Det skete virkelig


Her John Lennon’s setliste fra de 2 Beatles-shows i KB-hallen, juni 1964. Lovende ser den ud, ikke mindst med raket-fantastiske “Twist & Shout” som næstsidste nummer, efterfulgt af speedraceren “Long Tall Sally”, den med “we’re gonna have some fun tonight”-outroen. Amerikaneren Daniel Johnston har for få år siden skrevet en ret uforglemmelig Fab4-tribute ved navn “Beatles”. Aner ikke hvordan sangen lyder, men det er næsten også ligemeget med de ord:

When I was born in ’61
They already had a hit
They worked so hard and they
Made it too
They really were very good
They deserved all their success
They earned it yes they did they didn’t
Buy their respect
And everybody wanted to be like them
Everybody wanted to be the Beatles
And I really wanted to be like him
But he died
A legendary rock group
Like history now to read
Like a magical fairy tale that’s hard to believe
But it really did happen
Four lads who shook the world
God bless them for what they done
God bless them for what they done

© Daniel Johnston

PS – Tingene hænger sammen ude i verden; Henrik Hall’s bror var i KB-hallen den aften! Og man havde kunne købe billetter fra og med den søndag jeg blev født…

10 tanker om “Det skete virkelig”

  1. Lennon blev faktisk klippet korthåret den 20 januar 1970 i en lade på en gård i en eller anden nordjysk by der hedder Vust, mens han var på besøg hos Aage Rosendahl fra Verdensuniversitet. Klipningen blev foretaget af den da 27 årige frisør Aase Haukrogh. Se dét er viden man kan bruge til noget 🙂

  2. Bare en anekdote: Da Lennon var i Thy så min onkel ham komme ud fra frisøren i Aalborg. Desværre fik han (altså min onkel) hverken autograf eller foto af den langhårede mand…og hvad Lennon skulle ved frisøren med den manke melder historien heller ikke noget om!….

  3. Helt og aldeles of topic selvom det udspringer fra samme by – det bliver rigtig spændende at se Agger i rødt!

  4. Interessant, at de tilsyneladende spillede en tidlig udgave af en af de bedste sange på den seneste Franz Ferdinand-plade.

  5. For ganske nylig var der Beatles aften på svensk TV. Et af programmerne var en dokumentar om Pete Best, der var trommeslager i Beatles fra ’58 til ’62, hvor han blev fyret af manager Brian Epstein. Den officelle grund var at han ikke var dygtig nok. En mand fra pladeselskabet fortalte, at han havde bedt Mr. Best om at spille en kompliceret rytme, hvilket ikke var gået så godt. Han kunne i dag smilende berette, at han skam udmærket vidste, at heller ikke Ringo magtede at spille dette. Den uofficielle årsag til fyringen skulle angiveligt have været, at Pete Best var mere populær hos pigerne end de tre andre. Det interessante ved udsendelsen var, at iagttage Pete Best i dag sidde og sige, at han skam var kommet over det fuldstændigt og ikke længere var bitter. Det lyste ud af ham, at den fyring havde fyldt hans tanker i hvert eneste sekund siden maj 1962.

  6. 10 sange på ca. 2 minutter hver… Jeg håber ikke at Henrik Halls bror skulle på toilettet under koncerten!

Skriv et svar