Lamont Dozier RIP!

Der arbejdes i Detroit: Lamont Dozier foran klaveret, Holland-brødrene bagved, The Supremes omkring.

En tredjedel af Motown’s gyldne sangskriver/producer-trio Holland-Dozier-Holland meldes gået bort. Det var de tre der i Motown’s guldalder i 1960’erne skrev og producerede et utal af Detroit-pladeselskabets bedste og største hits til The Four Tops, til The Supremes, til Martha and the Vandellas, til The Isley Brothers, til JR Walker and the All-Stars, til Kim Weston, til R. Dean Taylor og til Marvin Gaye, blot for at nævne de allermest fremtrædende. Ofte skamløst melodiøse men stærkt velswingende popsange med store omkvæd, men imellem de sungne kærlighedserklæringer også med hjerteknusende tekster af svigt og dunkel ensomhed. De tre skabte nærmest egenhændigt den farvede poptradition, der stod som stærk kontrast til den mere regelrette soul, USA også var så rig på i de selvsamme 60’er-år. Og uden Motown-trioens visionære musikalitet og stildannende popmusik var farvede artister næppe blevet højt værdsat hverdagskost på de til da traditionelt kridhvide hitlister. Her synger en storsvedende Levi Stubbs og hans The Four Tops et af Holland-Dozier-Holland’s utallige hits i Paris i 1967…

3 tanker om “Lamont Dozier RIP!”

 1. Totalt chill, på sådan en varm sommerdag, som i dag. Og samtidig med et vred af smerte og inderlighed, man først gradvist bemærker, pga. den glade rytme.

 2. Enig, The Afghan Whigs var et mageløst godt soulband i 90’erne. De to nævnte The Supremes-covers og også den med Freda Payne (hvis original Holland-Dozier-Holland producerede) lader intet tilbage at ønske.

  En anden favorit-cover her af Holland-Dozier-Holland er Ken Boothe’s jamaicanske version af ‘You Keep Me Hanging On’: https://www.youtube.com/watch?v=t6zb7BXfVVM

 3. Man bøjer sig i støvet. R.I.P.

  ”Baby love”, ”Where did our love go”, ”Stop! in the name of love”, ”Sugar pie honey bunch”, ”You can’t hurry love”, ”Reach out I’ll be there”… Og listen af covers tæller navne som Rod Stewart, Shakin Stevens, Phil Collins og Rick Astley til Bananarama og The Fall.

  Jeg elsker stadig Afghan Whigs’ cover af Supremes’ ”My world is empty without you”
  https://www.discogs.com/master/90053-Afghan-Whigs-My-World-Is-Empty-Without-You
  Og den sorte EP, ”Uptown Avondale”, med blandt andre ”Band of gold” og ”Come see about me”:
  https://www.discogs.com/master/143253-The-Afghan-Whigs-Uptown-Avondale

Skriv et svar