Nedenunder

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-aus.jpghttp://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-cat.jpg

De to seneste indlæg her har taget udgangspunkt i Australien/New Zealand, så her en personlig top-10 over legendarisk gode sange lavet og udført af folk derfra:

1. Cattle And Cane – The Go-Betweens
2. Fairytale Love – The Triffids
3. Reptile – The Church
4. I’m Stranded – The Saints
5. Kare Kare – Crowded House
6. On A Night Like This – Kylie Minogue
7. Slave Girl – Lime Spiders
8. In Power We Entrust The Love Advocated – Dead Can Dance
9. Aloha Steve & Danno – Radio Birdman
10. I Want You Back – Hoodoo Gurus

Sir Nick Cave har de seneste ca. 25 år boet i London, Berlin, Sao Paolo og nu Brighton, så han får ikke lov at deltage…

19 tanker om “Nedenunder”

 1. Selvfølgelig var Nick Cave/Kylie godt… Men det var nok mest pga. Cave, jeg synes det. Havde nok ikke lyttet til nummeret, hvis det var Kylie/Jaon Donovan.
  En anden herinde skrev om den mørke periode… Men den var der altså ikke, kan jeg forstå. Jeg tror bare, jeg bliver ved med at være anti fan. Det er vel ok.

 2. Kylies album “Kylie” har to numre med Manic Street Preachers som backing-band og sangskrivere. Some Kind Of Bliss som var et ganske acceptabelt nummer men bare ikke et Kylie-hit, og så en til som jeg ikke lige husker navnet på. Det var vist det år hun var “Indie Kylie”! Jeg har faktisk albummet og mener at der et et par ret elektro-paranoia-agtige numre på, som er ret fede.

  Albummet floppede dog stort – det var trykt og klar til butikkerne og PR-maskinen under titlen “Impossible Princess”….men to dage før udgivelsen var der en eller anden bropille i Paris der kom i vejen for en anden prinsesse – og albummet blev holdt tilbage og fik en ny titel. Det ødelagte vist den smule momentum der måtte have været.

  Jeg kan i al fortrolighed betro jer at jeg hele to gange har set pop-prinsessen live. Ak ja. Hun er klart den lækreste musiker jeg har set (ja, altså Henrik Hall, Peter Sommer eller moi Caprice er lissom bare ikke det samme vel!)

 3. Lavede Kylie ikke et flop album med sange af bl.a. de små tykke mænd fra Manic Street Preachers. Den mørke periode?

 4. Jeg ville i øvrigt også have ‘Pink Frost’ med The Chills med, og så den definitive sang fra The Church – nemt at sige, men det er og bliver ‘Under the Milky Way’…

 5. Light Years med Kylie er forrygende, Fever næsten lige så godt, men også SAW-albummet Rhythm of Love er meget anbefalelsesværdigt, specielt for singlerne ‘Step Back in Time’ og ‘Better the Devil You Know’. Og nej, det var heller ikke i den ‘mørke periode’ 😉

  Ellers skal man bare købe den udgave af opsamlingen Ultimate Kylie, der lige er kommet med dvd’en inkluderet til kun £11 på CD Wow: http://www9.cd-wow.com/detail_results.php?product_code=560

  Er man for alvor nervøs for at få nervesammenbrud af SAW-numrene er de meget lette at undgå her…

 6. Med al respekt for Kylie, har hun altså aldrig haft nogen mørk periode.

  Selv syntes jeg der var to plader, efter Stock-Aitken-Waterman-helvedet og før det nuværende Slow-RnB, hvor hun lavede nogle ret catchy tracks, deriblandt Can’t Get You Out Of My Mind, In Your Eyes, Your Disco Needs You, Love At First Sight og On A Night Like This.

  Og så var der jo den murder-ballad med Nick Cave, som Sort Sol/Sidsel K lavede en ret unødvendig kopi af…

 7. Jeg er også lidt forvirret over det med Kylie. Har hun nogensinde været god??? (ja, ok – da jeg var 9 hørte jeg Kylie, Mel&Kim og Kim Wilde) – Men heldigvis ændrede det hele sig i 5 kl. 🙂 Men gad godt høre om hendes mørke periode? Jeg er vist osgå gået glip af noget…

 8. Der kom mange gode udgivelser på Flying Nun Records. F.eks. The Bats, som allerede er nævnt – men også The Clean og The Straitjacket Fits. The Clean havde en lyd et sted mellem Guided By Voices og Beta Band inden nogen af disse bands gav lyd fra sig.

  New Zealand er i det hele taget leveringsdygtig i guitarbaseret rock med gode melodier. (Det startede vel for alvor med Split Enz – en forgænger for Crowded House.)

  Nævnes skal også The Mutton Birds – ikke et Flying Nun-band, men alligevel (en af dem fra Able Tasmans synger dog med på “Anchor Me” fra deres første album). Deres sanger Don McGlashan – en storartet sangskriver selv – spiller lidt horn på Neil og Tim Finns album. To andre medlemmer af The Mutton Birds spillede også med på nogle tidlige optagelser, men de blev desværre skrottet. Mon ikke Ross Burge var en god kandidat til at spille trommer i Crowded House?

 9. Glædeligt at ingen har nævnt INXS. Til gengæld har jeg svært ved at forstår hvad I ser (undskyld, hører – jeg kan sagtens se at hun er fysisk er særdeles velkomponeret) i Kylie Minogue. Spyet ud af den afkyelige Stock, Aitken & Waterman diskomaskine i slutfirserne sammen med andre rædsler som Rick Astley, Samantha Fox, Melle & Kim, Sabrina etc etc. Har hun udviklet sig siden dengang? Er jeg gået glip af noget?

 10. Jeg nævner med glæde AC/DC! De var mit første rigtige band – ingen over ingen under (mange sidenhen) – og genhører i disse dage netop bandet igen for fuld skrue! Har netop genkøbt alle pladerne med Bon Scott – formidabelt!

 11. The Bats fra New Zealand er også værd at tjekke ud. Og selvfølgelig the Verlaines (også NZ).

 12. Hvorfor er der ingen, der nævner AC/DC? På sin vis er de “heavyrockens Ramones” (hvis ikke Ramones selv er det).

 13. Ville nu hellere vælge “Confide in me” fra Kylie.

  bryder mig ikke så meget om hendes nye pæne stil siden hendes comeback. bedre li hendes mørke periode hvor Nick Cave bla. var en god legekammerat.

 14. Nyklassikeren Can’t Get You Out Of My Head spillede Kylie en aften i Store Vega før den kom på plade – allerede da kunne man høre dens uhm….potentiale. Den er heller ikke ringe i den Can’t Get Blue Monday Out Of My Head-version, som hun spillede live på engelsk TV, med de “rigtige” New Order-samples, som af legal reasons desværre ikke blev brugt på den derfor noget underlegne studieudgave.

  Pandora var et usselt gymnasiefunkband i Viborg, så trist som sådan nogle overhovedet kan komme. Jeg troede Kylie’s version var helt original.

  25 grader celsius, købte de første 3-5 DCD-plader, hvorefter faldt fra. Meget interessant og udfordrende orkester, one must say.

 15. En cover af det svenske eurodance act Pandora og ikke ny-klassikeren Can’t get you out of my head?

 16. Jens, er du til Dead Can Dance? Det havde jeg nok alligevel ikke regnet med regnet med. Jeg kommer med en liste i aften når jeg har fri (kl. 5 i morgen tidlig DK tid). Er lige nu på arbejde i Fort Lauderdale, FL hvor temperaturen udenfor er ca. 25 grader Celcius 😀

Skriv et svar