Sidste weekend med Slagterne

Jens Unmack & Slagterne har to aftener tilbage på forårets Aftenland Express Tour. De falder begge i Midtjylland denne weekend. Kom ud og bliv belønnet!

shea3.jpg
04/05: Viborg, Paletten
05/05: Randers, Von Hatten

97 tanker om “Sidste weekend med Slagterne”

 1. For pokker da, deler Jens fødselsdag med Martin Hall? Der kan man bare se. Følgende er fra Fyens Stiftstidende, jeg lægger det her i stedet for at linke for links til fyens.dk bliver hurtigt uaktuelle.

  Flygtning i sit eget land
  Jens Unmack er flygtet hele sit liv. Fra tæsk, ensretning og det, han kalder det bekymrende danske samfund

  Af Troels Donnerborg

  Jeg gik i skole fem kilometer fra Dollerup i en by, der hedder Hald Ege. Der var ikke mere end 300 indbyggere. Og man kunne mærke den store jyske stilhed.

  Det er en sindsstemning. Mine forældre var flyttet dertil fra Roskilde, da jeg skulle i 2. klasse.

  Og jeg var altid ham københavneren, som man er, når man kommer fra Sjælland og flytter til Jylland i en tidlig klasse. Jeg var ham fra Kjøvenhavn. Og ham som de grinede af i skolen, fordi jeg sagde “jeg” og ikke “a”. Jeg begyndte at interessere mig for musik og faldt for det der punk rock fra England. Det var der ikke andre, der gjorde. De hørte soundtracket fra Grease og Shubidua og Smokie og Bay City Rollers. You name them.
  Mest til Bowie
  Jeg syntes, det var noget bøssemusik. Ikke et ondt ord om bøsser. Men det var underligt gennemsigtig musik, som jeg ikke kunne bruge til noget. Så ville jeg hellere høre Bowie, som i virkeligheden var bøssemusik.

  Jeg følte mig meget udenfor. De andre var søde og flinke mod mig, det var ikke det. Jeg følte bare, at der var noget helt anderledes ved mig i den måde, jeg tænkte på og reflekterede over tingene på.

  Ikke at jeg var et offer. Jeg havde da flere roller, og var anfører på lilleput- og drengeholdet i fodbold. Men jeg tog også rollen som punker, der gik med sikkerhedsnåle i bukserne. Små ting, som blev taget som superprovokerende dengang. Så fik man slag. Det gjorde man. Men man overlever. Man venter på, at man bliver stor nok til, at man får vinger og kan flyve hjemmefra. Det var det, jeg gjorde. Jeg vidste, at jeg på et tidspunkt skulle hjemmefra, og at jeg nok ikke skulle have den der traktorføreruddannelse inde i Viborg. Ikke et ondt ord om traktorførere.

  Men det var sådan noget, mine kammerater ville. Deres drømme var at blive langturs-chauffører og landbrugsmedhjælpere, mens min var at blive popstjerne i København. Jeg vidste i hvert fald, at jeg måtte lave noget med fodbold eller musik, for det var det eneste, der interesserede mig. Samme år, som jeg var fyldt 18, fløj jeg. Tog flyet fra Karup til København. Bare for at skifte spor. For at se hvordan det var. Og for at opleve verden. Jeg havde hørt vinden suse og træerne svaje frem og tilbage hele min ungdom, og nu tænkte jeg, at jeg ville have nogle skorstene, noget trafik, nogle højhuse, en masse mennesker og følelsen af at være helt anonym.
  Ind i punkbølgen
  Jeg var virkelig heldig at falde ind i den der punkbølge, hvor det ikke var, hvad du kunne, men hvad du gjorde, der betød noget. For jeg kunne ingenting. Jeg kunne ikke synge rent. Jeg kunne ikke tage tre akkorder på en guitar. Jeg startede på et neandertallavt niveau. Og det var kun viljen, der gjorde forskellen.

  Vi havde hørt Gasolin’ op gennem halvfjerdserne, og de fik København til at virke som et eventyr. En stor roman, der bare ventede på at blive læst i.

  Jeg tænkte: “Wow den by måtte jeg opleve”. Og det var ligesom, jeg var vokset op ude på sletten i Kenya og nu ankom til Nairobi. Jeg fik en lille et-værelses i Kastrup, hvor vi boede i tre-fire måneder, tre jyske imigranter. Tre jyske indvandrere boede vi der, med udsigt over lufthavnen og flyafgange hvert femte minut ud for altanen. Der lugtede af flybrændstof i hele lejligheden. Og vi kunne gå ned på grillbaren og købe rigtig dårlig mad og vi kunne lave kæmpe bowler med spaghetti. Et kilo spaghetti med thousand island dressing på!
  De afstukne rammer
  Bare det at kunne forrådne sig selv af egen fri vilje. Det var fedt. Drikke sig fuld hver aften og stå op og gå på arbejde med ondt i hovedet og gøre det samme næste aften. Det er sjovt, at vi de sidste 10 år har dyrket det individuelle og taler om, at individet skal stråle. For vi gør det kun inden for afstukne rammer. Vi siger: Få dig en uddannelse, ryg ikke hash, spis sundt og start din opsparing nu, så du kan have penge, når du er 60. Vi laver låneordninger og forsikringer og beskytter os i hoved og røv. Og jeg tror, Danmark er et af de lande i verden, hvor befolkningen bruger flest timer på at bekymre sig.

