Elvis is English and climbs the hills

På denne nostalgiske blog har vi skrevet meget om David Bowie, og nu skriver jeg om ham igen.

Af uvisse årsager har jeg haft et hul i min David Bowie-samling, nemlig albummet The Buddha of Suburbia fra 1993. Det er baseret på lydsporet til tv-serien af samme navn, der så igen er baseret på Hanif Kureishis roman af samme navn. Romanen har jeg læst, tv-serien fik jeg aldrig set. Og albummet fik jeg først hørt i år.  Det fik ikke særlig megen opmærksomhed, da det kom, og det er synd.

The Buddha of Suburbia er nemlig et album, der dels igen placerer Bowie i den engelske sammenhæng, han kom fra, dels sender musikalske hilsner tilbage til albums som Low og Heroes i sine instrumentalnumre. Tilmed er det faktisk ikke specielt dårligt, synes jeg. Måske er det bare fordi jeg savner David Bowie? (Det gør jeg nemlig.) Jeg har i al fald hørt det en del gange på det seneste.

En tanke om “Elvis is English and climbs the hills”

  1. Det er et smukt og fint album. Overset i den grad. Det er det sidste album jeg mangler med Bowie på vinyl… Det findes dog kun som vinyludgave i Brasilien (?) og koster derfor boxen!! Mon ikke det en dag bliver genudgivet – The Bowie estate ligger jo ikke på den lade side hvad genudgivelser angår….

Skriv et svar