Heroin til en søndag?

Hvem andre end The Stranglers skulle kunne lykkedes undvige BBC’s normalt strenge censur og i 1982 score sig et kæmpe hit i England med en kærlighedssang, der så utilsløret er en hengiven hyldest til heroin? Og hvilken speciel sang det er, centreret omkring Dave Greenfield’s lille genistreg af en cembalo-figur, sendt afsted til sidst på Hugh Cornwall’s længselsfulde trappe af en katedralsk vokalmelodi. ‘Golden Brown’, her i en Top Pop-optagelse fra hollandsk TV, nåede adskillige uger på den engelske hitliste, kun holdt tilbage fra førstepladsen af The Jam’s ‘Town Called Malice’…

3 tanker om “Heroin til en søndag?”

  1. Jeg er ked af at sige det, Helge… men lyder som noget Laid Back kunne have lavet!

  2. Det ER en fremragende sang. Jeg hørte den første gang i filmen Snatch fra 2000. Guy Ritchie utiliserede den til knock-out effekt i en boksescene. Jeg skyndte mig ud for at købe “La folie” på LP, hvor sangen befandt sig på. Men jeg blev slemt skuffet.
    Ingen af dens øvrige sange sagde mig noget som helst. Så jeg hørte Golden Brown en masse gange. Prøvede at give de andre sange en reel chance. Men lige meget hjalp det.
    Så “La folie” røg i kælderen, hvor den har samlet støv i 20 år!

    Jens, du lyder til at være stærk i deres bagkatalog, er Golden Brown en unik sang i deres samling af sange?
    Hvis jeg kan lide Golden Brown, er der så andre af deres plader eller sange, der ville appellere til mig?

Skriv et svar