  Jeg synes ikke, tilværelsen skal være baseret på frygt. Jeg tror derimod, man har behov for en gruppe mennesker, som man kan spejle sig i, og som opfatter verden lidt på samme måde som en selv. Man har brug for en kultur, som man kan synke ned i sammen med andre, som nu i Ungdomshusets tilfælde eller som spejdere, der har behov for, at der er en spejderklub.
  Totalt splittet
  Spejder interesserede mig bare ikke en skid. Jeg syntes, det var latterligt. Men sådan er vi forskellige. Vi har forskellige behov, og man er nødt til at læse sig selv, før man ved, hvor det er, man skal hen, og hvor man hører til. Jeg har det jo sådan, at når jeg er København, så er det i Jylland mine rødder er, og når jeg er Jylland, er jeg ham københavneren. Jeg er splittet. Jeg er fremmed over alt – eller hjemme over alt.

  En flygtning.

  Jamen det er jo det, jeg er.

 2. Tillykke får du også herfra Frederiksberg eksilet.

  Ærgerligt man ikke kan være med til at fejre dig i Kolding i aften, men vi må så bare give den ekstra gas lørdag.

 3. I aften er der dømt stor musik og showtime. Det bliver helt perfekt, det bliver fantastsik nu, det bliver vidunderligt…
  Iiih, jeg har set frem til denne dag.

  Og tillykke med dagen til dig og ikke mindst til min lillebror, som bliver 16 idag – Ham må jeg fejre i morgen
  🙂

  Vi ses i aften.

 4. Jamen også til lykke her fra det midtsjællandske. Ser frem til endnu en FANtastisk koncert på lørdag.

 5. Tillykke med fødselsdagen Jens!! Er du mon så ikke ved at være for gammel til at synge om hvor forfærdeligt det var at vokse op i Dollerup Bakker? 🙂

  Vi ses i aftenland i Kolding. Jeg har lokket babysitteren til at overnatte, og har selv taget fri fra arbejde i morgen, så kom bare an med en rekordlang koncert!

 6. og er endelig ved at komme mig ovenpå weekendens roadtrip og koncerter.

  og kan jo kun sige tak til alle involverede, på scenen som i bilen.

  super weekend.

  vi ses i Vega!

 7. Til gengæld har Nordjyske haft hånden godt nede i stjerneposen og smider fem ud af seks for koncerten på Stud.huset i Aalborg Midt.

  “Man kan ikke spille gode koncerter uden gode sange. Det måtte Jens Unmack sande, sidst han var i Aalborg.
  Men lørdag tog Unmack & Slagterne storslået revanche. På den hårde, kompromisløse måde. Med det fabelagtige ”Aftenland Express”-album i bagagen kløvede bandet Aalborg midt over – ganske enkelt….

  ….Klarsynet havde Unmack fjernet nogle af de mere stille og atypiske sange fra sætlisten og fokuserede på at give os en skarp og gennemført rock’n’roll-koncert. Det fik vi. Med en Unmack i topform, der ikke var bange for at løbe ud ad tangenter mellem numrene og gerne gik i clinch med de største brægehoveder blandt publikum…

  …På en aften, hvor Unmack atter trådte i karakter som det ikoniserede københavnerudskud på den jyske hede – en rolle, vi næsten er blevet trætte af, men som fungerer for ham – og indledningsvist truede med en lang koncert for at prøve det nye materiale af.
  Det blev nu ”kun” til syv kvarter. Men hvilke syv….”

  ENJOY!!!

 8. Thomas Treo giver turnéstarten i 8000 C tre stjerner

  “….I aftes startede Unmack turné i forlængelse af sit brogede andet album, ’Aftenland Express’, og på et velbesøgt VoxHall i Århus lignede han en mand, der havde svært ved at leve op til rollen som dansk pops revsende ypperstepræst.
  Det er i høj grad selvforskyldt, for den snart 43-årige viborgenser har aldrig skrevet sange, der kan matche hans dramatiske sangforedrag og højtsvævende ambitioner, og igen i går stod man tilbage med en underlig fornemmelse af at være til bønnemøde i en sekt for de for længst frelste…..

  Unmacks insisterende fraseringer bliver enerverende i længden, og de er mere Poul Krebs end Paul Weller, men poeten er garant for et gedigent enderim, og bare det at han i det mindste forsøger at gøre en forskel, fortjener unægtelig respekt i dagens sørgeligt bovlamme showbiz.
  Evnerne står simpelt hen bare ikke mål med intentionerne, men mens vi er nogle, der heller ikke så lyset i denne omgang, så kan menigheden roligt købe billet til et af de næste stop på korstoget, for alt er på godt og ondt, som det plejer i Unmacks univers….”

 9. Midt i august (17.8) er Jens & Slagterne headlinere på Charlottenlund Fort.

  Mew, Kashmir, The Raveonettes, Trentemøller, Mikael Simpson og Oh No Ono står for opvarmningen…

 10. Jens, tak for en vidunderlig koncert på Voxhall i fredags! Hvilket fantastisk orkester du har bag dig – hele vejen rundt. Det var helt på niveau med de allerbedste LS-koncerter, som jeg har oplevet i Århus.

  Med hensyn til hvilken sang der passer bedst på DKs svar på Leeds Utd, må jeg efter dagens resultat erkende at du har så evigt ret. Det er svært at tro på Happy Ending, når man er bagud 0-3 inden der er spillet 7 minutter og tilmed får to nøglespillere vist ud, så de har karantæne i de kommende kampe. Næh, vi har mistet mere end I nogensinde får … 🙁

 11. og jeg vil til Erlings kommentar tilføje at det er et godt hold der er samlet til begivenheden. ligeså godt musikalsk hold Kaptajn Unmack stiller med, ligeså godt hold på fan siden støtter vi op med.

 12. Vi fik en aflysning af Moi C i Pumpehuset i påsken. Men jeg får dem alligevel ikke set i Tivoli i morgen aften.

  For da står den på JU & Slagterne i Smilets By! Vi ses i Aftenland!

