Fra Hollywood til Helsingør

LS spillede fredag aften ved Konventum i Helsingør. Var tidligt deroppe om eftermiddagen, og lånte på stedet en cykel, langs den solskinsbelagte kystvej ind til byen, at bruge lidt tid i en nyåbnet second hand-pladebutik. Fandt blandt andre ting der en af de allerbedste 3-4 singler med The Rolling Stones, deres ‘Get Off Of My Cloud’ i det specielle danske cover, en sort/hvid gengivelse af albumcoverportrættet fra Out of Our Heads (1965). Det er slet ikke en sjælden single, dog standen af den er som oftest tvivlsom og meget slidt. Men dette helt anderledes velholdte vinyleksemplar af sangen, der blev indspillet i Hollywood i september 1965 som opfølger til samme års ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, er øjensynligt aldrig nogensinde før blevet afspillet, og erstatter nu i sin klare vellydende power den så skrattende udgave, jeg havde i forvejen. De små glæder er store.

5 tanker om “Fra Hollywood til Helsingør”

  1. Muligvis, har ikke fået fulgt hans solo, og Verve’s comeback var vist ikke det helt store. Måske var der bare ikke mere i tanken efter Urban Hymns?

  2. Ja, dejligt for Richard, at den absurde rettighedssag endelig fik en retvis udgang, så han også kan blive belønnet økonomisk for sit livs nok mest bredt værdsatte musikalske øjeblik. Måske betyder den financielle medvinds bekymringsløshed, han endda kan begynde at lave interessante plader igen, who knows?!

  3. Ok, kan bare huske første gang, jeg hørte den at den lød bekendt. Apropos plagiat, så jeg for nylig at d’herrer havde overdraget deres rettigheder til Bittersweet Symphony til Richard Ashcroft, efter hvad der må være noget af den mest surrealistiske plagiatsag i moderne musik…

  4. Er den (fremragende) sang ikke en krydsning mellem twist and shout og Louie Louie? Eller er det en original Jagger/Richards?

Skriv et svar