Depeche København

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-DEPECHE_MODE.jpg

I eftermiddag ved 16-tiden lander Depeche Mode’s fly i Tune Lufthavn ved Roskilde. Og godt 5 timer senere går Dave, Martin & Fletch på scenen i et for længst udsolgt Parken, til endnu en koncert på den mastodontiske Touring the Angel-tour. Yep, meget er sket siden DM først spillede i Saltlageret, København en november aften for 24 år siden. Dengang var det letbenede pop-ditties som New Life, Photographic, Meaning of Love og See You der skulle tage stikket hjem på en ydmyg scene, bestående af 2 spolebåndoptagere og 3 små Casio-keyboards. I aften er arsenalet et helt og bedre andet, både sang- og udstyrsmæssigt. Vi kan kun indvende meget imod begrebet stadionkoncerter, deres mangel på nærkontakt og generel respekt for det betalende publikum, men er der ét band den disciplins massive lyd og mulighed for værdigt masse-fællesskab synes som skabt for, så er det Depeche Mode. Music for the masses i dén grad. Tid til at glæde sig!

7 tanker om “Depeche København”

 1. Hvis Gud (eller de overordnede principper der styrer denne verden) havde villet, at AGF skulle spille i 1. division, var det sket for længst! Jeg har i løbet af de sidste mange år set AGF overleve med hold, der var BETYDELIGT ringere, end det hold der stiller op til forårspremieren mod SønderjyskE. Man skal, som du siger, passe på med forudsigelser men jeg tror at vi klarer den igen. Jeg tror dog ikke EfB kommer i farezonen. Det bliver Horsens og SønderjyskE med AGF og SIF lige over stregen.

  Jeg håber at de åbne tribuner på Atletion uden bagvæg vil give DM en bedre lyd end i Parken i aftes. Tilskuer- og koncertakkustik er tilsyneladende to modsat rettede størrelser.

 2. aakjaer – jeg var der! (jeg skal se DM i Århus, så jeg tænkte at en træningskamp i Esbjerg var lige så godt:-))

  Jo, jeg synes faktisk, uden at være specielt fordømmende, at AGF var ringe – eneste mand der var lidt format over var Grahn, hvilket jo ikke siger så lidt! EfB stillede uden Klarström, som jeg havde glædet mig til at se, men de virkede altså noget skarpere. Specielt 2. halvleg var Esbjergs, hvorimod at 1. halvleg fra begges side kunne betegnes som noget rodet!

  Selvom jeg bor i Århus – dog født og opvokset i Silde City – og selvom jeg synes at en by af Århus størrelse bør have et superligamandskab – tjah, så tror jeg altså at Gf rykker ud i år! (man skal selvfølgelig passe på med firdusigelser…EfB er jo ikke ligefrem langt fra stregen!)

 3. Ligger lige nu i min svigerindes lejlighed på Østerbro og sunder mig på en middelgod koncertoplevelse – min første DM koncert i 20 år. Jeg synes at der i den første del af koncerten lidt var tale om en rutinepræget (t)omgang. Koncertens første højdepunkt for mig – og der hvor koncerten begyndte at få tyngde – var da Gore smed kysen i den gribende version af Home. Numrene fra Violator fungerede som forventligt rigtig godt, og piano-versionen af Shake The Disease var et punktet i finalen. Ses til sommer på Atletion i Århus!

  … hvilket bringer mig over til det andet emne der tilsyneladende diskuteres i denne tråd. Var du på Esbjerg Stadion, Pete? Var AGF virkelig så pinligt ringe? Der er i øvrigt et 8 minutters sammendrag fra kampen her på DK’s bedste fodboldfanside: http://www.foreveragf.dk/news.php?readmore=3200

 4. Jeg skal nok bruge lidt flere dage til at sunde mig, og derfor er jeg endnu ikke helt klar i mælet, men det umiddelbare indtryk er, at gårsdagens koncert oversteg de vildeste forventninger, og var om muligt bedre end koncerten i 2001. Det siger ikke så lidt.

  Højdepunkterne var for mit vedkommende de nye numre (dem har jeg ikke hørt live før!!!) samt (naturligvis) den akustiske version af Shake the disease.

  Mvh.

  Søren!

 5. Damn! Fuldstændig som 9. klasse om igen: Sov i timen! Ingen billetter! Håber for alle der kom ind, at det var godt! DM har det med at være ligesom sex, godt hver 5. gang for alle parter involverede! Har set dem 15 gange, men det var sikkert my loss this time. Som John Foxx engang sang, så tæt men still “miles away”……..

 6. God koncert til jer der måtte være i Parken. Mht at GF skulle “banke” EfB (DRENGENE FRA DEN RIGTIGE VESTEGN!), tjah, så må jeg sige nej, heller ikke denne gang. Men et enkelt point fik I da, på en dag hvor Bella desværre ikke havde mål i støvlerne, kun de store chancer!

  GF var pinligt ringe! Kun Grahn udstrålede en form for attitude i den rigtige retning….

  …og mon ikke de kører taget på i aften? Håber at I kan holde varmen!

 7. Mens GF banker Halls hold i Esbjerg er jeg i Århus ved at skifte forklædning til dressed in black. Til en aften hvor det vel i grunden ikke kan gå galt?!? Det forlyder fra det store Europa, at det er DM i storform… Jeg har smugkigget set-listerne, og de holder vand. Lilian er vel det eneste, af de nye numre der mangler…
  Den eneste ting jeg har lidt svært ved at forholde mig til er stedet, “Udendørskoncert” i februar..hmmm…
  Vi ses til FANtastisk storhed i aften. Indtil da…Enjoy the Silence..

Skriv et svar