…put another dime in the jukebox, baby.

Ole Hyltoft er netop blevet udnævnt af Dansk Folkeparti til deres repræsentant i Danmarks Radios bestyrelse. Her er hvad han har at sige om sin mediepolitik i dagens udgave af Information:

“Der er noget oplæg til krig og fascisme i en del af rockmusikken,” siger Ole Hyltoft. Ud over at det er for ensidigt, er det faktisk også skadeligt, mener han. Da Nørrebrogade den 16. december 2006 blev omdannet til en kampzone mellem ‘de unge’ og politiet, spillede DR’s tredje musikkanal en indirekte rolle:

“Man kan få den tanke, at den manglende ynde, smidighed og humanisme i den hårde rockmusik i virkeligheden ansporer unge mennesker til at gå så vidt, som de gjorde, da de angreb og faktisk forsøgte at slå politiet ihjel,” siger det nye bestyrelsesmedlem, der er ret sikker på, at man lytter til P3 på Jagtvej 69.

Det var nok ikke fra den kant, man forventede at høre nogens tiltro til rockmusikkens potentiale som samfundsforandrende kraft.

Han går nok ikke og nynner den med Joan Jett.

23 tanker om “…put another dime in the jukebox, baby.”

 1. Hvem har blandet underskriftsindsamlinger ind i denne diskussioner?

  Jeg kan ikke være uenig i, at der er alt for mange dårligt udførte underskriftsindsamlinger, men problemet er den dårligt gennemtænkte aktivisme, ikke protesten som sådan. Jeg kan nævne flere eksempler fra de seneste år, hvor politikere var alt andet end ligeglade med en underskriftsindsamling.

  For eksempel indsamlede Amnesty International i 2005 over 125.000 underskrifter for at få indført et forbud mod tortur i den danske straffelov. Underskrifterne blev afleveret 10. december 2005 på Christiansborg; jeg var der selv. Jeg ved fra de, der talte med regeringens repræsentanter – og de senere begivenheder har også vist – at justitsministeren bestemt ikke var upåvirket af denne tilkendegivelse.

 2. Ja. Men der er vel nogle der har stemt på DF, og for dem kan det vel ikke være en overraskelse at en mand som Hyltoft får en sådan post med hans holdninger.

  Jeg kan godt forstå at en underskriftindsamling gjorde en forskæld for 10 år siden. Der var det jo et større arbejde at få underskrifter. Nu er der jo underskrifts indsamlinger hver dag. Hvis jeg var politiker vil jeg være lige glad med underskrift indsamlinger. Jeg er da glad for at DF melder klart ud hvad de vil, så jeg er fri for at stemme på dem. Men vi må da respektere dem der har stemt på DF, de får jo hvad de vil have.

  Enten må vi accepter at DF har så meget magt eller må man gøre nået politisk for at ændre det. Der er vel ikke nået overraskende ved det DF har gjort ved at placere Hyltoft i DR!

  Man kan brokke sig lige så meget man vil og lave lige så mange underskriftindsamlinger som man vil det hjælper kun på ens samvittighed!

 3. Er det ikke lidt af en kliché, at man som politiker kun har en holdning, hvis det er en ekstrem holdning? At man er ‘vattet’ hvis man er moderat?

  I øvrigt er Hyltoft ikke opstillet til nogen offentligt valgbare poster, som det nævnes af Pastoren. Han vil formodentlig knap betegne sig selv som politiker.

  Men man kan vel af den grund godt have en holdning til hans udpegelse som bestyrelsesmedlem i DR – uden i øvrigt selv at søge optagelse i samme organ 🙂

 4. Til Trash: det samme som pastoren skrev

  Til Jens: jeg tror der skete det samme som med eksempelvis Anakin Skywaler, Mogens Amdi Petersen, og på sin vis også Georg Metz, som måske ikke er blevet højreorienteret, men nærmest lige så mavesur som dem du nævner

 5. Ingen har stemt på Ole Hyltoft. Han er ikke folkevalgt, men udpeget af Dansk Folkeparti.

  Jeg kan ikke lide argumenter, hvis essens er, at kun politikere må kritisere politikere (eller, som det høres stadig oftere nu om dage, at kun regeringen selv må kritisere regeringen.) Der er nemlig en lang tradition for at forsøge at påvirke den politiske proces uden at deltage i partipolitik. Fagforeninger og andre interesseorganisationer er eksempler herpå. Andre initiativer fra det civile samfund af udenomsparlamentarisk art – demonstrationer, underskriftsindsamlinger o.lign. – er også eksempler herpå.

 6. Der er vel kun en måde man kan ændre den slags. Der vel at stille op i politik. Men kan vel brokke sig og lave lige så mange underskrift indsamlinger som man vi, det ændre ikke nået. Hyltoft er gået ind i politik og nogle har stemt på ham så har han vel RET til at gøre som han syndes.

  Hvis man ikke kan lide hvad han laver og tinker må man jo gøre nået, bare at brokke sig hjælper nok ikke på andet en ens samvittighed …

  Og skulle han få magten vil der vel dukke en anden radio kanal op med det gode musik, der skal jo forandringer til for at nå nye niveauer!

 7. Det mest bizarre er dog at partiets vanvittige holdninger overhovedet bliver regnet med og taget seriøst. Der må være ikke så få anstændige mennesker på højrefløjen, som føler skam over V/K’s blåstemplende samarbejde med DF.

  Og Hyltoft, Karen Jespersen, Mogens Camre……hvad sker der lige for de gamle socialdemokrater?

