En grim tackling

Blandt de mange eksempler på farligt spil, jeg kan huske at have set til VM, er den uhyggelige episode fra semifinalen i 1982, hvor den (vest)tyske målmand Harald “Toni” Schumacher laver en usædvanligt grov tackling mod franske Patrick Battiston, der var brøkdele af sekunder fra at score et drømmemål. Battiston mistede flere tænder, pådrog sig en hjernerystelse og var en overgang i koma. Og Schumacher fik – ikke engang en advarsel! Tyskerne er ellers ikke specielt berygtede for at lave rigtigt slemme ting på banen, men dette var direkte brutalt.

13 tanker om “En grim tackling”

 1. Mindes i øvrigt at Niels-Christian Niels-Christiansen (tror det var ham) på monopol-DR spontant udbryder: Fremragende gået ud af Schumacher – eller sådan noget i den stil…

 2. Da Suarez i fjor fik karantæne fra engelske kampe, influerede det ikke på landsholdet. Og når noget er begået i FIFA-regi, bør det holdes der.

  Personligt sætter jeg stor pris på landshold og slutrunder (det er sådan en dejlig afslappende måde at se fodbold på, modsat når nerverne hænger uden på tøjet til hverdag i de ligaer, man nu følger med i), men det går bare ikke, hvis FIFA på den måde lader hånt om klubber, der stiller deres arbejdskraft til rådighed, bare for at statuere et eksempel

 3. Helt enig, WK. Man var sgu mest tryg herfra, hvis han spillede med mundkurv på. Trist men sandt.

 4. suarez har tilsyneladende en alvorlig brist, og det er jo slemt nok sig selv. selvfølgelig skal han have en laaaaaang straf – han har jo bidt en modstander for helvede..bidt…ja det virker stadig surrealistisk at skulle skrive det i forbindelse med en voksen mand og en fodboldkamp.
  men.
  det er næsten lige så vanvittigt, at det skal gå ud over hans klubhold – også når klubben er liverpool. det kan ikke passe, at FIFA skal kunne lege overdommer på den måde. hvad der foregår i england, må FA tage sig af. det kan så være, at de siger, at de ikke vil se bid i bold, og derfor giver suarez karantæne på baggrund af, hvad han har lavet ved VM. af hensyn til være at rollemodel eller hvad ved jeg. men så er det deres afgørelse og ingen andres.
  fy for Fifa, og føj for fodbolden!
  under det hele ligger så det forbaskede i, at en god fodboldspiller, der oven i købet gerne ville til Arsenal (havde fanme gerne set ham med kanon på brystet), åbenbart har en brist. efter en flot engelsk sæson, hvor han har koncentreret sig om det, som ingen andre gør meget bedre end ham, bider bristen fra sig igen igen, og der er vel ingen som helst grund til at tro på, at han aldrig bider igen.

 5. Det er rigtig ærgeligt for LFC, som nu hverken kan bruge ham eller sælge ham. Men en straf der kun ville gælde landsholdsfodbold vil måske nok være for lidt. Mest af alt, er det ærgeligt for Suarez selv.. hivs han nu bare have brugt albuen, slået ud eller sågar spyttet, havde straffen været væsentlig anderledes.

  Det må da være muligt for ham at få kontrol over det, men det kræver nok hel del arbejde med det dybere i personligheden.

 6. Synes slet ikke det er okay af FIFA at straffe den klub, der låner sin stjernespiller ud som trækplaster til FIFA’s egen pengemaskine af en VM-turnering. Den klub der ville få en streng straf af selvsamme FIFA, såfremt den sagde, at Suarez mentalt havde mest brug for lidt fred og ro efter en lang turbulent hjemlig sæson og meldte VM-afbud på hans vegne. Nu lod man ham (naturligvis) stille op, det går galt, og FIFA beslutter en straf, der først og fremmest rammer den klub han er ansat hos. FIFA kunne istedet have udelukket ham fra landsholdsfodbold i to-tre år, men nej: LFC skal betale gildet.

  Spændende hvad Liverpool siger til det hele. Der må snart komme en udmelding.

 7. Man må sige at han bliver straffet hårdt med de 9 kampe og 4 måneder, men det skyldes selvfølgelig al den fokus der har været på ham tidligere og man vil tydeligt statuere et eksempel. Han er blevet straffet hårdt hver gang, men det er vel egentlig okay… eller

 8. Men heller ikke det, der ville have været en fuldt ud lovlig tackling, hvis der ellers var en bold indblandet, er lovligt når bolden er 10-15 meter væk. Og dette kunne aldrig have været en sådan “boldløs men ellers reglementeret tackling”. Beklager. Og nej, jeg vil ikke sige noget som helst pænt om Balotellis spark. Han skulle have været vist ud.

 9. Pastor, der kæmpes om position og onside i feltet hele tiden, når bolden kan være på vej, som var tilfældet forleden. At bolden endnu ikke er hos de to betyder ikke, at der ikke bliver kæmpet indædt om den fordel man gerne vil have, når/hvis den kommer.

 10. De fleste tilfælde af farligt spil er grove tacklinger, dvs. hændelser hvor den, der begår handlingen, forsøger at få bolden fra modspilleren, koste hvad det vil.

  Det er helt tydeligt fra videoklippene at det ikke var tilfældet i kampen Italien-Uruguay. Suárez er adskillige meter fra bolden og kaster sig simpelthen over den italienske spiller. Alene dét er meget, meget grimt.

 11. Lige da det var sket, troede Michel Platini faktisk at Battiston var død.

  Det hjalp bestemt ikke på Schumachers ry, at han ikke ville sige undskyld. Selv mange år senere ville Patrick Battiston ikke møde ham.

 12. Schumacher var…..crazy. En voldsomt grim hændelse, som også sætter Suarez’ uacceptable men ufarlige Chielini-bid i relief.

 13. Var Schumacher ikke kendt som lidt af en tough/crazy guy? Et vanvittigt og uforglemmeligt øjeblik.

Skriv et svar