En aften i Aalborg

mikaelsimpson01.jpg

Imens kulden sænker sig over Danmark, er der heldigvis stadig musik at høre. Mikael Simpson var i Aalborg i går aftes og gav på Studenterhuset en fin koncert, der uddrev de onde ånder fra en buttetskøn koncert sammesteds tidligere på ugen. Der faldt ikke overraskende en let kritisk bemærkning om valgresultatet.

I salen befandt sig bl.a. en langsynet diabetiker fra Thisted, der over for mig hævdede at “Mist dig selv i mig” minder en del om “Film vi har set” – med det argument, at hans kæreste ikke kunne høre forskel. (??!!??) Jeg synes personligt, det er at gøre begge disse udmærkede sange slemt uret. Men sådan er mennesker så forskellige osv.

25 tanker om “En aften i Aalborg”

 1. Vil give Billy Budd ret – det var bestemt ikke en af MS’s bedste koncerter i Vega i går.

  Dels synes jeg ikke der var tidligere koncerters stemning blandt publikum, måske som han selv sagde – der er ikke lige kommet en ny plade og dels det at det hele blev optaget. Vil kom også give den 4 af 6 stjerner.

  Savner nu den gamle version af Narkokys 🙁

 2. Simme i Vega

  Aftenens koncert bar umiddelbart præg af, at numrene skal indgå på en kommende live cd. MS lavede mindre om på teksterne, men “Naser Khader”, “Pia K” og “Vesterbro” blev da flettet ind. De polisiske indslag var dog primært i åbningsnummeret, “Du er ikke en rigtig bjørn”, der blev efterfulgt af Narkokys, hvor der ikke blev henvist til Jens Unmack eller Love Shop.

  MS og Sølvstorm var voloplagte og velspillende, men det var dog ikke nok til at spille sig i min top 5 over MS koncerter. Jeg savnede Faldskærm og især Put Mig, som jeg ganske enkelt ikke forstår var udeladt – Specielt når man tænker på, at der åbenbart skal udsendes en koncert cd.

  Jeg vil estimere varigheden af koncerten til 75 minutter. Det er klart i underkanten 🙁

  Med god vilje kan jeg give 4 af 6 stjerner.

  PS: Hvis Berlingske Tidende´s Thomas S anmelder koncerten, så må det virkelig være “på skrømt”, fordi han kunne knapt holde sig oprejst. Godt at Henrik Q fra “Bladet” kunne støtte ham, da han fortsatte i baren. Skål Thomas 😉

 3. Synes vi med mellemrum får den her røvslikker diskussion.

  Men tror ikke røvslikning har noget med sagen at gøre.

  Mener man skriver vel indlæg på blogge hvor man er på bølgelængde med den gældende blogs mentalitet (oki jeg holder med FCK og Chelski hvilket jeg tit har måtte høre fra fra nogle af bloggens brugere ved forskellige koncerter, men ellers bølgelængde)

  Mener jeg opsøger da heller ikke blogge eller sociale steder ude i den virkelige verden hvor jeg med garanti ved jeg ville være dybt uenig og kun komme i diskussioner eller det der er værre.

 4. Okay Lloyd – du valgte ikke at svare på mit spørgsmål, så jeg ved reelt ikke om du mener, at jeg burde føle mig truffet.

  Jeg har i perioder været meget aktiv i dette forum. Sikkert så meget at nogle har fået kvalme, og jeg ved godt selv, at jeg burde få mig et liv.

  Jeg har dog aldrig serveret en sviner mod andre her, som den du serverer, fuldstændig uden konkrete eksempler på, hvad det er for indlæg og personer du hentyder til. Netop fra dig, som som føler der generelt er for meget nedrakning på dette forum.

  Hvis du læste mine indlæg omkring Ungdomshuset i sin tid, er jeg dog sikker på at det ikke er mig du kalder røvslikker.

  Nå – noget helt andet – hvad synes folk om det nye album fra Radiohead? Selv synes jeg det er fantastisk godt omend ikke revolutionerende.

  Prøv lige at checke denne cover af New Orders Ceremony fra deres webcast for en uge siden. Det lyder jo næsten som Ian Curtis, der er stået op af graven!

  http://www.youtube.com/watch?v=6xliP7OdBtM

  God weekend til alle!

  aakjaer (formodet røvslikker)

 5. Selvfølgelig er dette ikke en politik-blog (dem findes der allerede rigeligt af) eller en fodbold-blog (dem er der også nogle stykker af). Det er heller ikke en musik-blog, hvor vi systematisk anmelder nye udgivelser og koncerter, vi har overværet. Det er vist en del, der tror. Men så skidt da.

  Det er svært at lade være med at skrive om de øvrige emner, der optager os, og lige så svært at undlade at give udtryk for egne holdninger i den forbindelse. Hvis vi kun skrev, når Jens drog ud på turné eller indspillede/udgav musik, ville der ikke altid ske så meget her.

