Citat at tage med

bilde

Foto/©: Mads Nissen/Berlingske

For mig at se er vi altså midt i en af de sorteste perioder i Danmarks historie. Og jeg føler mig slet ikke repræsenteret af regeringen og heller ikke af »min« minister, kulturminister Carina Christensen, som for nylig var ude at fortælle om sit kunstsyn. Og en kunstners fornemmeste opgave er ifølge hende at provokere. Det er da et bullshit statement! Som om dét at putte en fisk i en blender gør én til en stor kunstner. Og er en John Cassavetes-film, en Leonard Cohen-sang eller et af Michael Strunges milde digte ikke stor kunst? Selvfølgelig, og dét uden at være det mindste provokerende. Men kulturministeren er desværre ikke ene om at bakke op om den provokerende kunst. For medierne gør jo det samme, når de igen og igen giver spalteplads og sendetid til provoerne. Og selvfølgelig er fisk, som bliver blendet i stykker, godt TV, men det er da sært, at journalisterne stort set altid vælger at fokusere på den slags … sensationskunst.

Nikolaj Nørlund, pladeaktuel med Tid Og Sted, i Berlingske Søndag.

5 tanker om “Citat at tage med”

  1. Nørlund har en pointe i, at kunst ikke nødvendigvis bliver god af at være provokerende, eller at kunst ikke nødvendigvis skal være provokerende for at være god. Men når det så er sagt, så synes jeg ikke rigtig at den problemstilling han skitserer er aktuel, på trods af kulturministerens udgydelser – for hun siger bare hvad man kunne forvente af en hvilken som helst borgerlig kulturminister.

    Og så har Jimmie Jazz så evigt ret i, at det med “en af de sorteste perioder i Danmarks historie” er proportionsforvrængning i Superliga-klasse.

    PS: Man er vel lidt forundret over, at lørdagens fodboldkamp ikke har fået meget af den ellers foldboldglade blog-duo’s opmærksomhed. 🙂

  2. Hvad er god kusnt og hvad er dårlig kunst? Ja det finder jeg ud af efterhånden som når jeg ser eller hører det.

    Det er jo fair nok folk har holdninger til hvad DE selv kan lide, men at fortælle andre hvad de skal lide er da dårlig stil.

  3. Bortset fra den mildt sagt ahistoriske bemærkning om en af de sorteste perioder i DKs historie (nogensinde hørt om da hele Jylland var pantsat, Den Sorte Død, 30års Krigen, Stavnsbåndet, ’64, Besættelsen???) er jeg rørende enig i Nørlunds kulturbetragtninger. At Pia K kunne have sagt det samme om guldfisk i blenderen, gør det da ikke mindre sandt, at det er røvsyg “kunst”. Hele den dér provokation=kunst tilgang er sgu noget af det mest forældede og forstokkede røvballemodernisme…

  4. En af pointerne med at putte fisk i en blender er vel for at udstille, hvor lidt der skal til for at medierne og “folket” bliver galsindede muskelhunde – tænk at så mange falder på halen for det (postmoderne?!) trick.

Skriv et svar