I mon bemærket at Coke Lovebirds i iTunes-købeversionen har et nydeligt lille akustisk efterspil på et halvt minuts tid? Det lyder smukt men jeg var overrasket da jeg hørte det, for jeg har ikke hørt det i radioen trods de mange afspilninger på P3 af nummeret. Jeg ved ikke om andre MP3-butikker også har det med, men mon ikke de har.

 5. Erling K og Anders Lai – jamen, selvfølgelig er det da lag på lag.

  Aftenland Express-coveret er lavet som collage, og derfor er det kun logisk pr-billederne går samme vej. Om I kan li’ stilen eller ej er naturligvis op til jer, men den måde de billeder fremstår – som collage/klip/photoshop – er altså helt bevidst:-)

 6. Det gik lidt stærkt, så den danske stavekontrol lavede lidt om på teksten.

  rally = really
  cafeer = career
  well-knoen – well-known
  abort – about
  glose – goose
  pimpe – pimple

 7. Tillykke med den fine anmeldelse.

  Jeg har lige været en smuttur i London. I marts nummeret af bladet Clash får en af Unmack brøderne disse flotte ord med på vejen.

  “Townes Van Zandt, the legendary Texan folk singer/songwriter who never rally troubled the commercial side of music with at hit single in his 30-year cafeer, was nonetheless an extremely well-respected figure amongst his peers (Emmylou Harris, Nanci Griffith and Willie Nelson all cite him as an influence) This 10 song homage by Danish-based collective Rhonda Harris, fronted by Nokolaj Norlund and this time including half of The Raveonettes, is a collection of some of his more well-knoen songs, and each one is treated With the warmth and care that it deserves.

  ‘If I Needed You’ and ’Two Girls’ are tender, but it is the haunting ’Waiting Round To Die’ which steals the show here; With more than a touch of Nick Cave abort it, it is genuine glose pimpe stuff. Superb.”

 8. Ja Anders, det er vist tydeligt at det er lag på lag. Ikke noget mesterværk på nogen måde, efter min mening. Det er forhåbentligt ikke tourplakaten?

 9. Heh, den fangede jeg godt 😉

  M’lord, exhibit A: “… det seneste halvandet årtis i særklasse bedste danske musiknavn, Love Shop”, exhibit B: “… den frihed og hans åbenlyse evner til at skrive sange på egen hånd, der gør dette til en lækker og vellykket ny begyndelse”, exhibit C: endnu en tommelfinger op 🙂

 10. Tillykke med den fine anmeldelse og sejren ude over Aab. Nu kommer den grønne bølge 🙂

 11. Der er lidt mere synthesizer end sidst. Jeg kan dog røbe følgende: Aftenland Express er ikke et Aphex Twin-hyldestalbum.

 12. Jamen det lyder jo alt sammen meget godt. MEN der er STADIG 14 dage til pladen (erne?) kommer i handlen. Var det ikke en ide at udsende den som download på den oprindelige dato? Bare et forslag fra “lidt” utålmodig pladekøber

Skriv et svar