At opdage en ny flod

okkervil.jpg

Jeg har med tre albums forsinkelse omsider opdaget Okkervil River, en gruppe fra USA (Texas, nærmere bestemt), der er opkaldt efter en russisk flod – der så igen er opkaldt efter en svensker.

Okkervil River er som så mange andre af deres samtidige blevet kaldt for “alternativ country”, men på deres nye album, The Stage Names , står de musikalske inspirationer fra hjemlandet i kø – soul, Bo Diddley-agtig shuffle, T-Rex-kor/strygere, traditionel rock og naturligvis også en portion country-twang. De fleste sange er små, velskrevne fortællinger – hør f.eks. de rent ud sagt gribende “Savannah Smiles” og “Girl In A Port”.

Sagt meget kort er Okkervil River vel en mere udadvendt pendant til Richmond Fontaine (der jo heller ikke er dårlige). En klar anbefaling herfra!

Og I kan høre hele herligheden (bogstaveligt talt!) på http://www.myspace.com/okkervilriver .

2 tanker om “At opdage en ny flod”

  1. Hør også deres forgænger “Black Sheep Boy”, som er et niveau stærkere end “The stage Names” (uden at fratage denne plade noget af sin glans).

  2. Syret navn!

    Off-topic, men hvem havde troet at Springsteen & E-Street bandet ville gæste et så “intimt” sted som Forum? Det bliver nervepirrende at logge på billetluge på mandag!

Skriv et svar