Broder Daniel synger Broder Daniel

‘Shoreline’ havde sin debut på denne optagelse fra TV4-programmet Sen Kväll med Luuk i 2001. Da havde kultbandet Broder Daniel været væk et par år, og i mellemtiden var deres bassist Håkan Hellström blevet stor mainstreamstjerne i eget navn. Derfor var der fuld opmærksomhed på, da BD endelig vendte tilbage med denne optræden en fredag aften på svensk TV. Efterfølgende blev TV-lyden af ‘Shoreline’ delt flittigt via nettet, og går nu for at være en af de mest piratdownloadede sange nogensinde i Sverige. Der skulle endnu gå to år lange fra debutfremførelsen af ‘Shoreline’ til den blev udgivet på plade, via BD’s comeback-album, kommercielle gennembrud – og svanesang – Cruel Town. Da var Håkan Hellström, der spiller Fender Precision-bassen her i Sen Kväll Med Luuk, forlængst fortid i BD…

8 tanker om “Broder Daniel synger Broder Daniel”

  1. Jeg ved intet om at de skulle have besøgt DK.

    Mangles variation? Jeg synes de kommer meget langt over de fire albums. Fra begyndelsens nærmest hjælpeløse skingre men sært dragende amatørspil til storhedstidens flot svungne swedish indie noir er der alligevel langt. Gad vide hvad Henrik Berggren bruger sin tid til nu?!

  2. Shoreline, whirlwind, When We Were Winning, Cruel Town, Hardened Heart, I’ll Be Gone. Hold da op de var gode, når de var bedst. Men der manglede måske en anelse variation.

    Har de overhovedet spillet her i DK. De ville have pyntet på Roskilde i kølvandet på Cruel Town, men sådan skulle det ikke være.

  3. En stjernestund i en forvejen rigt omfattende mængde af svenske pop-perler. Både den rå originalversion fra BD og Anna Ternheims smukke, dybtfølte og intense version er pragtfulde. Meget forskellige, men begge mesterværker. Den nye her fra Frej synes jeg er interessant, men desværre overgjort og overgearet. Tilstræbt følsom.

Skriv et svar