De brændte i København

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-therm.jpg

Der var sirener i gaderne og slag ude på Nørrebro, mens Pastoren og jeg sent lørdag eftermiddag – over telefon – tog en længere samtale, om vores syn på årets danske og udenlandske plader. Den snak vil Pastoren sætte op på siden her et par dage før jul, men allerede nu kan jeg tilstå, at amerikanske The Thermals ialfald er at finde på listen over favoritter i år. Og lørdag aften gav netop The Thermals et aldeles fremragende show på Christianias langt fra fulde Loppen, hvis målgruppe-publikum for lige denne koncert sikkert var låst inde i Ungdomshuset. Her er hvad blev skudt afsted på en vild aften, der på baggrund af dagens frustrerende hændelser i København var som skabt for denne intense, disciplinerede, skarpe punk rock af allerbedste slags:

St. Rosa And The Swallows
A Passing Feeling
Brace And Break
I Might Need You To Kill
An Ear For Baby
Born Dead
How We Know
A Stare Like Yours
No Culture Icons
Here Is Your Future
Let Your Earth Quake, Baby
Our Trip
Every Stitch
Power Doesn’t Run On Nothing
Back To Gray
Pillar Of Salt
Returning To The Fold
+ + +
God And Country
Everything Thermals
Top Of The Earth
It’s Trivia

4 tanker om “De brændte i København”

 1. De spillede så højt for at overdøve gadekampene og sirenerne fra Prinsessegade, på lydmandens opfordring. Publikum opdagede heldigvis ikke noget, og der var ikke andet end en forladt kampzone tilbage da koncerten var slut. Bandet selv var på vej ud for at tage del i optøjerne (på demonstranternes side, vel at mærke) før koncerten startede, men deres tourmanager fik dem til at holde sig indenfor.

  Min favorit er deres seneste plade, dog har jeg ikke nærlyttet de andre endnu, stiftede først bekendtskab med The Thermals til koncerten. Jeg håber de snart kommer tilbage igen.

 2. Jeg kæmpede mig fra Nørrebro til Staden og nød også koncerten, der dog var alt, ALT for høj. Jeg plejer ikke at være sart med den slags, men jeg tror, at anlægget kørte på noget nær fuld styrke. Sangene havde det desuden lidt med at flyde sammen, men ellers var der god energi.

  Jeg var ikke klar over, at The Thermals var så unge – ellers så de bare sådan ud?

 3. Ja, det var den der fik mig ind på Thermals. Fik først senere fat på debuten More Parts Per Million (med “No Culture Icons”-singlen).

  Ved ikke om du har dem, hvis ikke kan begge kun anbefales uforbeholdent!

 4. Ja det var sgu en dejlig koncert. Også dejligt at se et band der ikke har tænkt visuel fremtoning ned i mindste detalje.

  Loppen i er det hele taget det største tab, Christiania ville lide ved en normalisering.

  Kender du forresten Fuckin A-pladen med dem ?

Skriv et svar