 13. Om små 26 timer starter “Aftenland Express Roadtrip 2007” fra det midtsjællandske, hvorefter en fyldt bil vil bevæge sig mod det jyske til forhåbentligt 2 super oplevelser. Hold venstre spor frit!! Århus og Aalborg, here we come!!

 14. Og nu vi snakker P4, Tværs og dermed det elektriske barometer vil jeg anbefale københavnerne at lægge vejen forbi Tivoli i morgen og lægge øre til moi Caprice med Michael “Morrissey” Møller i front.

  Hørte dem på Voxhall i Smilets By i går, og det er en koncert, som jeg vil sætte i kategorien “rigtig godt”. Vi fik blandt andet “The Sound & The Silence”, der storhittede på Det Elektriske Barometer for nogle år siden og ikke mindst “To The Lighthouse” endnu en gang i en wunderbar afdæmpet udgave!

  ENJOY!!!

 15. P4- i tidens toneklang, som det hed i gamle dage om ungdomsradioen (…Jeg går helt tilbage til dit rum i 1979
  Du sidder på din seng søndag aften og hører tværs..). Nu er P4 en kanal for de voksne, men det skal ikke komme dem til skamme, når de spiller det ene nummer efter det andet fra Afterland Express.

  Normalt er radiostationer så uopfindsomme, at de kun spiller et nummer af gangen, når det passer med, hvad der er singleudspillet fra pladeselskabet.

  Men jeg har på det seneste hørt både Coke Lovebirds, Louise Siger, Aftenland og Hele vejen fra Mandalay om morgenen på P4. Også efter Unmack havde ugens album i æteren. Det er fantastisk.

  Så i virkeligheden er P4 faktisk stadigvæk i tidens toneklang. Nu ikke kun søndag aften, men også hverdagsgrå morgenener….

 16. off topic….Jens, er du helt gået af fodbolden for tiden? Eller venter du til semibraget mod Chelsea inden dine tanker om meresypool kommer på skrift?

  The Real Worlds Club vandt igår en heltrist kamo mod lidet lidenskabelige og feslige `Boro og næste års CHL deltagelse skulle snart være sikker…I næste uge, venter som skrevet før semfinalebrag mod de blå fra London, som siden sidst vi mødtes til sådan en forestilling har kørt musik non stop om Garcia`s (He drinks sangria) mulige mål…Så det bliver en nervepirrende onsdag og i horisonton venter, MÅSKE en kommende finale mod Manchester United…Puha…

  Ellers ses vi på lørdag i Aalborg midt!

 17. Vi skal simnpelthen have Louise Siger….

  Når nu Love Shop af uvisse årsager gennem mange år forsømte at spille et af deres bedste numre “21”, må vi høre “altid sommer” i en anden og også ganske smuk forklædning…

 18. Hvis vi ikke får JHMMEDNHH så skulle jeg blive noget overrasket. Og skuffet. For det er et kongenummer. Nu sover de på TV ville jeg også gerne høre live, men det kan være det falder for kniven.
  Mon Jens misser chancen for at lege reggaestjerne med Louise i hånden? Tvivler.

 19. Kære Morten K

  Tjek din mail og din telefon, hvis du stadig vil med på Aftenland Express Roadtrip

 20. Hey Jens
  Mens vi venter.. Kan du så bekræfte, at du og Hall giver den gas på kor på et nyt track med “Death to Frank Ziyanak”??
  Vi ses til storhed på fredag i Smilets By, hvor vi (læs: jeg) er mere end glade for en andenplads… Ahhh..

 21. Så er der under en uge tilbage før Aftenturen rammer 9000 og jeg synes det kunne være lidt sjovt med en gættekonkurrence. Der er ingen præmier, udover æren..

  Gæt på følgende:

  1) Hvilke numre spilles?

  2) Hvad er åbningsnummeret?

  3) Hvilket nummer afslutter sættet?

  4) Første x-tranummer?

  5 Allersideste nummer?

  Her er mine gæt:

  1) Hele AE minus “Ensomt tog” , “Manderlay”, “Nu sover de på tv” , “Slagterne” “Jeg har mistet mere…”Hvem skulle have troet” og “Louise”

  Fra “Vejen Hjem” gætter jeg på “Født på en søndag”, “Happy Ending” og “invitation”

  LS numre: “Alle har en drøm at befri” , “Love goes on” og “Stalingrad”

  2) Showtime

  3) Love goes on forever

  4) Sidste sang for os

  5) Alle har en drøm

 22. Har desværre ikke haft tid før, men efter snart 3 uger med pladen vil jeg også gerne råbe med i koret om, at det er en rigtig god plade, Jens. Den er hørt på anlægget, i ipoden, alene og sammen med kærsten.

  Der lægges stærkt ud med “Film vi har set”, der vugger af sted på en fantastisk pianorundgang. Videre til den “wall of sound” agtige “Coke lovebirds” og klassik Unmack sangskrivning på “Holiday Inn”. Den smukke “Her kommer stilhed” gør indledningen på pladen fuldendt.
  Videre møder vi den finurlige “Louise siger” den stemningsfulde “København i dine øjne” og ikke mindst “Survival kit” med alle dens hints tilbage i tiden.
  Den bidske “Satans yngel” fører os over i “Nu sover de på TV” med det sejt huggende riff, inden pladens i mine øjne største hit “Showtime” med de indlagte fantastiske pianostykker. Den dystre “Slagterne” følges op af endnu et par popperler i “Aftenland” og “Jeg har mistet…” inden den lidt for fortænkte afslutning med “Sidste sang..”

