Date with the night

193391647

‘Yeah Yeah Yeahs love Berlin,’ råbte Karen O næsten mod tilsidst igår aftes. Og det går begge veje. Bandet, der endnu – en stor fejl! – aldrig har gæstet København, gav i Kreuzberg’s Columbiahalle en times bragende set, der i vildskab, popskarphed og ren abandon ramte særklasse.

Yeah Yeah Yeah’s nye It’s Blitz-album er et af årets vigtigste, men det er på scenen Karen O og co. får deres så specielle punkaffødte uhm… ‘Sonic Youth-spiller-sci-fi-Blondie’-ting op at stråle klarest. Karen O er ikke til at regne ud, et modsætningernes centrum som fascinerende frontperson. Indstuderet/umiddelbar, vred/storsmilende, dyb/uforpligtende, reserveret/kontaktsøgende, okay, nu stopper vi.

Efter sidste egentlige encore, da hallyset var tændt op og lydfolk allerede pakkede ned, kom YYYs alligevel ud til endnu to sange, tilskyndet af den db-overvældende berlinske begejstring. Og med kun Karen O-stemme i PA, resten på baggearslyd, blev salen væltet igen. NYC-trioen kommer til at blive en af de oplevelser, årets Roskilde Festival vil blive husket for, ingen tvivl om det.

Herfra kun tilbage at sige, undertegnede dropper aftenens Friedricshain-show med PJ Harvey/J  Parish, for at kunne gå uforstyrret med YYYs’ brændende larm i hoved og hjerte. Nogle gange må man vælge side.

6 tanker om “Date with the night”

  1. Jeg så dem tilbage i ’06 på Malmøfestivalen, hvor det især var numrene fra debuten der stod stærkt. ‘Show your bones’ numrene kom aldrig rigtig til deres ret; men heldigvis har de fået et dusin stærke nye numre på repertoiret,som gør sig godt live, lyder det som.

    Desværre kan jeg ikke rigtig komme i selvsving over det resterende Roskilde program i år, hvor kun et dusin koncerter rigtig lokker. Heraf er de fleste endog kunstnere jeg allerede har set minimum en gang…….trist.

  2. Yeah Yeah Yeahs spillede i 2002 på Roskilde lørdag nat – lige efter Primal Scream, der spillede lige efter New Order (skarp opstilling). Så selv sidste halvdel af koncerten, men umådeholden indtagelse af alkohol i begejstring over de foregående koncerter gjorde, at koncerten ikke står helt skarpt i erindringen. Men den må have været OK, da deres første ep blev erhvervet umiddelbart efter.

Skriv et svar