En lille politisk uoverensstemmelse

Jeg har altid tænkt på System of a Down som et band med venstreorienterede holdninger. Men nu kan jeg så pludselig læse, at trommeslageren John Dolmayan åbenbart er blevet glad for… Donald Trump. Han er så også blevet helt uenig med sanger Serj Tankian, der har støttet Bernie Sanders i valgkampen. og så afgjort er venstreorienteret.

Om John Dolmayan altid har været højreorienteret, eller om han er ved at lave en Morrissey-agtig rejse, ved jeg ikke. Jeg spekulerer på, hvordan han har det med Trumps lunkne holdninger til folkemordet på 1,5 millioner armeniere i 1915. Alle fire medlemmer af System of a Down har nemlig armensk baggrund.

Men her er nummeret “Boom!” med en video fra 2003 om demonstrationerne mod USAs invasion af Irak og et politisk budskab, der ikke er til at tage fejl af. Jeg lægger først nu mærke til, at det medlem af bandet, man ikke ser, netop er John Dolmayan. Det må under alle omstændigheder være lidt underligt at skulle lægge rytmer til musik, hvis budskab man er fundamentalt uenig i.

4 tanker om “En lille politisk uoverensstemmelse”

  1. Jeg kender ikke meget til System Of A Down, og måske godt det samme. Men der skal virkelig mange Kloge-Åger til at overbevise mig om at det er sundt og udviklende for et band at klappe hindanden alt for meget på ryggen, hvilket jo bl.a. er glimrende beskrevet i bogen om Love Shop. Desværre går jagten på resterne fra de alt for få Sankthansbål ind, hvis uenigheden er af politisk karakter. Personligt vil jeg bruge resten af lørdagen på at høre Souvenirs og Ibens, samt se gamle Youtube-klip med Kresten Poulsgård

  2. Nu kender jeg ikke meget til System of down og slet ikke deres politiske synspunkter, men der er jo ikke sikkert, at John Dolmayan var Bush-fan, selvom han er glad for Trump.

    Trump er jo netop stor modstander af Bush’ krige i Irak og Afghanistan.

  3. Næ, men hvis nu man er glad for George Bush og det han står for (og ikke er George Bush selv), må det være lidt underligt at sidde i et band, hvor de andre tre medlemmer skriver en sang, hvis budskab er at George Bush fører en træls udenrigspolitik.

  4. Helt generelt så er et band jo ikke et politisk parti, så uenighed bør jo som udgangspunkt slet ikke være et problem, hvis man kan spille musik sammen.

Skriv et svar