  Alt i alt er det en fremragende plade, som vil være mit soundtrack i en rum tid fremover.
  Hvor Rune Kjeldsen var stjernen blandt musikerne på “Vejen hjem…”, så er det i høj grad Mikkel Damgaard, der stjæler billedet på denne plade.

  Jeg glæder mig til koncertstarten i Århus, afslutningen i Randers og forhåbentlig de koncerter, der også kommer til efteråret, ikke…

 23. Hey Anders Lai. Er netop kommet hjem fra Berlin… Og ser dit indlæg – at Modest Mouse kommer forbi voxhall. Men hvorfor kan jeg hverken se det på deres hjemmeide eller Voxhall’s…??? Vil så gerne at det er rigtigt, hvad du skriver…

 24. Hehe God stil Morten, godt li du laver sammenligninger med en fodbold kamp og plade 😀

  men ja Holiday Inn og Satans Yngel er to fantastiske numre.
  værste er at hver gang præcis Santanas Yngel kommer i mine hørebøffer skråler jeg altså med. og for folk på gaden kan ordet SATAN skræmme en del 😀

 25. Lai: skulle også undre mig om du ikke faldt til Mandalay i sidste ende. Som den ” I den nye by” søskende den er. 🙂

 26. Jamen, det holder jo generelt.
  En af dem der har et speciel plads i mit hjerte, dog stadig værende langt fra favoritstatus – er Holiday Inn. 7 måneder i en tindåse af samme navn i Pasila, Helsinki(aka Helsinkis svar på ØstBerlin ifølge de lokale ) giver alt for mange associationer til at det nummer bare kører forbi upåagtet.

  I en mere generel sammenhæng, er jeg så den eneste der kan høre Perned og Kent i Jeg har mistet mere end du nogensinde får? Dog stadig værende ubetinget Jens U.
  Et kongestort nummer uanset. Kæmpe…kæmpe….stort.

  Nu sover de på Tv er også en perle.

  Satans Yngel bekræfter mig gang på gang i at jeg venter med længsel på en plade med mere plads til vrede/skuffede Jens. For det nummer rykker 100%. Hver gang det går i højtalerne eller lyttebøfferne er jeg klar til at rive alt ned omkring mig.

  Som Utd mod Roma er det kun et spørgsmål om der er nogen der trækker et 9-tal i flokken af 10-taller. Og så er der måske en enkelt Kieron Richardson på banen – men det ødelægger intet i det store billede.

 27. Jeg indrømmer nødigt, når jeg (en sjælden gang) tager fejl, men i dette tilfælde er det vist på sin plads.

  Jeg har på denne ret så nærværende side udtalt min antipati i forhold til “Hele Vejen til Mandalay”. Det skal jeg beklage. Efter utallige gennemlytninger må jeg tage mine ord i mig igen. Den holder jo…

 28. Hep Yugo Star
  Sæt et kryds den 13. september der kommer de forbi Studenterhus Aarhus.
  Gad vide hvad moi Caprice gør – de skulle jo “låne” guitaristen fra Murder..

 29. Yep – Johnny Marr på Voxhall!

  Til gengæld kommer Murder ikke med som opvarmere for Moi Caprice på onsdag – det skal åbenbart ikke lykkes mig at se dem!

 30. så er den sidste anmeldelse vist på banen – en temmelig forvirrende af slagsen:

  Undertoner

  a.lai @ ulla henningsen-pladen er rykket til efteråret.

 31. Til U-supportere der ikke kan vente til VEGA

  Her i Ringsted overvejer vi kraftigt at starte touren sammen med Unmack og Slagterne på Voxhall d. 20/4-2007 og eventuelt fortsætte til Studenterhuset d. 21/4-2007 og ville derfor høre, om der er nogen, der ville med. Der er 2 ledige pladser i bilen. Kast en mail hvis du/I er interesseret – erling@242.dk

 32. UNMACK GOES ULLA HENNINGSEN

  Auditorium udsender den 30. april den danske sangerinde og skuespillerinde Ulla Henningsens første dansksprogede album siden kæmpesuccesen ”Kald Mig Liva”.

  Det nye album byder rundhåndet på en række af Ulla Henningsens versioner af klassiske danske og udenlandske poptracks krydret med nogle af de mere oversete, men intense, tracks.

  Alle engelsk-sprogede sange er oversat til dansk af Nikolaj Nørlund og Jens Unmack
  Herlighederne er produceret af Nikolaj Nørlund og blandt musikerne finder man fx Jonas Struck (Swan Lee), Anders Christensen og Jakob Høyer (begge Raveonettes og Rhonda Harris) samt både stryger og blæsersektioner.

 33. har været nede med sygdom her i påsken – total nedern måde at tilbringe sin ferie på – så har fået hørt en del musik.
  og må indrømme jeg har opdaget endnu en perle på Aftenland Express.

  Holiday Inn. den sang er bare… ja. smuk.

  tror som nævnt andetsteds af anden bruger, det her er dit bedste album ever Jens. var ikke helt galt på den da jeg predicted vi muligvis var inn for et af de bedste Unmack værker ever. (godt vel, lige et par uger før udgivelsen sagde jeg det mener jeg)

 34. Yo Jens,

  Begivenheder i min private verden har sat mig lidt tilbage med hensyn til at lytte til AE, men nu er jeg ved at være på omdrejningshøjde. Stort tillykke med et fantastisk godt album! Det jo et sandt overflødighedshorn af gode sange. Ja faktisk er jeg på nuværende tidspunkt lige ved at synes, at det er det bedste album du nogensinde har lavet, og det siger jo ikke så lidt.

  Vi ses i Stemmernes Hal til en nødvendigvis temmelig lang koncert. 🙂

  Jeg ser frem!

