Berømmelsens hal

Kate Bush, George Michael, Rage Against the Machine, Willie Nelson, Sheryl Crow, the Spinners og Missy Elliott bliver nu optaget i The Rock’n’Roll Hall of Fame. Det har jeg ingen problemer med – selv om hverken Willie Nelson eller Missy Elliott strengt taget spiller rock’n’roll. Det er på høje tid at ikke mindst Kate Bush får denne anerkendelse.

Samtidig er det lidt underligt, at Joy Division/New Order ikke er blevet optaget i Hall of Fame endnu, når nu Depeche Mode og The Cure er blevet det. (Mon det er uvenskabet mellem Peter Hook og de øvrige oprindelige medlemmer af New Order, der spiller ind på en eller anden vis?)

7 tanker om “Berømmelsens hal”

  1. Der er en Country Music Hall of Fame. Willie Nelson og Dolly Parton er begge optaget dér – men også i Rock’n’Roll Hall of Fame. Dolly Parton havde det faktisk underligt med det, da hun blev optaget der sidste år. Hun prøvede at sige nej, men det fik hun nej til.

    Emmylou Harris er også optaget i Country Music Hall of Fame (fuldt fortjent!), men Gram Parsons er det af uvisse grunde ikke.

  2. @Jens, du har ret og sådan er det. Bare lidt mere retvisende også for kriterierne for at komme ind, hvis det var lidt mere genrebaseret.

  3. White Stripes var nomineret, men blev ikke valgt ind. Er Jack White hypen omsider ved at dø ud?

  4. I den her amerikanske music business-forståelse betyder ‘rock’n’roll’ formodentlig enhver musik tilsat hørbar rytme, der er opfundet siden 1955.

  5. Det navn er sgu da komplet latterligt. Rage against the Machine er da det eneste ROCK-band, så kan det være de andre høre til i poppens HOF eller andre genrer, men rockmusik er hverken Kate Bush, George Michael eller de øvrige. Lidt respekt for hvad genrens navn betyder kunne være rart:-)

  6. Enig, den hal er useriøs uden JD/NO, uvenskab eller ej. Er The Smiths der? The Replacements? PJ Harvey? New York Dolls?

Skriv et svar