Joe le Taxi

b03e_1.jpg

1888 nævner Vanessa Paradis og hendes euro-eksotiske debut ‘Joe le Taxi’. Længe før Lenny Kravitz og det parisiske jetset gjorde Paradis livstræt og cokebleg, havde hun henover sommeren 1987 et giganthit med denne single i Frankrig. Den hørtes allevegne dernede, dag og nat fra hver en radio, og også på TV, i form af en ganske hjælpeløs video.

Paradis havde et par anskuelige europæiske hits siden, spillede film ind, blev fotograferet til franske mode- og sladderblade med skiftende held og kærester, men lavede aldrig noget hverken spændende eller tilnærmelsesvis så helstøbt som ‘Joe le Taxi’s små 4 minutters throwaway-pophimmel. En anden fransk pige, vi kendte dengang, Estelle, skrev en nat sin egen danske oversættelse af sangens simple tekst ned på et stykke papir, og den går så naivt glædesfremkaldende som følger:

JOE LE TAXI (traduit par Estelle)

Joe Taxaen
Han kører ikke alle vegne
Han kører ikke på soda
Hans gule saxofon
Kender alle gader udenad
Alle de små barer
Alle de små skumle steder
Og Seinen
Og dens skinnende broer
I hans vogn
Joe’s musik
Rhumbaen
Gammel rock med mambo
Joe Taxaen
Det er hans liv
Rom med mambo
Trafikprop
Han er sådan
Rom og mambo
Joe Joe Joe
I hans vogn
Lyder Joe’s musik
Det er rhumba
Gammel rock med mambo
Lad os komme afsted Joe
Lad os komme afsted Joe
Sømmet i bund
I natten mod Amazonen
Joe Taxaen
Og Xavier Cugat
Joe Taxaen
Og Yma Sumac
Det er hans liv
Rom med mambo
Trafikprop
Joe Taxaen
Og Mariachi
Joe Taxaen
Og le Cha-cha-chi
Lad os komme afsted Joe
Sømmet i bund
I natten mod Amazonen….

© Etienne Roda-Gil (og vel også Estelle)

3 tanker om “Joe le Taxi”

  1. Hun lavede faktisk en rigtig fin plade i 1990, der hedder: “Variations sur le Meme T’Aime”. En del af den plade var produceret og skrevet af Serge Gainsbourg og det trak i en noget anden og mere pornografisk retning end lille pige i pastel, som synger om Joe.

    Især Serge Gainsbourgs tekster er selvfølgelig vildt dobbelt tydige og blev vist nok modtaget med et gigantisk ramaskrig over,at den gamle gris nu igen havde kastet sig over en ung pige og fordævet hende.En del kom vist fra Serges utallige ekskoner. Hitsinglen “Tandem” kan man checke ud på you tube: http://youtube.com/watch?v=tj4GFgsxVlo. Sangen er vist helt og aldeles Gainsbourgs værk og ser man videoen, har han nok også der haft en finger med i spillet. Der er bare patter og hele svineriet. Men jeg synes sangen er rigtig fed.

    Der er mere om pladen på den her adresse på wikipedia

    http://en.wikipedia.org/wiki/Variations_Sur_Le_Même_T'aime

    ps. cokevrag eller ej, så jeg synes stadig hun er dejlig 🙂

Skriv et svar