When saturday comes

Britain Soccer Premier League

Liverpool-tilhængere skal i disse uger vende sig til at klubbens europæiske kampe fra nu  af afvikles på torsdage, Europa League-turneringens spilledag, små 24 kostbare og prestigeforladte timer væk fra Champions League. Og også i den hjemlige liga er der ting der skal revurderes, såsom f.eks. hvilke engelske klubber der nu er de egentlige og nye hovedmodstandere, som herfra skal holdes øje med.

Når Manchester United møder Aston Violla sent lørdag eftermiddag, er det således udeholdets eventuelle pointtab der er vigtigst for Liverpool. Hjertet kan selvfølgelig ikke unde United nogen sejr, men rationel tankegang når hurtigt til, at det ikke er dem fra Old Trafford eller Chelsea der kæmpes med nu, men lige-ved-og-næsten-holdene Aston Villa, Manchester City og Tottenham. Det tjener Liverpool bedst hvis United slår Villa, for målet er ikke længere det forjættede mesterskab, men udelukkende at få en 4. plads, som kan give CL-deltagelse igen næste sæson.

Man kan da så kun håbe Chelsea på den lange bane vinder duellen om førstepladsen, så United ikke overhaler de røde i antal vundne mesterskaber, men det vil fra nu af kun være en sekundær distraktion i forhold til Liverpool’s egen kamp, der handler om – før det snart bliver for sent – at få et hurtigt, flydende og vindende spil på gang, Forleden mod Fiorentina var endnu en spildt mulighed i den retning. Aftenens mest positive ting var Fernando Torres’ længe ventede tilbagekomst efter endt skade. I hans halve time på Anfield var det mærkbart, hvor meget farligere hjemmeholdet pludselig fremstod.

Aquilani var endnu et plus, der lover godt for den hidtil så idefattige midtbane. Har skrevet pænt meget her om stakkels Lucas, desværre intet positivt. Solid holdspiller, javist, men aldrig en der, ialfald udfra hvad han hidtil har vist, ville stå en kinamands chance i Chelsea, ManU eller Arsenal. Ja, selv hos Gunners, der også er ude i negativ bølgegang lige nu, ville Arsene Wenger vel ikke kunne se de kvaliteter, der lige nu giver Lucas’ startplads uge efter uge i Liverpool.

Det er meget, meget interessant hvem af de to Benitez udtager på søndag. Hans uspektakulære men pligtopfyldende brasilianer, eller den Liverpool-ubeskrevne italieneske star, som hidtil er blevet beskyttet i en grad, så kommende modstandere må tro hans ben er lavet af glas. Det valg kan blive altafgørende i en match, hvor Liverpool vil forsøge at kopiere indsatsen fra hjemmesejren mod Manchester United, der ikke mindst kom via en hidsig boldjagt over hele banen.

Selv små børn ved, Arsenal ikke er verdens lys under moderat fysisk pres, samt at klubbens mange elegante spillere kun er halvt så gode uden bold som med. Omvendt er søndagens hjemmehold langt nede i selvtillid omkring at kunne forsvare sig bare nogenlunde hæderligt. Begge de to vaklende klubber må og SKAL vinde den kamp – det kan kun blive sindsoprivende!

Bolton – Manchester City, lørdag, kl. 16.00
Tottenham – Wolverhampton, lørdag, kl. 16.00
Manchester United – Aston Villa, lørdag, kl. 18.30
Liverpool – Arsenal, søndag, kl. 17.00, Canal+/downthelocal

3 tanker om “When saturday comes”

  1. Dear Santa… I don’t want a lot for Christmas – There’s just one thing I need – I don’t care about the presents – Underneath the Christmas tree – I just want my team to win – More than you could ever know – Make my wish come true – Three points for Stevie and his crew!!

  2. Er der nogen her på sitet, som kan anbefale et bureau, som tilbyder fodboldrejser. Vil invitere broder og nevø med til den ultimative oplevelse på Anfield og helst med afgang fra Esbjerg – alternativ Billund.

    Så hvis nogen kan anbefale et fodboldrejse-bureau, så smid gerne et link.!

    På forhånd tak 🙂

    * You’ll Never Walk Alone *

Skriv et svar