"Åbenbaring fra autostradaens muse…"


Musikbibliotek.dk bedømmer i dag Vejen Hjem Fra Rocknroll. Vi her på siden forstår nødvendigvis ikke alt hvad der står i den svære anmeldelse, men mener dog at den faktisk måske er ret superpositiv:-) Men bedøm selv – her kan der læses:

http://www.musikbibliotek.dk/9852

17 tanker om “"Åbenbaring fra autostradaens muse…"”

 1. Åh, gode gamle “His Mozzness”. En tribute plade på dansk, ville bestemt ikke gøre undertegnet noget, dog vil der jo blive ramakrig over hvilke sange og hvilke solister der skal derpå. Unmack, Simpson, Sommer og Brd.Olesen er vel selskrevne. Hvem ellers?

 2. # 15: Majbritte Ulrikkeholm: ‘Jeg ved udmærket godt hvordan jeg fik mit navn’

  LOL 🙂

 3. Hvis der vitterlig var tale em en samling soluster fra Jens U’s omgangskreds, er der vist også en del vi mangler af de velkendte: Jimmy J, Nanna og den snart debuterende næsten-teenage-danser Henrik Hall, for bare at nævne nogle få!

 4. Tja jeg er vist (som andre:-) hoppet i med begge ben. Pokkers! Efter at have læst resten af tråden på svingninger er der vist ikke megen tvivl, så ingen undskyldninger… MEN kender du Trille, Jens?:-)

 5. Lai, jeg tror roligt du kan regne med det er en joke – en meget fin en endda, hvis man går ned i detaljerne.

 6. Æh, Anders og andre – jeg er sikker på at der er tale om en decideret satire fra en af brugerne på svingningerne. Jeg har læst den for lang tid siden men aldrig taget den seriøst. Men det er meget gennemført og morsomt lavet – jeg nyder især sangtitlerne som er herlige fordanskningerne af Morrissey/Smiths-titler. At Unmack blandes ind i det skyldes vel nok hans velkendte positive syn på Mozzer….

 7. Spændende projekt MEN jeg undrer mig:
  “Her kom Jens Unmack ind i billedet. Unmack gik med planer om en udgivelse, som skulle samle alle solister i hans omgangskreds,”
  Blandt solisterne er: Ulla Kold, Majbritte Ulrikkeholm og Trille. Hvad laver du med dem Jens?!? Men nyheden om et dansksproget Mozzer album er mere end et år gammelt… Gad vide om det bliver til noget?!

 8. Okay, betegnelsen “klaphat” er hermed trukket tilbage. Det er helt okay i dag. Se bare på Eva Kjer Hansen, Brian Mikkelsen og Louise Frevert.

  Jeg har bare et problem med anmeldere, der forsøger at gøre et selvstændigt kunstværk ud af at anmelde af andres kunst. I dette tilfælde bruges en masse dyre ord, samtidig med at anmeldelsen er fuld af sproglige fejl. Anmeldelsen er tilmed fyldt med selvmodsigelser, hvilket gør det svært for os alle at gennemskue om anmelderen har et positivt eller negativt syn på værket, eller om han har en holdning overhovedet. For denne anmelder synes selve anmeldelsen langt vigtigere end det der bliver anmeldt. Fred være med det og fuld respekt til dem der mener noget andet. Jeg kan garantere at det ikke er mig der har skrevet ”lorteanmeldelse” på hans side.

  I en kort internet-research fandt jeg ud af at Jens U. og selv samme anmelder, Karsten Olesen, faktisk arbejder på et fælles Morrissey-projekt.: http://svingninger.dk/viewtopic.php?p=167779&sid=9b9f0ae3c09123b8c2e8b10318b3db92 – se det er hvad jeg kalder go’ humor!

  Go’ dag, go’ jul og godt nytår!

 9. Jamen, naturligvis er det spørgsmålet om for lidt og for meget. Med den meget personlige, udfordrende og metafor-fyldte anmeldelse er problemet, at de mange floromvunde beskrivelser og indviklede sætningskonstruktioner truer med at fjerne opmærksomheden fra det, som det egentlig handler om – i dette tilfælde en cd.
  Hvis det er sådan manden skriver helt naturligt, så er det fint, men hvis han virkelig kæmper for at lave en spektakulær anmeldelse, som er et værk i sig selv, så synes jeg, det er uheldigt.
  Under alle omstændigheder er det dog naturligvis positivt, at en anmelder virkelig forsøger at argumentere og ikke bare jubler eller buh’er…

 10. Jeg synes faktisk også at det er en god anmeldelse, lidt mere udfordrende at læse end f.eks. stenaldermanden Steffen Jungersens idiotier, men det er da kun positivt at nogen i DK også tør udfordre den lidt klichéprægede musikanmeldelsesgenre. For eksempel kan det da give et meget akut søvnbehov at læse alle anmeldelser i Gaffa i streg – uanset om de omhandler musik man holder af eller ej. Så tommelfinger op herfra.

 11. Well ja – jeg synes nu det er en god og positiv anmeldelse, der er virtuos med sin brug af ord. Det er i hvert fald at gå noget langt at kalde anmelderen en klaphat, bare fordi der bliver gjort noget sprogligt ud af anmeldelsen! Alle kan jo ikke være så heldige som hr. Unmack at kunne skabe noget både med musik og med ord – her synes jeg anmelderen skaber en god anmeldelse og et stykke læseværdig tekst. Og det er vel også en skabelsesproces…

 12. Ja den er lidt svær. Har måttet læse den to gange, men er også stadig tung i hovedet af forkølelse.

  Umiddelbart vil jeg tolke den som positiv, men faldt over kommentarer i bunden hvor der står “lorteanmeldelse”, det virker som om der er en der har kommenteret anmeldelsen, men hvad der er skrevet kan jeg ikke se.

 13. Hold da helt op, den bibliotekar har det vist for lidt at lave til daglig… Sjældent har man set så mange kommaer på så lidt plads. Men ja, jeg tror da også, at manden generelt er positiv…

 14. “…manden kommer jo fra Nordjylland.” Det må være første gang, jeg er blevet nævnt i en anmeldelse. Eller forudsiger anmelderen en ny sammenlægning af regioner?

 15. …et gadekryds mellem Lou Reed anno ”Berlin” og David Bowie anno ”Baal”, …måske/måske ikke, …manden kommer jo fra Nordjylland, …stolte hagespidser over gennemsnittet, …uegale snit i hovedstolen, …splinter væk fra det vi vil ha’.

  Så mange ord! Men det nok ikke udelukkes, at anmelderen er positivt stemt!?

 16. Konforme og kedelige instrospektioner på en runddans var pudsig nok præcis hvad jeg tænkte, da jeg læste denne anmeldelse 😉 Sikke en klaphat. Hvis man ikke har talent til at skabe noget selv, kan man altid blive anmelder.

Skriv et svar