Supernatural suspicious

105836

R.E.M. fortsætter nu sin danske kamp for retfærdighed. I går ver det tyveknægtene fra Hej Matematik der blevt naglet, i dag er R.E.M.’s legal eagles gået i kløerne på Gnags fra Skjern, Vestjylland. Forvent derfor ikke meget længere hverken at kunne se eller høre Gnags’ ‘Burhøns’ nogen steder på det Warner Brothers-kontrolerede fællesnet, da dén specifikke sang har mere end tilfældig lighed med R.E.M.’s egen ‘Stand’ – ja, sammenlign selv! At ‘Burhøns’ så ovenikøbet er godt 10 år ældre end ‘Stand’ gør kun tyveriet endnu mere alvorligt, menes det i R.E.M.-lejren.

8 tanker om “Supernatural suspicious”

 1. Nu vi er ved, må Amy Winehouse have en hel pensionsopsparing til gode hos hende Duffy.
  Lad os håbe det er Warner og ikke R.E.M. der har søsat denne lettere pinlige beskyldning

 2. Det må være nogle skøre computere, de har sat til at finde REM-lignende sange på myspace.

  Plagiatri er ellers sjovt. Jeg kan ikke huske, om der blev snakket om det her, men for nyligt blev Gary Moore anklaget for at have nolet sit signaturriff fra et eller andet tysk band. Det fik Joe Satriani til at forsøge at genoprette guitaristernes ry ved at beskylde Coldplay for at have baseret Viva La Vida på et af hans numre. Men allerede før det havde det amerikanske indieband Creaky Boards påstået, at de var de første til at skrive Viva La Vida – til trods for, at de valgte at kalde deres sang The Songs I Didn’t Write. En speget sag, men hvem har ret?

  Coldplay – Viva La Vida
  http://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE

  Creaky Boards – The Songs I Didn’t Write
  http://www.youtube.com/watch?v=77UgMJBH80I

  Joe Satriani – If I Could Fly
  http://www.youtube.com/watch?v=CMcjXo8ZuqE

  Creaky Boards spiller i øvrigt på Musikcafeen i Århus i morgen (30/1).

 3. Nu er Beethoven jo ikke så langt fra Metallica endda. Begge dele er tung musik 🙂 og vel tættere på hinanden end REM og Gangs/Hej Matematik.

  Når det gælder Hej Matematik bygges der jo også på et ældre nummer Walkman med Michael Hardinger fra 1981, da REM netop var dannet og vist nok ikke havde udsendt noget endnu.

  Jeg vidste godt, at REM er geniale, men at andre grupper ligefrem stjæler fra dem på forhånd, det er imponerende…

 4. De må da have fået det forkerte ben ud af sengen da de har lyttet på de ting. Det er jo mindst lige så meget lighed mellem Beethoven og Metallica.

Skriv et svar