De evigt aktuelle/uaktuelle…

I dag fortsatte jeg med at fylde løs af min cd-samling på min 60 GB iPod. Turen var kommet til den netop hedengangne amerikanske gruppe Guided By Voices, som jeg længe har været fan af. Deres output har været af særdeles svingende karakter, og der har været talrige udskiftninger undervejs. Faktisk er eneste gennemgående figur sangeren og sangskriveren Robert Pollard.

Deres mesterværk er albummet Bee Thousand fra 1994. I denne periode havde gruppen sin efter min mening bedste besætning (med bl.a. Tobin Sprout, der bidrog med sange af samme kvalitet som Robert Pollards). Guided By Voices er sikkert ikke for de mest traditionelt orienterede lyttere – der er masser af numre på under et halvt minut, og det hele er optaget på en firespors analog båndoptager med godt med sus. Sangtitlerne (og teksterne) yderst kryptiske: The Goldheart Mountaintop Queen Directory, A Big Fan Of The Pigpen, Kicker Of Elves etc. Men melodierne! Sommetider er der kun et løsrevet hook eller hvad der i et andet univers ville være et godt C-stykke (!!). Iørefaldende er det altid – reminiscenser af tidlig R.E.M., The Who og The Beatles side om side med ubestemmelig garagerock og akustiske lejrbålssange.

Efterhånden blev sangene længere, og produktionen mere traditionel. Desværre forsvandt meget af charmen også. I år tog Guided By Voices på afskedsturné, og scenen er herefter overladt til Robert Pollards soloprojekter.

3 tanker om “De evigt aktuelle/uaktuelle…”

 1. PS: Og få så lavet noget lækkert merchandise…Min “Love Elvis Love Shop” tee er efterhånden reduceret til en pinlig, forvasket (og uklædelig stram) las, selvom den kun kommer frem til højtiderne 😉

 2. Hey Thor.
  Så mange tak for din fornemme kommentar:-D
  XXX Jens

  PS – Som du kan se har Pastoren nu lavet en slags gæstebog, så det ikke kun er ham og jeg der kan bestemme hvad der skal snakkes om her på siden.

  PPS – Ang. kommende Joyride05-tour, så glæder jeg mig også i den grad til det går løs.

 3. Hej Jens.
  Jeg ved ikke lige hvor jeg skal skrive min komentar, så det blir altså her…
  Din nye plade er simpelthen den bedste dansksprogede plade jeg har købt i mands minde!!! Jeg synes at konstellationen med Nørlund har givet dine velskrevne sange den perfekte sound. Intet mindre! Tak for, at der stadig er dansk musik, der kan gi´ et kick, som næsten tangerer dylan-niveau….. Vi glæder os til joyride-touren.
  vh Thor

Skriv et svar