 35. Weekendavisen giver notorisk ikke stjerner, men FLOT anmeldelse i dag:
  “På AE får han især luft under sangene, kærlighedens roadmovies og tabets akkorder, fordi han i netop denne tid, hvor alt krænges ud, kender den afgørende forskel på følsom og føleri”

 36. Seneste sang der har fanget mig er selve Aftenland sangen.

  forsvind i morgen – jeg ønsker selv jeg kan
  Gå ud i lyset – vi ses i Aftenland
  forsvind i morgen – der er kun kort
  til alle veje bort
  forsvind i morgen – vi ses i aftenland.

  det er poesi der freaking holder!!!

  dejlig sang at sidde og nyde på Fredeberg her i solen.

 37. anhjch: se mit indlæg lidt længere nede: jeg kan også høre The The’s Hank-fortolkning i “Ensomt Tog”. Hanky Panky er en fantastisk overset plade!

 38. “Ensomt tog,” som mange kredser om, kan jeg nu godt lide. For mig lyder den faktisk lidt som The Thes favntag med Hank Williams – og dét er jo ikke den værste reference.

 39. På Primal Screams andet album, der bare hedder Primal Scream og udkom i 1989, er der en sang, der hedder “I’m Losing More Than I’ll Ever Have”. Sangen findes også på USA-udgaven af Come Together-ep’en (som er der, jeg har den).

 40. Også her fra Vejle 1000 tak for den nye cd. Top 5 indtil videre er:

  1. Survival Kit (kunne den ikke blive sunget live sammen med Birgittelyst?)

  2. København i dine øjne

  3. Satans yngel (men tag lige den vilde udgave med live)

  4. Slagterne

  5. Louise siger

  Titlen “Jeg har mistet mere (end du nogensinde får)” lyder som noget Simpson kunne have fundet på. Hvad er det for en Primal Scream-sang der tales om i pastor-interviewet?

 41. Kære Jens, TAK er kun et fattigt ord. Det er en fantastisk skive du her har begået. Perler på en snor. Har lyttet skiven igennem ca. 15 gange nu, og den bliver bare bedre og bedre.

  Synes det er svært at pege på glas klare favoritter, omend de første 9 sange forekommer utroligt stærke. Af de sidste 8 er det “slagterne” – “Aftenland” – “JHMMEDNF” der holder klart bedst.

  Som kommentar til de mange indlæg vil jeg tilsutte mig dem der vender tommelfingeren en anelse nedad for “Ensomt tog” og opad for “Louise siger”… KLASSE.

  Men lidt malurt må der til – HVORFOR INGEN KONCERTER PÅ FYN???

 42. Jeg fik gennemlyttet grundigt hjem fra arbejde – er ikke enig med dem, der ikke kan lide “Ensomt tog”
  Den er da genial enspænderagtig og ordlyden “ensomt spor” siger alt om, at det lille søde nummer skiller sig mere ud fra de andre. Ikke ét nummer er ikke-favorit!

 43. Jens, for satan… genial skive! Den har endnu ikke bundfældet sig nok til at jeg kan slynge om mig med favoritter, men hvis jeg skal bedømme på de sange, der kværner løs i mit hoved, så er det “København i dine øjne”, “Coke Lovebirds”, “Hele vejen til Mandalay”, “Nu sover de på TV”, “Aftenland” og ikke at forglemme “Ensomt Tog”. I øvrigt bringer sidstnævnte sang salige minder om The The’s udgave af salig Hank Williams’ smukke “I Can’t Escape from You”. Har det noget på sig?

  Og forresten, sikken sød hund du har. Og velopdragen. Var den nytrimmet i aftenens anledning? Har selv haft to ruhårede foxterriere – may they rest in peace.

  Anyways, tak for billetten – det bliver fortsat en lang og spændende rejse med Expressen. Fred.

 44. Ja Jens U, tak for den nye skive – Den er fantastisk også selvom jeg hopper med på vognen om “Ensomt Tog” ikke lige er mig. Men resten af skiven, ja den er som skrevet ovenstående, allerede blevet et hit, her i Aalborg midt og vi glæder os til koncerten den 21!
  Du holder et et uhørt dansk top niveau på “Aftenland Express” især med så mange tunes og så mange stilretninger -hvis det var tiltænkt, ja så er det lykkes.

  Ummidelbare favoritter her på 4 dagen er: “Film Vi Har Set” – Hvilken start!, “Holiday In”, “Louise Siger”, “Mandalay”, “Kbh i dine øjne” og ny klassiskeren “Aftenland” – Der allerede har sneget sig ind på top 25 på Itunes, “Skovens Dybe Stille” er nr.1 efterfulgt af “Above The Clouds” med The Modfather Paul Weller.

  Også til dig skal der lyde et Kop sunget YNWA

 45. Nu må jeg også deltage i den stadig stigende strøm af kommentarer og roser til Jens. Det er jo en fantastisk dejlig plade, som kun vinder mere og mere ved hver gennemlytning. TILLYKKE med det !

  Jeg har haft en tendens til at høre kun de første 10 numre (så er jeg fremme på arbejdet :-D) flest gange, så de er alle gået rent ind og sidder lunt og godt i øregangen. Vil den næste tid fokusere mere på den sidste halvdel af pladen.
  Jeg kan slet ikke tilslutte mig at finde én favorit. Fornemmer mest at alle numrene har hver deres karakter og dybde, som er unik for lige netop det enkelte nummer. Stor plade! Glæder mig som et lille barn til at høre det hele live i Vega den 28. april ! ! !