  Jeg prøver selv at formulere mig så nogenlunde sobert (og jeg ved, at Jens også gør det), men det kan ske, at følelserne løber af med denne blogs forfattere, især når det gælder bestemte emner.

  Tilgiv os, om muligt.

  (Faktisk har vi kun nævnt Pia Kjærsgaard i et enkelt indlæg, og det var Jens, og det skete den 4. februar 2006. Til gengæld har jeg så været ude med riven efter Søren Krarup. Men jeg har aldrig skrevet noget negativt om f.eks. trafikministeren.)

 6. Støtte til Lloyd.

  Jeg vil lige støtte indholdet af Lloyd´s indlæg. Der er en tendens (på denne blog) til, at rakke ned på folk med “forkerte” politiske holdninger. Og det er ærlig talt lidt småligt.

  Nu har jeg da selv trukket på smilebåndett, når Simme fletter Pia ind i forskellige sange (specielt når hun “vil ha´ en kæmpe pik” – hø hø). Men det er vist på tide, at Simme “finder en ny plade at sætte på” mht. hvad Pia angår.

  Er selv en hyppig bruger af denne blog, men det er aldrig for at få oplysninger omkring Amnesty (eller lignende) eller Liverpool FC (som jeg dog holder meget af). Det er fordi jeg holder af Jens´s musik og ofte har haft nytte af anbefalingerne.

  Jeg glæder mig dog til aftenens koncert med MS & Sølvstorm – til trods for jeg ved, at Pia og valgresultatet vil blive påtalt i negative toner.

  Og hvad er det for et arrangement på Forbrændingen med Jens og Nørlund? Det ser da spændende ud!

 7. Er Thomas Buttenschøn i en lav vægtklasse?

  Han har været i Aalborg to gange i år og begge gange spillet for et fyldt Studenterhus (der i parentes bemærket ikke ville lægge hus til Jens her i efteråret). Der var ikke fuldt hus til Simpsons koncert i forgårs.

 8. Jeg så Simpson i går aftes på Voxhall og der var der faktisk (heldigvis) skruet ned for de politiske kommentarer i forhold til tidligere hørt.

  I stedet lod han musikken tale og det gjorde det til en af de bedste Simpson koncerter, jeg har set. Sølvstorm er et dejligt band.

  Narkokys blev som sædvanligt tilegnet Jens Unmack Larsen medlem af et band tilbage i 50´erne, der hed Love Shop 😉

  Og så var det optagelse til en kommende liveplade.

 9. Interessant diskussion. Der en netop udkommet en bog af musikjournalisten Peter Doggett ‘There’s A Riot Going On. Revolutionaries, Rock Stars And The Rise And Fall Of ‘60s Counter-Culture’, der tager emnet op.

  Her et klip fra en anmeldelse af den: ”In a sense, it was David Crosby who summed it up best. “Somehow Sgt Pepper did not stop the Vietnam War… I am doing my level best as a saboteur of values, as an agent of change, but when it comes down to blood and gore in the streets, I’m taking off and going fishing.”

  Læs hele anmeldelsen på dette link:

  http://arts.independent.co.uk/books/reviews/article3073824.ece

 10. Simpsons politiske kommentarer matcher hans musik: dybt banal.

  Det begynder at blive lidt trivielt at se unge Thomas Butterschön få nogen på hatten. Hvad med at rette skytset mod en i en lidt tungere vægtklasse? Der skulle være nok at tage fat på!

  Ingen røvslikning her, Lloyd! 😉

 11. Det gør ikke så meget, at Simpson kommer med politiske indslag til sine koncerter. Faktisk var der ikke så mange af slagsen i onsdags; de fleste, der ikke stemte på den siddende regering, har nok følt trang til at udtrykke deres skuffelse og ubehag, her få dage efter valget.

  Noget andet er så, at Simpsons kommentarer af politisk art ikke har været præget af så megen variation og derfor måske er blevet lige vel forudsigelige.

 12. Lloyd Cole, jeg troede (fejlagtigt?), at det du brokkede dig over, var at Mikael Simpson kom med politiske ytringer til en koncert.

  Jeg fornemmer, at jeg er blandt dem du sigter til når du skriver “I kommer hér for at finde ting ved folk I kan rakke ned”, “en absolut røvslikning af Jens og Pastoren” og “fremmedfjendske og anti-anderledestænkende Pia Kjærsgaard’er”? Er det korrekt opfattet?

 13. Jamen, aakjær altså……….jeg vidste du, eller andre, ville skrive, at “så kunne jeg jo holde mig væk” og derfor beder jeg dig læse min post een gang til.

