For 18.263 dage siden

tanzania

Søndag den 26. april 1964 er Tanzanias første nationaldag. På netop denne dag bliver landene Tanganyika og Zanzibar til den forenede republik, der i dag er kendt som Tanzania. I Malaysia, en anden tidligere britisk koloni, er parlamentsvalget i gang, og med en stemmeprocent på 75 på landets 3400 stemmesteder ser det ud til at Alliancen vil genvinde magten. I Johore bliver valghandlingen afbrudt i 45 minutter på grund af en indtelefoneret bombetrussel, der dog heldigvis viser sig at være falsk.

joyceskefu

I Sydafrika fødes tv-skuespilleren Joyce Skefu, der mange år senere får en bærende rolle i den populære tv-serie Scandal.

I Japan dør politikeren og industrimagnaten Yasujirō Tsutsumi, der i en årrække var formand for Repræsentanternes Hus og derudover var berygtet for sine mange affærer.

claudia-alexandra-wohlfromm-bw

I Tyskland bliver Claudia Wohlfromm født. Hun arbejder i en årrække i Hansa-studierne i Berlin og bliver senere manager for Falco. De tyske lottotal er denne dag 19, 28, 38, 39, 40 og 46. Og i Bundesligaen, der blev stiftet i 1963, tiltræder Fritz Langner som cheftræner for Schalke 04.

Søndag er fodbolddag i Nederlandene og i Jugoslavien. Ajax vinder 1-0 over Blauw Wit, mens Feyenoord må nøjes med uafgjort med SC Enschede. Rijeka taber 2-4 til Sarajevo; kampen Hajduk – OFK Beograd ender 2-3.

Rebecka_Tornqvist_artikel_680px
I Sverige fødes Rebecka Törnqvist i Uppsala. Hun indspiller mange år senere en duet med Kent.

mfcarole

Og i Helsingborg bliver motorfærgen M/F Carola leveret til Linjebuss International (Rederi Ab Svea, Stockholm) for at blive indsat på ruten til Helsingør.

Ovre i USA ser skuespilleren Tod Bass (kendt fra Rowan & Martin’s Laugh-In) dagens lys for første gang. Imens spiller Bob Dylan på The Cage i Amherst i delstaten Massachusetts, og Boston Celtics slår SF Warriors 4-1.

paulfronczak

I en anden delstat, nemlig Nevada, bliver Dora og Chester Fronczak forældre til en sund og velskabt dreng, der imidlertid bliver bortført af en kidnapper forklædt som sygeplejerske straks efter fødslen og aldrig siden fundet igen. Den dreng, Dora og Chester senere opfostrer, viser sig ved en DNA-analyse ikke at være deres biologiske søn.

ufo

Og i New Mexico ser vidner en ufo stige op over et bjerg i nærheden af Caballero Reservoir. Den er 10 meter lang og ligner et omvendt badekar.

speedhillclimb

I Storbritannien er der først racerløb nær Shrewsbury i Loton Park, det legendariske Speed Hiil Climb, og bagefter er der musik.

The Beatles spiller til NMEs årlige koncert i Empire Pool i London; måske har de fået at vide at de denne dag var både nummer 1 og 2 på single-hitlisten i Australien. Et andet band der spiller til samme koncert er The Rolling Stones, der netop har udgivet deres første album. Det hedder simpelthen The Rolling Stones. Hvis man er rigtig heldig, kan man samme aften også en legendarisk opførelse af Verdis requiem i Royal Festival Hall, hvor Philharmonia-orkesteret og dets kor er under ledelse af Carlo Maria Giulini. Ellers kan man tage til Brighton; her spiller The Dave Clark Five og The Hollies.

THE-GRANDCHILDREN-OF-THE-10TH-DUKE-OF-MARLBOROUGH-BLENHEIM-PALACE-OXFORDSHIRE-26TH-APRIL-1964-1-c26862

Inden mørket falder på, tager den berømte britiske fotograf Patrick Lichfield dette stemningsfyldte billede ved Blenheim Palace i Oxfordshire.

I Danmark sker der to begivenheder af musikhistorisk interesse.

Klubben Centrum Pop åbner i Aarhus på hjørnet af Norsgade og Nørregade; første band på scenen er de lokale The Snakes.

Og samme dag, dvs. født på en søndag, som det hedder i sangen, ser Jens dagens lys. Jeg har ikke kendt ham i 18.263 dage, men en hel del år er det efterhånden blevet til. Der har været en webside om Love Shop, og denne blog har snart 9 års fødselsdag. Jeg tog tidligere i år hul på et nyt årti, og nu er det så hans tur. Tillykke herfra!

8 tanker om “For 18.263 dage siden”

  1. Set i Politiken i øvrigt: præcis 10 år yngre end Klaus K/Den gule negl- proportionen mellem de to omtaler er helt i orden 😉

  2. Stort tillykke, Jens. Tak for de fantastiske sange og koncerter. Og også for denne vildt inspirerende blog. En fornøjelse! Hvad ville være mere passende end at de røde i morgen fuldender weekenden med 12. sejr på stribe, og dermed bringe sig et mulehår fra titlen. YNWA

  3. Kære Jens
    Tillykke med fødselsdagen på denne skønne forårsdag. 20 grader her i strib ved Middelfart. Dejligt at vi har en kunstner som dig, der både kan skrive melodier og tekster, så man ikke krummer tæer. ”En nat bliver det sommer er fra 1990. 24 år er gået siden da. Lige siden har du og Love Shop holdt et svimlende højt niveau – klasse.

    med venlig hilsen
    Poul Erik

  4. Tillykke – og rigtig god omtale i Politiken med referencer til denne blog og Pastoren 🙂

Skriv et svar