 46. Skide god cd du har udgivet. Jeg er personlig mest vild med coke lovebids, københavn med dine øjne og satans yngel….Selv min 3 1/2 årige datter står og forsøger at synge med på coke lovebirds :o)

 47. Sad lige og havde en diskussion omkring Aftenland Express med en kammerat.

  og vi blev enige om…

  Hvis nephew har kunnet dominere sådan med deres plader, så bør Aftenland virkelig dominere i stor stil.

 48. hvis vi snakker om ikke favoritter så må jeg desværre hoppe på den vogn der ikke bryder sig om Ensomt tog. desværre Kaptajn U, den fungerer ikke for mig.
  Har dog fået en stor kærlighed til Survival Kit og Slagterne.

  Ved ikke får sådan nogle.. godfather soprano tanker omkring Slagterne. forestiller mig bare sangen som lydside til en dejlig gangster film opening. episk er det.

 49. Roxy, sad også lige og tænkte: “Satans Yngel var da vist lidt mere bombastisk da vi hørte den sidste år”. Har af samme grund nok en lidt større kærlighed til den version. Holder dog stadig.

 50. “Det er altid sommer” med samme frasering på “sommer” – er det den du mener Thomas? Jeg har bemærket det samme.

  Og jeg er helt enig i at Louise Siger er et af de absolut allerbedste numre på den nye plade:-)

 51. Tænk at man kan opleve tingene så forskelligt. Jeg kan ikke få nok af “Louise siger”. Det er min #1 lige nu. Og det er ikke kun fordi der er en reference til et af de smukkeste Love Shop-numre “21”…..

 52. Umiddelbar smuk plade! Er pt ved den 3. gennemlytning og holder allerede virkelig stort af “Film vi har set” – synes også “Satans Yngel” stadig fungerer, selvom der er pyntet lidt på indspilningen. Mon ikke der dukker flere lækkerier op efterhånden – sådan plejer det at være! Desværre indeholder pladen også det til dato suværent dårligste JU-nummer – nemlig “Louise siger”! Jeg får sq også gåsehud, men IKKE på den fede måde! Glæder mig til at høre det hele live på Voxhall d. 20/4. Ses dér!

 53. En stor rejse med Expressen er begyndt! Der er meget materiale at komme ind i. Indtil videre er følgende i heftigst rotation her:
  Film, Lovebirds, Holiday Inn, Mandalay, Survival Kit, Satans Yngel, Aftenland og Mistet. Ikke videre fokuseret, det indrømmer jeg, men gode ting tager jo tid, og det tager jeg mig gerne i selskab med AE!

  Satans Yngel er ganske rigtigt ikke er så bidsk, som den vi lærte at kende sidste år, men mon ikke der bliver fyret op for kedlerne igen til forårsturen? Mandalay får ikke så mange ord med på vejen her. Teksten sagde mig noget fra første gennemlytning. En stor sang, synes jeg.

  Endelig vil jeg lige i forlængelse af trabants indlæg nedenfor lige gøre reklame for http://www.last.fm. Jeg har i længere tid været et ensomt tog på et ensomt spor som gruppeleder for ‘Jens Unmack’. Nu har jeg så fået selskab af det første menige medlem, men der er plads til mange flere:-)
  http://www.last.fm/group/Jens+Unmack

 54. Kære Jens. Tusinde TAK for at du har lavet denne plade til os.

  Første gang jeg hørte den, var fredag på vej hjem fra SS. Hørte den i min gamle discman og var ikke særlig glad. Men den kom i cd-afspilleren herhjemme og så kunne jeg høre, hvilken fantastisk plade, du har lavet.

  Åh, det er svært at sige, hvilket nummer jeg bedst kan lide. ‘Satans yngel’ er det ikke. Den er blevet lidt pæn, er den ikke? Husker den mere beskidt de gange, jeg har hørt den live. ‘Ensomt tog’ kan jeg vildt gode lide. Den er helt speciel… ‘Nu sover de på tv’ er også et favorit nummer. ‘showtime’ var den jeg først havde som yndlings nummer, fordi jeg elsker, når du synger: ‘Det bliver fantastisk nu, det bliver helt specielt, det bliver vidunderligt…’
  Men jeg er jo også vild med ‘Film vi har set’, ‘Holiday inn’ … osv. Det ER svært at finde et nummer, der er det bedste. På ‘vejen hjem…’ fandt jeg hurtig ud af, det var ‘Invitation’ der var bedst (Håber den bliver spillet i Kolding og Århus:-)

  Men Tillykke igen Jens. Du er helt perfekt…

  Næste gang jeg skal høre en plade første gang skal det ikke være i discman’en.

  …Og tak for det smukke nummer på DR2 i går aftes.

 55. Disse ord nedfældes mens 3 rotation på 24 timer tager sin afslutning. Det er endnu for tidligt at afsige den endelige dom, men vi er bestemt blevet dus og bekendtskabet kan meget vel udvikle sig til venskab.

  Dette er iøvrigt en kærkommen lejlighed til at støtte den lille lokale pladebutik, hvor en hyggelig sludder og en god anbefaling altid åbner nye døre. TP, Fona og de øvrige kæder skal nu nok klare skærene.

 56. Hep!

  Så har albummet snurret en del gange i Øgaderne 9000 Aalborg og jeg er meget imponeret!

  Det er svært at fremhæve enkelte sange på en plade fyldt med perler. Kun en sang har jeg det lidt anstrengt med nemlig: “hvem skulle have troet”. Fed text men der går lidt “Passenger” i den og så kan jeg minder guitarlyden alt for meget om den som Kashmir også bruger i “The Cynic”

  Glæder mig meget til koncerten her i 9K.

  Mon der åbnes med “showtime”?

  Mon der kommer LS-sange (jeg håber på Stalingrad , men det har jeg gjordt længe, haha)

  Tilykke med pladen herfra Jens – Den er fantastisk!