  Jeg vil jo ikke holde mig væk – jeg vil bare høre lidt musik. Og jeg er på ingen måde uenig med Simpson i hans holdninger – TVÆRTIMOD, har bare hørt dem for meget og valget og valgkampen ER ovre. Jeg kommer for at se/høre hans musik og hvis det skal gøres til en slags valgmøde, så kan han sgu ikke tillade sig at tage entré (ok, det er sat på spidsen men alligevel…..).

  Længere er den ikke! Og jeg vil i fremtiden stadig komme til hans koncerter – for det er på den fløj, jeg musikalsk og politisk hører til.

  Åh……og lige til sidst……..hvis man gør dette forum til folketinget, er der så ikke ret mange “fremmedfjendske og anti-anderledestænkende Pia Kjærsgaard’er” hér………..?

 14. Lloyd C, jeg håber du bemærkede min smiley.

  I min verden er det tilladt blande musik og politik. Rockmusikken har vel altid været drevet at et ønske om at gøre op med eksisterende normer og er derfor i sin natur politisk.

  Hvordan mon eksempelvis John Lennon, R.E.M., Morrissey, Bob Dylan, Neil Young, Bruce Springseen og C.V. Jørensens´værker ville have lydt, hvis ikke de i vid udstrækning havde været drevet af en stærk politisk bevidsthed?

  Hvis du synes at Mikael Simpson giver udtryk for politiske holdninger du ikke deler, så respektér da jeres uenighed eller lad være med at gå til hans koncerter. Du vil da ikke forlange af ham, at han skal udøve selvcensur for ikke støde folk der mener noget andet – eller hvad?

 15. Venner – synes ærlig talt, det er lidt pinligt at høre på jer (og ja, ved også, at I er ligeglade). Desværre er det sådan – og det er jeg ikke den eneste, der synes – at det hér i forummet efterhånden er HUNDREDE PROCENT forbudt, at sige noget som helst, som ikke indikerer en absolut røvslikning af Jens og Pastoren. Det virker kun som om I kommer hér for at finde ting ved folk I kan rakke ned (og ja, desværre er Pastoren og Jens jo ikke meget bedre hvad det angår – men det har jeg jo gentagne gange skældt dig ud for, Jens 😉 )

  Jeg kommer her kun for at “høre musik” og det samme gælder mine koncert-besøg. Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har hørt Mikael Simpson flette ordene “Pia Kjærsgaard” ind i sangene og jeg VED hvor han står politisk, så han behøver altså ikke at gøre det hver gang.

  Jeg ved også, at når jeg kommer ud fra koncerten, så er verden fuldstændig samme sted som da jeg gik ind. At ændre texten på en sang til en koncert ændrer altså ikke noget – andet end selve sangen.

  Som nævnt, så kommer jeg der for musikkens skyld og det var ALT hvad jeg tillod mig at sige i min oprindelige post. Jeg har ikke udtalt mig om noget som helst andet – overhovedet ikke. Har ikke nævnt Anders Fogh. Heller ikke Pia Kjærsgaard. Eller Helle Thorning-Schmidt eller Villy Søvndal. Eller Thomas Buttenschøn, for den sags skyld.

  Heldigvis har jeg et liv udenfor denne hjemmeside, og der er rigelig tid til at bekymre sig om verden og dens problemer og der er bestemt RIGELIGT at bekymre sig om………så ja, det ville faktisk være dejligt, at kunne glemme det i den time eller to, som du “foreslår” morten K. Det mener jeg, sarkastisk eller ej – men FØJ hvor er det forbudt hér.

  Og tak for linket, aakjaer, men nu er det jo ikke den slags musik jeg kan lide, men det har du vist overset i din iver….men benyt du det selv, nu du har fundet det.

  (klikker på “send” og dukker mig)

 16. Niels Hausgaard blev en gang spurgt om hvorfor han ikke kan styre sin sygelige trang til at skulle politisere alting, hvortil han svarede: “Hvis jeg kunne styre min trang var den jo ikke sygelig”

  Lloyd C, måske du skulle prøve dem her i stedet for : http://www.dmd.dk
  Her er der garanteret ingen politiske budskaber 😉

 17. Lloyd, i en tid hvor vi har en regering der med 1000 snitsår langsomt slår alle ihjel der har en sjæl der grunder dybere end deres tegnedreng eller lammet af frygt for alt fremmed, er det virkelig aldeles uudholdeligt at blive mindet om tingenes tilstand og om at nogen stadig bruger deres chance for at slå igen.

  Det er aldeles utilstedeligt sådan at belære folk, der bare gerne vil underholdes og glemme vores allesammens fald mod afgrunden for et par timer.

  Det kan du have helt ret i.

 18. Hvor ville det være rart at kunne komme til en koncert med Simpson UDEN politiske bemærkninger………..

Skriv et svar