Liv og død

Ville have bragt dagens nye Håkan Hellström-single her, men efter to gennemlytninger synes det en dårlig idé. For det synes officielt nu: Håkan er død. Stendød. Mage til kreativt karrierefald skal der ialfald ledes længe efter. Så hvad gør vi istedet? Tuner over på BBC, der netop har frigivet denne fine Piano Room-optagelse, hvor revitaliserede Depeche Mode fremfører deres egen nye single med BBC-strygere på og helt anderledes vitalt højt til loftet…

4 tanker om “Liv og død”

  1. Tja, lyttede pladen forleden nat da den kom, oplevede nu mest den lød som Håkan den ældre, der prøver at lyde som Håkan den ret meget yngre, men ikke tror på sit eget bedrag. Eller sagt lidt anderledes, det var umanerligt trist. En 49-årig svensk familiefar som atter kredser om ungdomslivets skrøbelige, prøvende, fjerlette kærlighed, der ‘flyver som en fugl ud af hånden’ og igen igen nævner sig selv i tredjeperson ental? Spil debutalbummet i al sin livsnødvendige råstyrke op mod dette overtænkte, professionelle makværk, og hør hvordan en enorm succes effektivt har udhulet sit omdrejningspunkts kreative virke. Det nye album er – hørt herfra – lyden af en moderne svensk tragedie. Håkan Hellström skal nok lykkes og blive ved med at være kæmpe i Sverige, men hans engang så lysende fakkel har mistet sin ild.

  2. Sorry for at springe så langt tilbage, når nu meninger og synspunkter ellers for længst er videre. Ville blot minde om, at Håkan H’s nye album, der nu er ude, heldigvis ER classic Håkan. Så bortset fra ovennævnte fejlskud, så kan Jens og andre med sindsro gå ombord. Får generelt gode anmeldelser hinsidan. Fortjent nok. Og Håkan er heldigvis nu omsider åben for andet end kæmpe stadionkoncerter. Er fx på Way Out West i Göteborg til sommer. Sammen med bl.a. gendannede Soundtrack Of Our Lives. Stærk line up.

  3. Enig. Det er en sjælden svipser fra Håkan. Underligt nummer med febrilsk banjo, Mumford & Sons og skrækkelig plastik-keybord lyd. Til gengæld er 1. singlen klassisk Håkan. Lad os håbe at albummet er godt. Vi må afvente.

Skriv et svar