 57. Jeg er også begejstret. Alle numre har endnu ikke bundfældet sig, men “Louise siger” giver mig gåsehud, “København i dine øjne” er fantastisk, “Film vi har set”, Coke Lovebirds”, “Ensomt tog” og “Nu sover de på tv” er de numre, som jeg umiddelbart sætter mest pris. Om et par af de andre kunne være undværet, vil jeg vente med at vurdere, til jeg har hørt cd´en igen og igen…

  En enkelt skuffelse er dog Satans yngel (som Yugo Star også nævner). Nuvel, det er fedt. Men jeg mindes bare, at der var meget mere tråd og heavy metal-garn over det i Lille Vega i foråret i fjor.

  Men det er vist ulempen ved at spille nye numre live før udgivelsen kunne jeg forstå på pastorens interview med Jens ang. det nye album…

 58. Jens! Fantastisk plade! Du cruiser jo rundt i den københavnske nat med søde sager, slukket mobil (?) og tilrettelagte soundtracks.
  Lad mig i den forbindelse blot sige, at Aftenland Express gør sig fantastisk når jeg, som igår, cruisede gennem Langå´s gader mens solen var ved at lægge sig igen!

  Den ikke alene vokser (pladen), men folder sig ud i fuldt flor fra gennemlytning til genemlytning!

  6 stjerner

 59. Efter mange timer spændt venten, en tur forbi musikpusheren og hjemkomst til det forudbestilte eksemplar i postkassen, kunne en uendelig udskydelse af aftenmaden med Aftenland på anlægget gå i gang.

  Sikke en plade!!! Der er så meget og det er virker umiddelbart så godt – flere gennemlytninger vil helt sikkert fjerne det foranstående “umiddelbart”. Det er helt sikkert en plade der ikke får lov at forlade anlægget, bilen, mobiltelefonen, Ipod’en og hvad der ellers kan spille musik, meget længe

  Mine foreløbige favoritter er “film…” og “Louise siger”.

  Noget kunne tyde på at “Sidste sang..” er blevet noget af en prygleknap. Synes nu ikke den er så slem, men da jeg hørte den første gang, var min første indskydelse at det var en sang fra De små synger. Der kunne laves en super video af den med Jens og et kæmpe børnekor, eller Jens siddende i en institution med guitar og en lille børneflok i fællessang. Nå må hellere stoppe inden mit login bliver slettet 🙂

 60. Frem og tilbage har der aldrig været lige lang. Og heldigvis for det.

  På trods af, at dr. U med band smider snøren i flere retninger end på forrige plade vil jeg betegne denne plade som mere end helstøbt.

  Den tør at vakle, den tør at tage de usikre skridt, den tør at miste fodfæstet. Den fornøjer og den forarger.

  Det er pladen hvor manden i midten vedkender sig sin stærke musikalske fortid og endda sender en guitarhilsen til Hilmer, når vi tager til Dollerup Bakker.

  Der er et album, der med rettet hilser Damgaard og DAT-båndet velkommen hjem og gør, at de sætter et ikke ubetydeligt velkomment præg.

  Det er et album, hvor jeg med København I Dine Øjne er på nippet til at lukke mine øjne, lade musikken slå benene væj og drømme mig bort som var det “Alle Har En Drøm At Befri”.

  Det er et album, hvor jeg lader mig bære fra glæde til eftertænksomhed til a-ha oplevelser, når den næste sang tager en overraskende retning.

  Det er et album, der vidner om musikalsk og menneskelig overskud og en lyst til at føre os rundt til de fleste verdenshjørner!. Indtil videre er Holiday Inn, København I Dine Øjne, Survival Kit, Showtime, Aftenland og Jeg har mistet… bundsolide hjørnesten for mig. På det der næsten minder om et mesterligt album…

  Den eneste malurt der skal dryppes i dette Unmack-bæger, der er så tæt på at flyde over, er at jeg på tre sange mangler glød, vilje, gejst og nødvendighed… Trods et utal af gennemlytninger er Hele Vejen Til Mandalay, Ensomt Tog og Sidste Sang For Os ikke nået ind til mit hjerte, der mangler blod.

 61. Jens, tak for dit svar. Jeg har måske taget lidt fejl af dig så… Vil give din cd en chance, trods københavneriet 😉

 62. Respekt! Support! Forever!
  Har lige hørt cd’en for første gang. Ved at den lige skal bundfælde sig og råspilles de næste par dage. Ved allerede nu at det bliver en favorit. Virker til at være en dejlig afvekslende plade 🙂

  Vi ses i Jylland!!!

  STOR RESPEKT for Jens’ udtalelse i dagens Nyhedsavisen om Ungdomshuset, manglende politisk ansvar og hvem det er der nu rykker ind på jagtvej 69. Er du satans yngel …

 63. Roskilde og Taastrup er desværre ikke omfattet af “Omsider…”! Iflg. den flinke plade-dame er “Aftenland Express” ikke en prioteret udgivelse, og er derfor sendt ud med B-post. Derfor ankommer den først til butikken i morgen, tirsdag.

  Er det en røver-historie? Eller kan det virkelig være sandt?

 64. Tillykke med udgivelsen, Jens. Og tillykke med pladekøbet til alle andre…

  har fået mit signerede eksemplar i dag :-). Jeg har endnu ikke hørt albummet i sin helhed, men jeg er sikker på, at man kan finde mig blandt Unmacks weekly top listeners på last.fm på mandag.
  http://www.last.fm/music/Jens Unmack

  Nu skal der lyttes!

