Ingen hunde hyler her

Ukendt-under-andet-navn-ingen-hunde-cover-653x646

Ingen hunde hyler her er dette års album fra Ukendt Under Andet Navn, et alias for Henrik Olesen.  Hvor Glade dage i St. Vemod havde en aftenstemning og var præget af instrumentalforløb, har Ingen hunde hyler her en mere forårsagtig og u-melankolsk stemning – som man da også kan ane af det fine forsidebillede. Henriks tekster er som så ofte før næsten haiku-agtige og rammer en stemning præcist med få ord. “Søde bløde juni” (et Kirsten Hammann-citat) og “Han er kunstner” er gode eksempler på hvor enkelt og samtidig hvor rigt dette kan gøres.

Albummet slutter af med “Welcome To My World”, en gammel optagelse fra 1986, hvor Jens også er med – som mange ved, var Jens en lang overgang med i Greene sammen med Henrik og Peter Olesen. Netop på “Welcome To My World” kan man på én og samme tid høre, hvordan årene er gået og finde en tråd til Henriks senere sangskrivning i Greene og Olesen-Olesen.

Henrik spillede i Aalborg for ikke så længe siden, men netop den aften var jeg desværre på Malta. Jeg håber, han snart lægger vejen forbi min by igen.

Hermed en klar anbefaling af Ingen hunde hyler her.

Skriv et svar