George Best

http://www.jensunmack.dk/wordpress-3/wp-content/images/thumb-Best1.jpg

Selv vi der ikke kunne udstå Manchester United, syntes han var c-o-o-l. George Best fik livet som fodboldspiller til at ligne den bedste leg. Ud på græs et par timer lørdag eftermiddag, blive tiljublet af tribunernes masser som ingen andre, og så ellers afsted i en vekselstrøm af hurtige biler, pretty girls og endeløse fester.

Al den morskab kræver sin mand, så da George Best var 26 år trak han sig simpelthen tilbage. Senere kom han lidt igen, for bl.a Fulham tror jeg, men det var vist mest for pengenes skyld. For det er dyrt at leve så stærkt. Han var den første fodboldspiller, der blev idoliseret som en ren popstjerne. “Den femte Beatle” kaldte man ham.

De seneste mange år har George Best kæmpet med et helbred, der hverken holder til mere selskabsliv eller alkohol. Og i engelske medier i dag meddeles, at personen med det enorme talent, som for så længe siden i en alder af kun 17 debuterede for Nordirland, nu på et hospital i London svæver mellem liv og død. Dør han, vil det være et sørgeligt tab for Storbritanien – George Best er en institution for alle briter!


Fingrene væk fra Liverpool’s pokal, George!!! Best (i hvid Benfica-trøje) og holdkammerater tager en æresrunde, efter at have vundet den europæiske mesterholdsfinale for første (og næstsidste) gang nogensinde i Man United’s historie.

Se lige på George Best! Bare udfra den måde han står på, kan man se der er tale om en helt usædvanlig boldspiller. Og fodboldtøjet dengang – tal om stilfuld enkelthed i designet på Manchester U’s hjemmebane-dragt. Nuværende Nike-klædte spillere som f.eks. “Raging Bull” Rooney og Van Nistelrooy kunne måske også fremstå helt suave i noget SÅ klassisk…?

Vi efterlader for nu George Best i sit rette element. På Wembley’s græstæppe har han netop scoret og er her afbilledet højt oppe i fodboldhimlen, den bedste der findes.

3 tanker om “George Best”

  1. Narj.Jens er Liverpool supporter.Men derfor kan jo godt forstå blændelsen af Best, selvom han spillede for…øhm…Man Udt.

    Ellers steg Liverpool på toget idag, med en sejr hjemme på Anfield over Hammers. Alonso (Min store kærlighed) og Bolo Zenden stod for målene. Lige nu på Tv3+, fører lillebror over AaB.Så igen må vi sætte vores lid til en 18 årige handelsskole elev. Ellers en ret underholdende kamp.

  2. Ja, det må vi nok også sige – JU skylder os jo desuden stadig en Liverpool-ode ovenpå love shops “Manchester” 😉 Men Best’s røde trøje på lige dét billede er nu meget sej, om ikke andet så af den ene grund, at Man U logoet ikke er med. Og apropos at være cool, hvad giver i ikke for hans udtalelse:
    “I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered”

  3. Georgie Best var en cool motherfucker, men denne hyldest får jo næsten en til at tvivle på hvilket hold i røde trøjer det egentlig er Jens U holder med…..

Skriv et svar