Musik er IKKE en sport


Hvis det var, så skulle nordjyske Figurines have været selvskrevet til Northern Music Awards lørdag aften. Men som tingene er og som tingene står, var det som altid musikindustriens sikre pengekort, der fik lov til at repræsentere DK i live-transmissionen fra Forum – intet nyt der, gab! Synd for seerne, der vel efterhånden både har hørt og set nok til disse pågældende artists, og synd for nu Figurines, der har lavet en sjældent god dansk plade og derfor selvfølgelig burde have været inviteret til at blive hyldet på den røde løber.

Istedet for at sidde hjemme og dø foran endnu en kummerlig TV-fejring af musikbranchen, tog overtegnede – med Rune K, Henrik Hall og ham Sanchez – ud på Christiania, hvor Figurines med deres koncert på Loppen gjorde aftenen levende og relevant. Vi oplevede et vokseværkende ungt band med en perlerække af skæve, kantede, supermelodiøse sange. De fleste af dem findes på albummet “Skeleton” fra i år, som hermed er anbefalet på det kraftigste:-D

En god ven sidsteøjebliks-inviterede søndag med i Forum, hvor Coldplay stod på scenen. Læsere af denne side ved udemærket, at Coldplay’s kurs ikke står så højt her, som den gør de fleste andre steder ude i landet. Og søndag ændrede ikke på dette. Dertil viste C’s musik sig igen for blankpoleret midtersøgende, og deres sanger sig en kende for behagesyg i sin lovprisning af alt dansk mellem sangene. Der iøvrigt heller ikke blev bedre af den eurosequencer-flade, de fleste af dem kom smurt ind i. Som aftenen skred frem savnedes i den grad noget der kunne bryde op i designer-tristessen, et eller andet med et par modhager på. Det fik vi aldrig. Måske det kunne have hjulpet og givet en tiltrængt dynamik, hvis guitarist og trommeslager havde kunne høres bedre i det ensrettede lydbillede, der hovedsageligt tilgodeså sanger Chris Martin.

Han sagde selv, at Coldplay aftenen før til ovenomtalte NM-Awards var blevet kåret som “verdens bedste band”, hvilket han ikke helt kunne forstå. Det kunne vi heller ikke…

6 tanker om “Musik er IKKE en sport”

 1. Jeg er helt enig med Pastoren omkring Coldplay og Parachutes. Jeg fik den også købt i tidernes morgen, men var også så heldig (eller snu?!) at få den solgt videre i en fart…..meget kedelig skive, og Coldplay har ikke siden interesseret mig det fjerneste.

  Men Editors er nu ret gode 😉

  Og snarligt nyt fra Morrissey er jo simpelthen næsten for godt til at være sandt. Lad os håbe på en koncert som ikke finder sted på en festival!

 2. Beklager – der skulle have stået “Måske er det bare min efterrationalisering set i forhold til bandets senere udspil.”(!)

 3. Ahh, Pastor. Jeg er med på, at Parachutes ikke skrev rockhistorie, men der var da udmærkede numre på skiven, selvom der bl.a. blev luftet kærestesorger… Måske er det bare efterrationalisering set i forhold til bandets senere udspil.

  Nå, men der er jo tale om smag og behag, jf. f.eks. Editors 😉

 4. Jeg købte “Parachutes” i min sommerferie i Frankrig i 2000 uden at have hørt albummet – alene på baggrund af skamros om at gruppen skulle minde om The Verve og Radiohead. Men ak, det var bare en gang blegfed gymnasierock om kærestesorger. Hvis nogen vil have mit eksemplar af “Parachutes” (og hvis jeg kan finde det under lagene af støv), må de gerne få det.

  Jeg tror bestemt på at Chris Martin og de andre er venlige mennesker o.s.v., men System Of A Down er også politisk engagerede og laver så også interessant musik. Jeg ser frem til sidstnævntes kommende album!

 5. wall of sound i sammenhæng med coldplay er måske så meget sagt. jeg forstår hvor du vil hen, men jeg synes at ord som poleret og glat er mere dækkende! wall of sound sender undertegnede i phil spector mode og der synes jeg stadig ikke coldplay er nået (eller måske nogensinde gør?)
  til gengæld er jeg enig i parachutes kvaliteter – en glimrende plade…og med den kant de senere udgivelser i den grad mangler!

 6. Man skulle nok være taget på Loppen.

  Coldplays overgang fra Vega til ”stadionhalrock” var underholdende i en periode, men fra Valby til Frederiksberg var der bestemt intet nyt under solen. For en gangs skyld er jeg enig med Th. Treo i EB – “Smagfuldt selvsving” og “Anstændighedens ambassadører hyggede harmløst…”. (Det ville i øvrigt have været rart at være til den samme Coldplay-koncert, som gives 5/6 i Gaffa!)

  I dagene forinden hørte jeg de tre albums igennem et par gange og kom i den proces til at synes endnu bedre om ”Parachutes” end den senere wall of sound.

Skriv et svar