 8. Hyltofts udfald mod rockmusik og P3 er ikke nye. Omkring årtusindskiftet var han fremme med samme synspunkter. Der var han bare ikke interessant, selv om udfaldene var ligeså vanvittige, for da var han stadig medlem af socialdemokratiet. Det parti, hvis kulturpolitik han havde en vis indflydelse på for mange år siden.
  Nu repræsenterer han så DF og så bliver han lige pludselig interessant. Jeg synes, at det parti får langt større opmærksomhed, end det fortjener.

 9. Jeg finder normalt sammenligninger mellem fascisme/nazisme og Dansk Folkepartisme smagløse, fordrejede og håbløst ukorrekte. I den her sammenhæng kan jeg dog høre mere end et hysterisk ekko af Goebbels i Hyltofts afsindinge udladninger, som ikke lader nazisternes forestillinger om ‘Entartete Kunst’ meget tilbage.
  Derfor giver dit indlæg ingen mening for mig, trash.

 10. Ja, man kan da sige meget om ham Ole Hyltoft. Men en ting er da befriende med ham: om man kan lide ham eller ej, så tør han komme med sine holdninger, så man har noget at forholde sig til. De fleste andre politikere tør ikke have en holdning, før der er lavet en meningsmåling. Og har de endelig en holdning, er den så vattet, at ingen ved, hvad de mener.

  Så jeg synes: flere af Ole Hyltoft slags, så det giver mening at stemme!

 11. Nej-nej, Jesper Langballe var præst i Thorning, Pia Larsen boede i Almind, 15 minutters kørsel på Vejle/Viborg-hovedvejen længere mod nord.

 12. Vi befinder os i et land som i de fleste af sine borgeres bevidsthed er demokratisk, oplyst og civiliseret – og er det vel heldigvis osse stadigt. Alligevel kan man opleve nationens folkevalgte leder invitere til partifest i embedsboligen på Statsministeriets brevpapir, mens han underminerer netop den ytringsfrihed, som han så nidkært forsvarede for just et år siden. Læg dertil at tidligere omtalte sognepræst fra Thorning (!) som en anden kommissær kontrollerer midlerne til islamforskning og har sat sig tungt på erindringspolitikken vedr. de sidste 50 år.

  Armslængdeprincip? Borgerlig anstændighed? F*** det – prøv B.A.N.A.N.R.E.P.U.B.L.I.K… Alt imens dette står på strækker folks almindelige forargelse sig sjældent længere end en TV-Avis’ tid..

  I det mindste vi har rock’n’roll!

 13. Hvor indskrænket hand end er, ham Ole Hyltoft, så er hans tilstedeværelse i DRs bestyrelse dog et resultat af en demokratisk proces.

  Jeg finder det langt mere bekymrende at vores statsminister på ægte Berlusconi-manér nu forsøger at tage direkte kontrol over den journalistiske linie i DR. DET er virkelig skræmmende, hvis man tænker lidt over det …

 14. Jeg så sidste år Katrine Winkel Holm i en tv-duel mod Mikael Rothstein. Det var i sandhed Skønheden mod Udyret. Mikael Rothstein var skønheden.

  Man fik samtidig bekræftet at Katrine W. ikke er helt så venstreorienteret som sin far.

 15. Synes det er vel skrapt at mistænkeliggøre folk på baggrund af deres fædrende ophav. Der findes angiveligt en del nu eksilerede lillebysbørn i dronningeriget som har fået en ofte ublid medfart på den konto igennem opvæksten.
  Jeg er sådan set ikke uenig i substansen, Pastor – men det skulle være relativt let at angribe Katrine Winkel Holm på sagligt grundlag..

 16. Så enkelt er det heldigvis ikke altid. Kendte Jesper Langballes datter da jeg boede i Viborg og hun var helt okay, slet ikke som sin rabiate far.

 17. Tal om negativ social arv, hvis ens fader er Krarup…Man burde ved fødselen allerede havde haft de sociale myndigheder indkaldt!

 18. Et andet interessant medlem af DRs bestyrelse er Katrine Winkel Holm, udpeget af Brian Mikkelsen. Hendes far er ingen ringere end Søren Krarup.

 19. Jeg vil gå lidt videre. Det er en katastrofe at en mand som Hyltofts parti kan vælges ind i selveste Folketinget. Hvordan pokker forventes det, at man kan drive et bare nogenlunde hæderligt land, når dets øverste beslutningsorgan præges så skamferende som tilfældet er af Hyltofts partis Morten Korch-rindalistiske, verdensforkrækkede, nationalegoistiske holdninger?

  At de så heller ikke kan li’ rocknroll i det parti er sgu’ en lettelse – thank god!

 20. At dømme efter citatet glæder Hyltoft sig ikke videre over gendannelsen af Rage Against The Machine.

  Men ellers skal jeg ikke kloge mig videre på rockmusikkens potentiale som samfundsforandrende kraft.

  Til gengæld vil jeg gerne gøre mig til talsmand for, at det er en katastrofe, at en mand som Hyltoft kan vælges ind i bestyrelsen for Danmarks største mediehus. Hvordan pokker forventes det, at man kan drive en professionel virksomhed, når virksomhedens øverste beslutningsorgan omfatter folk som Hyltoft? Et par dage før hans indtræden i bestyrelsen, havde han denne kronik i Jyllandsposten:

  http://www.ole-hyltoft.dk/art0112.htm

  Sikke en programerklæring.

  Hvis det er, hvad Hyltoft kan bidrage med til bestyrelsen, må man jo tage sig til hovedet. Jeg synes, det er skræmmende læsning. Har han sat sig ind i P3’s profil, målgruppe eller noget som helst andet? Ved han det mindste om at drive medievirksomhed?

  I det mindste kan man håbe, at han med tiden finder ud af at stille sin radio over på P4….

Skriv et svar