Fra Ideal til New Order

Videoen til Ideal-singlen fra 1980 i forrige post minder ved eftertanke ikke så lidt om den langt nyere med New Order herunder, som engelske Mark Reeder har suppleret sine egne berlinske privat-optagelser til fra dengang, der stod en mur. Mark Reeder flyttede – sikkert ansporet af Bowie og Iggy Pop’s berømte færd – fra Manchester til Vestberlin i 1979, og er mest kendt for den stærke doku-film B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin (2015), der er hans personlige flue på væggen-take på aktivist/punk-tiden i Mauerstadt. Men her hans samarbejde med New Order. Reeder kendte dem allerede fra Manchester og arrangerede derfor den koncert i Kant Kino på Kantstraße, som Joy Division spillede i januar 1980. Resten er historie og levende billeder af en by, der ikke findes mere…

5 tanker om “Fra Ideal til New Order”

  1. Av, ja, det var en fejldisponering. Sjovt som det oftest er de plader man IKKE køber, der ender med at gøre ondt. Og det fine soundtrack er sikkert blevet alt for dyrt i mellemtiden?

    Ja, du skal se filmen. Den er virkelig et skud vestberlinsk adrenalin.

  2. En af de store fortrydelser i mit liv, musikalsk, var at stå i Dodo Beach, Berlin med soundtracket til B-Movie på vinyl i hænderne….og så ikke købe det!!

    Har i øvrigt også stadig til gode at se filmen….må på jagt, også, efter den…

Skriv et svar