 65. Fin gennemgang, Yugo S. Nu er AE på vej i afspilleren her. Glæder mig til rejsen!
  Inden da vil jeg lige spørge: Ér det en rød wienerpølse, der har sneget sig ind i højre side på bagsiden af coveret? 🙂

 66. Det er godt nok en dårlig plade hva’ 😉

  Nå ikke? Nej vel!

  Jeg synes det er en voksende og stor samling sange, som Jens & Slagterne har præsteret. Der skydes godt nok med genremæssige spredehagl, men numrene fremstår både hver for sig og i helheden som oftest helt rene pletskud. Jens og hans Auditorium Galacticos gør det flot hele vejen igennem – blandt gæsterne er jeg glad for især Mikkel Damgaards comeback og Michael Møllers kor, som jeg gerne havde hørt endnu klarere i mixet.

  Teksterne er helt igennem flotte, og herfra skal der ikke lyde et kritisk ord om at de gennemgående tematikker til dels er gengangere fra tidligere LS/JU-udgivelser. Jeg elsker sange om udlængsel, frihedstrang, transportmidler, afstande, nærhed, melankoli, nostalgi og ikke mindst den søgen efter menneskelig varme, som jeg altid har fundet i Jens Unmacks tekster.

  Som album og helhed betragtet er albummet imponerende, selv om der måske er lidt for mange langsommmere numre hvis man tænker på den kommende tour. Men sikke ballader! Film Vi Har Set og Holiday Inn sætter tonen tidligt, Louise Siger dubber på simpsonsk vis og er et tidligt favoritnummer her – og Slagterne er jo helt eminent smuk og nærmest en morgensangshymne.

  Survival Kit er nostalgisk og frustreret på samme tid og lyder næsten som Birgittelyst #2 – blot er den ene Viborg location skiftet ud med den anden, og så siger jeg ikke hvis guitarspil jeg mindes efter præcist 1 min. 45 sec!

  Albummet rummer også de store popsange som København, Lovebirds og Aftenland – kommende klassikere uden tvivl.

  Skal man dog være en lille smule kritisk, er Satans Yngel måske knap den bidske og snerrende køter vi hilste på under Joyride06 – den er måske kommet i halsbånd og har fået en godbid? Og så mener jeg at Ensomt Tog havde det bedst på MySpace som kuriøsitet, og at Sidste Sang Fra Os skulle være blevet i skuffen. Men 15 af 17 træffere er ret imponerende!

  Aftenland Express er allerede nu sikret sin status som soundtrack til den kommende sommer. Den er smuk, den er inspirerende og ikke helt nem at blive klog på. Det er i sandhed STOR musik. YNWA!

 67. fuck den her plade er alt for dejlig. ligeså meget storheds basker som forventet.

  har voldlyttet den på arbejde idag, tror mine kollegaer gik lidt i panik da en mand med discman i ørene (mig), stod og messede med på Satan delen af Satans Yngel.

  er personligt helt vild og forårskåd med Satans Yngel (pt mit favorit track), Her kommer stilhed, Louise Siger, København i dine øjne (smuk og meget uhyggelig sang), Slagterne og Jeg har mistet mere end du nogensinde får.

  dejlig cd overall, misforstå mig ikke, bare et par personlige favoritter… alt ventetiden værd.

  Mr. Unmack, congratulations, you have done it again.

 68. Så er den købt, nu venter bare gennemlytningen. Og som jeg kan forstå på anmelderne er det en, som vokser fra gang til gang…og så bliver det spændende at høre, at alle 17 numre er fantastiske (som den ene gruppe anmeldere mener) eller om 11-12 numre er fremragende, mens de sidste fem sagtens kunne undværes (som den anden gruppe er overbevist om). Nu er det os, der vurderer….

 69. Skal helt sikkert forbi den lokale CD-pusher for at være sikker på at få pladen i dag. Uha der er langt til kl. 16.30.

 70. Er VILD med den nye plade Jens. Den kan du godt være stolt af. Har ikke hørt den nok til at have fundet mit yndlings nummer, men sikke en fantastisk plade. Tillykke…

 71. Nogen der kender bandet “1234”, der skal sørge for opvarmningen i dobbelt A?

  De har en MySpace-side men enkelte numre men flere informationer efterlyses…

 72. glæder mig til i morgen. tager min gamle old school discman med på arbejde og så der omkring kl 10 kalder vi det tidligt frokost i TP 😉

  jo har da også bestilt en signeret… men kan da ikke vente til jeg kommer hjem.
  (heldigvis har man en veninde man så kan give “frokostskiven” i gave, da jeg også har fået hende gjort Unmackiseret.)

 73. Mange tak for lykønskningen, swingking.

  Du tager desværre fejl med hensyn til mit forhold til minusbærende kritik. For der er “dårlig” dårlig kritik, ofte baseret på fordomme, irritation og fastlåsthed i egen opfattelse, og så er der “god” dårlig kritik, der først og fremmest udemærker sig ved at ville i dialog, frem for kun at hakke ned.

  Sidstnævnte kan til dit eksempel opleves i Ralf Christensens anmeldelse i dagens Information. Ralf er absolut ikke den store tilhænger af hverken mig eller min musik (!), men skriver alligevel udfra sin negativitet med åbenhed og indlevelseslyst. Det kræver mod og mandshjerte at udfordre sin egen smag på den måde, og kan derfor ikke aftvinge andet end respekt herfra.

  Faktisk kan man som læser lære meget mere om den nye plade ud fra hans ret negative anmeldelse, end man kan fra mange af de mere positive. Håber du forstår…

 74. Hvor er det godt, at du har fået så flotte anmeldelser. Tillykke med det!
  At dømme efter din reaktion på min kritik, ville du nok også have kammet helt over, hvis nogen havde vovet ytre negativitet om din musik.

Skriv et svar